Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 21:07, 18 kwi 2016

Mixtoorka napisał(a)

Otóż to Uwielbiam nie będę się powtarzać, że wszystko

O dawńo u Ciebie nie byłam, trzeba to nadrobić!
Madzenka 21:09, 18 kwi 2016

abes napisał(a)
Oglądam i czytam i mnie z zachwytu zatyka. Z czego masz Marzenko żywopłot za trzmielinami?

Abes polecam inne ogrody na forum, duzo pieknych tutaj. Zmieniamy nasze ogrody z forum. Nie mniej jednak dziekuje za pochwały

Za trzmielinami mam zywopłot z cisa baccata czyli zwykłego pospolitego. Tne go ostro 2 razy w sezonie. W tym jeszcze nie był ciety, odchorował ubiegłoroczna susze. Sadziłam go wraz z budową gabionów i ściany wodnej w marcu 2012 i miał chyba 60 cm a teraz ma 150 cm
Madzenka 21:10, 18 kwi 2016

mkasia napisał(a)
Marzenko, piękny masz ogród, jest dla mnie inspiracją,dla mnie wszystko jest idealne. Właśnie planuje zakup sporej ilości traw w necie. Możesz mi napisać gdzie powinnam składać zamówienie a ktorych sklepów unikać. Już miała dziś zamawiać, ale po przeczytaniu kilkunasty postów wstecz powstrzymalam się.

Dziekuje za pochwały. Ja duzo traw kupuje na kiermaszach i na giełdzie. Ostatnio moim głównym dostawca jest Marta Finka i T.Grochowski
nawigatorka 21:14, 18 kwi 2016

Madzenka napisał(a)

Asiu moje narcyzy z Lidla, Castoramy i Biedronki. te z Castoramy najsłabsze dopiero startują a lidl i biedronka nei zawiodły. W tym roku zapisywałem gdzie z ktorego sklepu i jakie odmiany sadizłam, jak mi ktoś podpadnie z kolorami to będe wiedziała kto!

Kulek to ja nie mam, kulki czekaja na strzyżenie, ale dzisiaj wykopywałam ostatnie dwa graby i wycinałam co mogłam bo jutro przyjeżdżają po bio. Uzbierałam znów 6 workow w dwa tygodnie.... Powywalałam wszystko co przemarzło albo brzydkie po zimie. Litosci nie miałam.

Aha byc moze w sśrode wejdzie ekipa od elewacji. Dzisiaj proby szarosci były... 4 kolory i 3 identyczne. Wygrało PORO, bardziej szare od Kiwi, ktory to kolor mam na tarasie. Taras też będzie PORO
Ale sie ciesze!!!!!! Jak ekipa sie sprawdzi To Twoim wzorem wejdę do wnętrz
janina chyba sie poprawila z trafnoscia cebul.
Ale sie dom odmieni po zmianie koloru.fajnie ze sie cieszysz.
To Ty Marzeno pytalas mnie o parapety bo nie jestem pewna kto?
A jak pergola?
Madzenka 21:18, 18 kwi 2016

Margo napisał(a)
Madżenko, czy ruszyłu Ci już carexy Bronz Form ?
Moje po cięciu ani drgnęły, ciachnęłam je na 10 cm, bo góra sucha była, ale dół ładny, żywy. Ale to już chyba prawie miesiąc i ani drgną

One jeszcze i u mnie nie ruszyły, startują jak inne carexy comans najwczesniej w maju, gdy jest juz naorawdę ciepło. Nie obawiaj sie o nie, one sa bardzo zywotne
Madzenka 21:20, 18 kwi 2016

Sebek napisał(a)
Marzenko! Z łaski swojej z prośby mojej Zdradz jak Ci się sprawuje ten jasnoszary materiał na poduchach z kompletu na froncie? I z czego Ci on zrobiony?

Sebuś sprawuje sie znakomicie, prany w pralce, myty karcherem , wyglada wciąż tak samo
Ale z czego zrobili go Chińczycy? Bladego pojecia nie mam, chyba 100% polyester
Madzenka 21:22, 18 kwi 2016

Ensata napisał(a)
Yuhuuuu, a u mnie chyba werbena przemarzła, z radości mam ochotę taniec uskutecznic. NIGDY więcej!

Piękne te twoje tulipany. Z bukszpanami mam to samo, leje i nie mam jak ciachnać przemarznietych koncow

Moze i kłacza przemarzły ale siewek jest sryyyyyylion , srylionowy srylionów wszędzie. Nie ciesz sie, na pewno sie wysiała...
Tusiala 21:24, 18 kwi 2016

Ależ Ty masz ten ogród - cudo A ta ilość trawek........ ach Exotic emparor zapisałam na sierpień by nie zapomnieć kupić
Magda70 21:25, 18 kwi 2016

U mnie siewek nie ma bo wycielam jesienią kwiaty. I wcale nie wiem czy się z tego cieszę.
Madzenka 21:25, 18 kwi 2016

Margarete napisał(a)
Pieknie, tylko tyle i az tyle...po prostu pieknie. a do tego pokazujesz teraz takie zakątki które potem rzedziej goszcza na twoim wątku.....narcyzy z kulkami i trawki sliczne, magnolie tez - moje magnolki to jeszcze maluchy w porównaniu z twoimi.
Jak dotrawkujesz sie jeszcze w tym sezonie to bedzie już przepieknie ( jesli moze jeszcze byc piekniej niz teraz )

Moje ulubione twoje 3 słoneczka na patyku boskie...moje cos nie cha rosnąć, a przecież trzmeliny to takie niewymagające rosliny a u mnie batrdzo wolno przybieraja na masie...może ja za rzadko tnę....

Małgosiu zakątek kuchenny przeszedl metamorfozę ubiegłej jesieni. Z zółto-pomarańczowego zrobił sie biało-limonkowo-żółty. W tym roku będzie gow ięcej zwłaszcza gdy białe roze i lilie w limonkowych trawach zakwitną
Za chwilę będe pokazywać tyły. Niech no tylko odplewie i przytnę bukszpana

Trzmielinki też moje ulubione ,świetnie świecą na tle cisa.
Może trzmielinki powinnaś przesadzić? Skoro nie rosna to znaczy, ze nie odpowiadają im warunki