Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rododendronowy ogród II. 22:26, 03 kwi 2013

Do góry
Kasiek napisał(a)
Pozdrawiam cieplutko Bogdziu

Komu cieplutko to szczęśliwy.Nam na razie ciepełka ciagle brakuje, ale może w końcu się pojawi.Pozdrawiam Kasiu.
Postawić trawkę nad i... 22:25, 03 kwi 2013

Do góry
Agnieszko - zdrowia życzę, bo słyszę (czytam) że Cię grypsko dopadło... ja jestem "chora na choroby", strasznie nie lubię, bo mi się potem praca w pracy zbiera... no ale czasem wyjścia nie ma... Zdrowiej szybciutko, a póki co to odpoczywaj i korzystaj z wolnego czasu
Mój syn też jutro pisze ten test szóstoklasisty - nerwowy jest dzisiaj, bo on taki z tych ambitniejszych. Starszy nie miał tego problemu - skoro nie trzeba tego zdać, albo nie można nie zdać, no to czym się tu przejmować... W tym przypadku uważam że miał rację. Niestety w tym roku ma egzamin w gimnazjum i poniekąd podobnie do tego podchodzi... no na stres związany ze szkołą to on na pewno nie cierpi

Gratuluję kolejnej setki i pozdrawiam

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 22:24, 03 kwi 2013

Do góry
JoannA napisał(a)
Dorzucę trochę kolorków, dzisiaj tak wiosennie na ogrodowisku

JoannA napisał(a)
Haniu, tak to katalpa, ulubione drzewko Andrzeja więc wyjątkowo o nie dba i ciągle podlewa. To młoda roślina i to zimie muszę jej skracać gałązki bo mimo okrycia trochę przemarza. A ta firma ogrodnicza to Joanna i Andrzej. Moje nasionka już powschodziły więc mogę się podzielić. Dzisiaj dotarły do mnie zamówione nasiona werbeny patagońskiej, wrzuciłam do zamrażarki. Nie wiem jak długo mam ją mrozić?

będzie wam pięknie pachniała i odstraszała komary. choć trzeba o nią dbać mocno. moje katalpy to Nana, nie będzie kwiatów niestety. no i zdarzyło mi się ostatnim latem, że pokryły się mączniakiem. ale zwalczyłam. raz mi też jedna częściowo przemarzła ale pędy szybko odrosły i utrzymały formę kulistą. synek też namiętnie stoi na bramce między dwoma Nanami. liście maltretowane są przez piłkę a one nadal chcą żyć . tak czy inaczej piękne i oryginalne mają liście.
no a swoją do tego pięknie wkomponowalaś w trawkę. ślicznie.
Puste pole z wysepką kwiatową 22:22, 03 kwi 2013

Do góry
Elfik napisał(a)
Pozdrawiam Wszystkich serdecznie i dziekuję za życzenia i pamięć... Bardzo mi ulżyło, że Danusia rozwiązała nam wszystkim problem "życzeniowy", więc tym samym przepraszam tych, do których nie zdążyłam indywidualnie........
Nie wiem, jak ocenić te Święta, bo są jeszcze w trakcie, ale ja przed śniadaniem wielkanocnym miałam tak:

Nie wychylałabym nawet nosa, ale jak goście mieli wejść?

Elu, od znajomych słyszę, że ćwiczą i zażywają ruchu PO świętach, a Ty widzę profilaktycznie PRZED Kruszynko

Mój 4 arowy azyl... 22:21, 03 kwi 2013

Do góry
Popikowana wczoraj Cleome

Szałwia trójbarwna na pikowanie czeka

Wystartowały dzielżany, jedno kłącze słabe było ale się nie zmarnowało
Sunny Malaga 22:19, 03 kwi 2013

Do góry
Tytuł wątku Słoneczna Malaga, ale oczywiście poświęcony będzie tamtejszej roślinności. Miałam szczęście spędzić tydzień w Maladze przed samymi świętami i uniknąć choć kilku dni naszej mroźnej wiosny. Pogoda jak u nas w maju, a bujna roślinność zachwyca na każdym kroku. Wszędzie unosi się upojny zapach kwitnących pomarańczy i jaśminowca.

Dla wszystkich Ogrodowiczan ku pokrzepieniu trochę zieleni i kolorów na odpędzenie zimy.

Mój kawałek raju II 22:11, 03 kwi 2013

Do góry
Kasiek napisał(a)
Ania ,pewnie bedziesz tak dlugo szukac az rozwiazesz zagadke

no będę tylko podaj mi jego nazwę z tej koszulki
Hirutkowy raj:)) 22:08, 03 kwi 2013

Do góry
Krysiu, moja wiosna domowa dla Ciebie

Mój ogród 22:08, 03 kwi 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Hej Bożenko nie pękaj musimy dotrwać w dobrej kondycji do prac wiosennych nie daj się dołkom

masz ode mnie trochę letnich kolorków

Aniu, dzięki za kolorki. Piękne. Po prostu feria kolorów.
Postawić trawkę nad i... 22:08, 03 kwi 2013

Do góry
200 stronek, gratuluję

Ogród w Tarnowie 22:07, 03 kwi 2013

Do góry
Ryśku z okazji Imienin wiele życzeń
wszelkiej pomyślności, wiele radości z ogrodu
a w tym roku wyjątkowo o tej porze roku nadejścia cieplej wiosny i to rychło !

torcik

Mój kawałek raju II 22:06, 03 kwi 2013

Do góry
Ania ,pewnie bedziesz tak dlugo szukac az rozwiazesz zagadke
Rajski ogród Ani 22:05, 03 kwi 2013

Do góry
an_tre napisał(a)

Ale taczka! Jak to się stało, że ja jej nie widziałam?! Śliczności!
I Ty to wszystko na kompost wiozłaś? Toż to najpiękniesza wiącha jaką kiedykolwiek widziałam
Widok z okna się w świata widzenie przemienił 22:05, 03 kwi 2013

Do góry
Maria667 napisał(a)
Agnieszko!
Chwal się, chwal, kochana, bo masz czym. Piękny masz ogród, piękne rośliny. Widać , że zaplanowane z głową. Nasadzenia na rabatach wymuskane, a jakie solitiery !!
Pozdrawiam serdecznie i więcej zdjęć poproszę [/quote

dziękuję baaardzo, mam jeszcze kilka soliterów poukrywanych po kątach, np. ta leszczyna na tyłach ogrodu. wyrasta z ziemi ale ma być "wtopiona" w taras z desek, który jeszcze nie jest zrobiony i podświetlona halogenem od podstawy. pędy ma rozczochrane nieco gdyż pozwoliłam jej rosnąć swobodnie ale teraz muszę ją od dołu ogołocić i podwiązać i też skrócić niektóre pędy. bardzo ją lubię. widać ją z sofy w salonie. piękna forma i zimą i latem.

aaa i świetnie się na niej kąpielówki suszy

Rajski ogród Ani 22:05, 03 kwi 2013

Do góry
Joku napisał(a)
Aniu, przypomniało mi się jak bodajże z Bogusią hodowałyście kobeę z nasionek. Chyba całe forum czekało na efekt. Bardzo ładne zdjęcia jej zrobiłaś.
Dzięki Jolu

Lek na całe zło czyli mój ogród 22:01, 03 kwi 2013

Do góry
Edi, Miro, Basiu, Aniu DS i Aniu Monte dzięki za odwiedziny. Mam zatrzęsienie pilnej papierkowej roboty, więc brakuje czasu na Ogrodowisko. Ta pogoda mnie też wkurza - rano sypał śnieg, po południu deszcz a teraz deszcz ze śniegiem. Nie mam zamiaru robić więcej zimowych fotek w tym roku.
Basiu iryski śliczne, widzę, że duże kępy przysłali.
Specjalnie dla Was promienna strelicja z Malagi. Więcej fotek na wątku Ogrody na świecie.

Rajski ogród Ani 21:59, 03 kwi 2013

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Aniu, pozdrawiam poświątecznie. Pogoda dalej fatalna, a ja już usycham z tęsknoty za działką. Znowu nie pojedziemy, nawet na spacer długi nie można iść. Oczywiście ratuje się jak mogę, dobrą muzyczkę posłucham, studiuje instrukcję nowego aparatu. Muszę ci powiedzieć, że nie jest tak łatwo, ale jakoś powoli ją rozgryzam. W Angli zrobiła się już prawdziwa wiosna to chociaż dzieci mają już zimę za sobą. Uśmiechy posyłam
Bożenko wcale ci nie dziwię, ja też nie mogę doczekać się kiedy będę mogła zadziałać, tak ja wszyscy ogrodnicy ja mam pracę, ty masz aparat do rozgryzienia i chyba jakoś ten ten czas oczekiwania nam zleci

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:57, 03 kwi 2013

Do góry

Rajski ogród Ani 21:56, 03 kwi 2013

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Ania wstaw mi taczkę na pocieszę ! Już nie moge patrzeć na to... b.......g.........
Gosiu, cóż się nie robi dla przyjaciół prosisz i masz

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:54, 03 kwi 2013

Do góry
Również gratuluje, pędzisz jak błyskawica
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies