Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Ensata 16:20, 18 kwi 2016

Yuhuuuu, a u mnie chyba werbena przemarzła, z radości mam ochotę taniec uskutecznic. NIGDY więcej!

Piękne te twoje tulipany. Z bukszpanami mam to samo, leje i nie mam jak ciachnać przemarznietych koncow
Margarete 17:24, 18 kwi 2016

Pieknie, tylko tyle i az tyle...po prostu pieknie. a do tego pokazujesz teraz takie zakątki które potem rzedziej goszcza na twoim wątku.....narcyzy z kulkami i trawki sliczne, magnolie tez - moje magnolki to jeszcze maluchy w porównaniu z twoimi.
Jak dotrawkujesz sie jeszcze w tym sezonie to bedzie już przepieknie ( jesli moze jeszcze byc piekniej niz teraz )

Moje ulubione twoje 3 słoneczka na patyku boskie...moje cos nie cha rosnąć, a przecież trzmeliny to takie niewymagające rosliny a u mnie batrdzo wolno przybieraja na masie...może ja za rzadko tnę....
jolanka 19:27, 18 kwi 2016

Madzenka napisał(a)
Ostatnia focia - zaczynają wiśnie kiku shidare.
Poniewaz miały być eksmitowane w tym sezonie a właściwie wyrżnięte w pień, zaczęły kwitnąc i to na całego. Jutro, pojutrze pewnie dadzą do wiwatu

Idę robić sok pieruszkowy i prasować.... wrócę potem

Uśmiechnęłam się czytając o próbie eksmisji wiśni. Ja próbowałam zrobić to z wierzbą babilońską - M. nie miał czasu i ochoty, po kilku dniach kiedy zamierzałam ją sama wyciąć - nie miała liści, chorowała na potęgę - wypuściła listki na potęgę, zdrowiuśkie, zieloniutkie.

Zobaczyłam u Ciebie ciemierniki - czy można je posadzić na nasłonecznionej rabacie? Miałam wrażenie, że u Ciebie tak jest.
lindsay80 20:34, 18 kwi 2016

wszystkie widoki ogródkowe przeurocze, różowe jaskry w donicy mnie zauroczyły.
agata19762 20:51, 18 kwi 2016

Madzenka 20:56, 18 kwi 2016

ana_art napisał(a)
wyczytałam że ten carex lim coś tam to jakaś medalistka z 2013, widzę że co i rusz jakiś nowy carex się pojawia.
Wiśnie się wystraszyły i ruszyły, liczą na litość

Nie znałam tego carexa i bym go nie kupiła no były tylko 2 szt , ale ze potrzebowałam jakiejś zielonej tarwy do pelargoni to zaryzykowałam. Jesli sie rozrosnie to pójdzie jesienia do ogrodu

Na zawilce moze jeszcze poczekaj , moej sa mikre.

Dzisiaj jeden evergold wyglądał że padł, wychodziły mu liscie ze środka. Ogoliłam go na łyso i będę czkać.
Madzenka 21:01, 18 kwi 2016

nawigatorka napisał(a)
Moja narcyzy cos biedne.a gdzie kupowalas swoje?
Kuleczku i Ciebie idealne i buksow i berberysow i widze ze nawet ciut trzmieliny maja inny ksztalt.
Jaskry boskie.

Asiu moje narcyzy z Lidla, Castoramy i Biedronki. te z Castoramy najsłabsze dopiero startują a lidl i biedronka nei zawiodły. W tym roku zapisywałem gdzie z ktorego sklepu i jakie odmiany sadizłam, jak mi ktoś podpadnie z kolorami to będe wiedziała kto!

Kulek to ja nie mam, kulki czekaja na strzyżenie, ale dzisiaj wykopywałam ostatnie dwa graby i wycinałam co mogłam bo jutro przyjeżdżają po bio. Uzbierałam znów 6 workow w dwa tygodnie.... Powywalałam wszystko co przemarzło albo brzydkie po zimie. Litosci nie miałam.

Aha byc moze w sśrode wejdzie ekipa od elewacji. Dzisiaj proby szarosci były... 4 kolory i 3 identyczne. Wygrało PORO, bardziej szare od Kiwi, ktory to kolor mam na tarasie. Taras też będzie PORO
Ale sie ciesze!!!!!! Jak ekipa sie sprawdzi To Twoim wzorem wejdę do wnętrz
Madzenka 21:03, 18 kwi 2016

Kuba napisał(a)
Chciałam zacytować które zdjęcie najbardziej mi się podoba, ale nie mogę wybrać, na wszystkich jest to coś co czyni Twój ogród niepowtarzalnym, nie ma słabszych zakątków, bo wszędzie jest nieziemsko pięknie

Ewo jestes przemiła.
Chciałam tylko zazanczyć ze bajzlownika nie pokazuje.... Tyły czekają na generalne sprzatanie....a warzywnika jescze nie mam.. Czekam az M bedzie miał chwile w weekend musimy zrobic przeslonę z grabów przy wejsciu do bajzlownika. Jakies kopanie jeszcze zatem w sobotę bedzie.
polinka 21:05, 18 kwi 2016

Madzenka napisał(a)

Nie znałam tego carexa i bym go nie kupiła no były tylko 2 szt , ale ze potrzebowałam jakiejś zielonej tarwy do pelargoni to zaryzykowałam. Jesli sie rozrosnie to pójdzie jesienia do ogrodu

Na zawilce moze jeszcze poczekaj , moej sa mikre.

Dzisiaj jeden evergold wyglądał że padł, wychodziły mu liscie ze środka. Ogoliłam go na łyso i będę czkać.

Miałam podobnie z Silverami. Myślałam, że wygnił i wszystko wyskubałam-dosłownie wszystko! A po miesiącu wychodzą piękne, dorodne trawki.
Madzenka 21:06, 18 kwi 2016

_Martini_ napisał(a)
Widoki cudne jak zawsze. Zresztą, codziennie wchodzę je pooglądać
Trzmielinki masz pięknie wykulkowane, czy cięłaś je na wiosnę? Ja mam trzy takie, super świecą młode przyrosty ale nieco są rozczachrane.

Martini trzmielinki uwielbiają cięcie. Tne je zawsze na przedwiośniu zanim zaczną wypuszczać młode pąki lisciowe. Potem tne jeszcze kolejne dwa razy aby były gęste