Pieknie, tylko tyle i az tyle...po prostu pieknie. a do tego pokazujesz teraz takie zakątki które potem rzedziej goszcza na twoim wątku.....narcyzy z kulkami i trawki sliczne, magnolie tez - moje magnolki to jeszcze maluchy w porównaniu z twoimi.
Jak dotrawkujesz sie jeszcze w tym sezonie to bedzie już przepieknie ( jesli moze jeszcze byc piekniej niz teraz )
Moje ulubione twoje 3 słoneczka na patyku boskie...moje cos nie cha rosnąć, a przecież trzmeliny to takie niewymagające rosliny a u mnie batrdzo wolno przybieraja na masie...może ja za rzadko tnę....
Uśmiechnęłam się czytając o próbie eksmisji wiśni. Ja próbowałam zrobić to z wierzbą babilońską - M. nie miał czasu i ochoty, po kilku dniach kiedy zamierzałam ją sama wyciąć - nie miała liści, chorowała na potęgę - wypuściła listki na potęgę, zdrowiuśkie, zieloniutkie.
Zobaczyłam u Ciebie ciemierniki - czy można je posadzić na nasłonecznionej rabacie? Miałam wrażenie, że u Ciebie tak jest.
Nie znałam tego carexa i bym go nie kupiła no były tylko 2 szt , ale ze potrzebowałam jakiejś zielonej tarwy do pelargoni to zaryzykowałam. Jesli sie rozrosnie to pójdzie jesienia do ogrodu
Na zawilce moze jeszcze poczekaj , moej sa mikre.
Dzisiaj jeden evergold wyglądał że padł, wychodziły mu liscie ze środka. Ogoliłam go na łyso i będę czkać.
Asiu moje narcyzy z Lidla, Castoramy i Biedronki. te z Castoramy najsłabsze dopiero startują a lidl i biedronka nei zawiodły. W tym roku zapisywałem gdzie z ktorego sklepu i jakie odmiany sadizłam, jak mi ktoś podpadnie z kolorami to będe wiedziała kto!
Kulek to ja nie mam, kulki czekaja na strzyżenie, ale dzisiaj wykopywałam ostatnie dwa graby i wycinałam co mogłam bo jutro przyjeżdżają po bio. Uzbierałam znów 6 workow w dwa tygodnie.... Powywalałam wszystko co przemarzło albo brzydkie po zimie. Litosci nie miałam.
Aha byc moze w sśrode wejdzie ekipa od elewacji. Dzisiaj proby szarosci były... 4 kolory i 3 identyczne. Wygrało PORO, bardziej szare od Kiwi, ktory to kolor mam na tarasie. Taras też będzie PORO
Ale sie ciesze!!!!!! Jak ekipa sie sprawdzi To Twoim wzorem wejdę do wnętrz
Ewo jestes przemiła.
Chciałam tylko zazanczyć ze bajzlownika nie pokazuje.... Tyły czekają na generalne sprzatanie....a warzywnika jescze nie mam.. Czekam az M bedzie miał chwile w weekend musimy zrobic przeslonę z grabów przy wejsciu do bajzlownika. Jakies kopanie jeszcze zatem w sobotę bedzie.
Martini trzmielinki uwielbiają cięcie. Tne je zawsze na przedwiośniu zanim zaczną wypuszczać młode pąki lisciowe. Potem tne jeszcze kolejne dwa razy aby były gęste