Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Spotkanie Gardenia 2013 14:14, 24 lut 2013

Do góry
jajeczka na święta

Wiosna idzie, tralala... 14:13, 24 lut 2013

Do góry
A tymczasem w Rzeszowie ...

asc napisał(a)
Poszłam się przewietrzyć .. i poszukać wiosny w zaśnieżonym ogrodzie i tadam, tadam.... już wiosny nic nie zawróci.. zakwitły u mnie pierwsze przebiśniegi... ziemia nawet na centymetr nie rozmarzła.. ale te malotki dzielne są
Dla spragnionych zwiastunów wiosny pokazuję ... mała rzecz a cieszy

Drugi sie szykuje do zakwitnięcie. Mam ich do kupy w tym miejscu chyba 5 szt Jakoś odmawiaja współpracy

Spotkanie Gardenia 2013 13:58, 24 lut 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

Marzenka i Kondzio oraz Wieloszka, początek wyprawy

A tu pomyślałem.....po co Madżence tyle kurtek ?.... A na prawdę wcześniej nie miałem problemu z odróżnianiem Was
Spotkanie Gardenia 2013 13:57, 24 lut 2013

Do góry
oczary boskie, juz wiem, ze koniecznie chcę mieć u siebie w ogrodzie

w tej ofercie się zakochałam i nawet zarejestrowałam oferta tylko dla firm, na stronie oficjalnej prawie nic nie ma; wszystko do wystroju domku, ale będzie romantycznie

takie lustro długo szukałam w necie, bez powodzenia i w końcu mam!

Rododendronowy ogród II. 13:56, 24 lut 2013

Do góry
asc napisał(a)

Mądrze napisane..... jak kiedyś pod blokiem chodziłam i zbierałam kupy po swoim psie (bo tak zobaczyłam w Anglii jeszcze 25 lat temu i bardzo mi się to spodlało) , to sąsiedzi śmiali się ze mnie...
Masz swoje zwierze, dziecko to dbaj o nie .. weź do siebie... zawieź do lekarza, otocz opieką.. też jest takie moje zdanie.

Ale przyszłam zupełnie w innym celu.... wiosnę dziś u siebie znalazłam... z 5 moich sztuk co mam - 2 kwitną.

Śliczny. Śniegu jakoś masz mało , u mnie jeszcze wszystko pod śniegiem ale już niedługo. Aniu a ja Ci w tamtym roku dałam w doniczce przebiśniegi. Nie wyrosły?
Spotkanie Gardenia 2013 13:53, 24 lut 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
tak jak pisała Marzenka, w czerwcu będzie możliwość kupna sporo taniej, tych podświetlanych donic, też duży wybór, różnorodna wielkość i kształty

Irenko, super doniczkowo, idę obejrzeć ich stronę może coś znajdę.... dla siebie.
Krowy, staw i my... 13:45, 24 lut 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
A ja od razu o Was pomyślałam, jak to zobaczyłam na Gardenii

Jak mi miło, że sama szefowa o nas pamięta Rzeczywiście super. Dziękuję Danusiu. Żałuję, że w mojej okolicy nie ma takich imprez jak Gardenia
Spotkanie Gardenia 2013 13:42, 24 lut 2013

Do góry
tak jak pisała Marzenka, w czerwcu będzie możliwość kupna sporo taniej, tych podświetlanych donic, też duży wybór, różnorodna wielkość i kształty

Zielona przystań 13:40, 24 lut 2013

Do góry
Z pieskiem postanowione robimy jednak kojec, przeliczyłam dzisiaj ile metrów siatki będzie potrzebne i przy okazji wyszło, że piesek będzie miał do dyspozycji całe 100m kwadratowych. A do tego ponieważ przenosimy w tym roku drewutnię, zostawimy tą starą na tym terenie gdzie będzie kojec i będzie miał dodatkowo schronienie gdyby chciał (bo w nocy to ma swoje miejsce w garażu).

Co do świerków to pewnie i tak je tam posadzę a przed dam jakąś limonkową odmianę żurawek, powinno być dobrze.

Mam jeszcze mały, niemały dylemat, który dotyczy tego miejsca na zdjęciu.

Tutaj to miejsce już ładnie zarosło trawką i jest to jedyne miejsce u nas w ogrodzie bez nachylenia, jest idealnie wypoziomowane, ale zaraz za jest zrobiona skarpa i jest jeszcze 60cm przerwa płaskiego terenu, gdzie chciałam posadzić coś co osłaniało by nas od sąsiadów. Początkowo myślałam o szmaragdach ale chyba trochę szkoda dawać takie ładne iglaki w miejsce które mało co widać w całym ogrodzie. Więc może centralnie tam za skarpą posadzić brabanty ? a dalej za taras pociągnąć szmaragdy, jak myślicie co jeszcze można tam posadzić?
Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 13:38, 24 lut 2013

Do góry
Na poprawę humoru, bo nie byłam z Wami w Poznaniu, posiałam sobie pomidorki zwisające i seler naciowy. To dopiero pierwsze wysiewy, część dalsza nastąpi w marcu.....
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:37, 24 lut 2013

Do góry
Danuś..... wiosna już zaczyna coraz bardziej się gościć w naszych ogrodach.... chociaż śnieg w ogrodzie... coś takiego malutkiego znalazłam.. małe ale cieszy....

Ogródek Hanusi po zimie 13:35, 24 lut 2013

Do góry
Haniu.. krokusy od Ciebie żyją... musiałam rozgarnąć śnieg by sie do nich dostać.... rosną..

Przy okazji znalazłam pierwszego przebiśniega.... wiosny już nic nie zawróci z obranego kierunku

Spotkanie Gardenia 2013 13:33, 24 lut 2013

Do góry
donice do wyboru i koloru, kształty tez bardzo różne i do tego lekkie i rzeźby ogrodowe i fontanny
Kondziowy Ogród :) 13:32, 24 lut 2013

Do góry
Kondzio napisał(a)

Poidełko tak samo czadowe jak i Twój nowy Image
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:29, 24 lut 2013

Do góry
Wiele się nie pomyliłaś... może nie 21 a 24...ale oznaka wiosny 100% jest..

Super wyglądasz.. i foto z Mają.... zazdraszczam ..
Spotkanie Gardenia 2013 13:26, 24 lut 2013

Do góry

ze stali nierdzewnej fontanna, ale ceny wysokie..bardzo!

coś dla dzieci, to mnie ciekawi, bo dla wnusiów chcę plac zabaw stworzyć;
Co z tym ogródeczkiem począć 13:25, 24 lut 2013

Do góry
Gratulacje! Pierwsza setka pękła, teraz już z górki

Ode mnie masz takie piękności z mojego wiejskiego ogródka.

Postawić trawkę nad i... 13:21, 24 lut 2013

Do góry
Ewelinka231281 napisał(a)
Witam!
To dobrze jak słychać nadchodzącą wiosnę, bo wszyscy już stęsknieni
Tekst Ani o konsekwencji trzeba zapisać w tych śmiesznych sformułowaniach (oczywiście nie pamiętam gdzie on jest, pewnie w pogaduszkach), bo powala
Pozdrawiam

...wiosnę słychać a nawet czuć...u nas dzisiaj w końcu słoneczko... i temperatura na plusie , śnieg znika w mgnieniu oka... pięknie jest.....

Rododendronowy ogród II. 13:21, 24 lut 2013

Do góry

to że ludzie dziela sie na miłosników psów i kotów wiadomo od dawna ale powinna to byc miłośc mądra tak samo jak również w stosunku do wszystkiego co kochamy.

Mądrze napisane..... jak kiedyś pod blokiem chodziłam i zbierałam kupy po swoim psie (bo tak zobaczyłam w Anglii jeszcze 25 lat temu i bardzo mi się to spodlało) , to sąsiedzi śmiali się ze mnie...
Masz swoje zwierze, dziecko to dbaj o nie .. weź do siebie... zawieź do lekarza, otocz opieką.. też jest takie moje zdanie.

Ale przyszłam zupełnie w innym celu.... wiosnę dziś u siebie znalazłam... z 5 moich sztuk co mam - 2 kwitną.

Ogrodnik Mimo Woli cd 13:10, 24 lut 2013

Do góry
Poszłam się przewietrzyć .. i poszukać wiosny w zaśnieżonym ogrodzie i tadam, tadam.... już wiosny nic nie zawróci.. zakwitły u mnie pierwsze przebiśniegi... ziemia nawet na centymetr nie rozmarzła.. ale te malotki dzielne są
Dla spragnionych zwiastunów wiosny pokazuję ... mała rzecz a cieszy

Drugi sie szykuje do zakwitnięcie. Mam ich do kupy w tym miejscu chyba 5 szt Jakoś odmawiaja współpracy

A krajobraz wcale nie wiosenny I widok na miejsce warzywniaka i szklarni...

Żywopłot napewno bym posadziła od zachodu, by zasłonić widok części gospodarczej od strony ogrodu i tarasu....

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies