Z pieskiem postanowione robimy jednak kojec, przeliczyłam dzisiaj ile metrów siatki będzie potrzebne i przy okazji wyszło, że piesek będzie miał do dyspozycji całe 100m kwadratowych. A do tego ponieważ przenosimy w tym roku drewutnię, zostawimy tą starą na tym terenie gdzie będzie kojec i będzie miał dodatkowo schronienie gdyby chciał (bo w nocy to ma swoje miejsce w garażu).
Co do świerków to pewnie i tak je tam posadzę a przed dam jakąś limonkową odmianę żurawek, powinno być dobrze.
Mam jeszcze mały, niemały dylemat, który dotyczy tego miejsca na zdjęciu.
Tutaj to miejsce już ładnie zarosło trawką i jest to jedyne miejsce u nas w ogrodzie bez nachylenia, jest idealnie wypoziomowane, ale zaraz za jest zrobiona skarpa i jest jeszcze 60cm przerwa płaskiego terenu, gdzie chciałam posadzić coś co osłaniało by nas od sąsiadów. Początkowo myślałam o szmaragdach ale chyba trochę szkoda dawać takie ładne iglaki w miejsce które mało co widać w całym ogrodzie. Więc może centralnie tam za skarpą posadzić brabanty ? a dalej za taras pociągnąć szmaragdy, jak myślicie co jeszcze można tam posadzić?