Dzisiaj kiku shidare czarowały mnie
Ciemierniki rosna u mnie w pełnym słońcu. Wprawdzie sa lekko cieniowane przez magnolię ale to miejsce im nie słuzy. Przesadze je po przekiwtnieciu w bardziej cieniste i wilgotne miejsce.
Małgosiu zakątek kuchenny przeszedl metamorfozę ubiegłej jesieni. Z zółto-pomarańczowego zrobił sie biało-limonkowo-żółty. W tym roku będzie gow ięcej zwłaszcza gdy białe roze i lilie w limonkowych trawach zakwitną
Za chwilę będe pokazywać tyły. Niech no tylko odplewie i przytnę bukszpana
Trzmielinki też moje ulubione ,świetnie świecą na tle cisa.
Może trzmielinki powinnaś przesadzić? Skoro nie rosna to znaczy, ze nie odpowiadają im warunki
Sebuś sprawuje sie znakomicie, prany w pralce, myty karcherem , wyglada wciąż tak samo
Ale z czego zrobili go Chińczycy? Bladego pojecia nie mam, chyba 100% polyester
One jeszcze i u mnie nie ruszyły, startują jak inne carexy comans najwczesniej w maju, gdy jest juz naorawdę ciepło. Nie obawiaj sie o nie, one sa bardzo zywotne
Abes polecam inne ogrody na forum, duzo pieknych tutaj. Zmieniamy nasze ogrody z forum. Nie mniej jednak dziekuje za pochwały
Za trzmielinami mam zywopłot z cisa baccata czyli zwykłego pospolitego. Tne go ostro 2 razy w sezonie. W tym jeszcze nie był ciety, odchorował ubiegłoroczna susze. Sadziłam go wraz z budową gabionów i ściany wodnej w marcu 2012 i miał chyba 60 cm a teraz ma 150 cm
Martini trzmielinki uwielbiają cięcie. Tne je zawsze na przedwiośniu zanim zaczną wypuszczać młode pąki lisciowe. Potem tne jeszcze kolejne dwa razy aby były gęste
Ewo jestes przemiła.
Chciałam tylko zazanczyć ze bajzlownika nie pokazuje.... Tyły czekają na generalne sprzatanie....a warzywnika jescze nie mam.. Czekam az M bedzie miał chwile w weekend musimy zrobic przeslonę z grabów przy wejsciu do bajzlownika. Jakies kopanie jeszcze zatem w sobotę bedzie.
Asiu moje narcyzy z Lidla, Castoramy i Biedronki. te z Castoramy najsłabsze dopiero startują a lidl i biedronka nei zawiodły. W tym roku zapisywałem gdzie z ktorego sklepu i jakie odmiany sadizłam, jak mi ktoś podpadnie z kolorami to będe wiedziała kto!
Kulek to ja nie mam, kulki czekaja na strzyżenie, ale dzisiaj wykopywałam ostatnie dwa graby i wycinałam co mogłam bo jutro przyjeżdżają po bio. Uzbierałam znów 6 workow w dwa tygodnie.... Powywalałam wszystko co przemarzło albo brzydkie po zimie. Litosci nie miałam.
Aha byc moze w sśrode wejdzie ekipa od elewacji. Dzisiaj proby szarosci były... 4 kolory i 3 identyczne. Wygrało PORO, bardziej szare od Kiwi, ktory to kolor mam na tarasie. Taras też będzie PORO
Ale sie ciesze!!!!!! Jak ekipa sie sprawdzi To Twoim wzorem wejdę do wnętrz
Nie znałam tego carexa i bym go nie kupiła no były tylko 2 szt , ale ze potrzebowałam jakiejś zielonej tarwy do pelargoni to zaryzykowałam. Jesli sie rozrosnie to pójdzie jesienia do ogrodu
Na zawilce moze jeszcze poczekaj , moej sa mikre.
Dzisiaj jeden evergold wyglądał że padł, wychodziły mu liscie ze środka. Ogoliłam go na łyso i będę czkać.
Kora nieprzekombinowana wytwarza grzybnie a ja na grzyby podobno uczulona jestem. Stałe miałam katar sienny, najgorzej jesienia w wilgotne dni... Odkad nie mam kory lepiej. Ale Bz kory w zyciu bym nie dała rady utrzymać rabat na poczatku tworzenia ogrodu
Ensata a skad taki spisek wytrzanąc , byłby idelany do mnie. Daj plizz cynk.
Placki kory w bukszpanach bardzo mi sie podobywują !