Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:57, 27 mar 2017

Do góry
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:45, 27 mar 2017

Do góry
ale tu wiosennie.
U nas tez troszkę:
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 15:30, 27 mar 2017

Do góry
Ale ładna ta magnolia. A rabaty takie zadbane
Bawarka 14:26, 27 mar 2017

Do góry
Mixtoorka napisał(a)
Ale magnolia! Będę podglądać Twoje poczynania bukszpanowe. Mam w podobnym "kształcie" na działce. Też musiałabym nadać im formę. Chętnie podpatrzę, jak to uczynić

Straszna historia złej kobiety i piękne miejsca dookoła masz

Ales mundra, popatrzec jej sie zachcialo.

Musze sie do czegos przyznac.
Kilka lat temu, calkiem przez przypadek, znalazlam fotki ogrodu Danusi a na nich wlasnie bukszpany.
Zachwycilam sie ogrodem, bukszpanami jakby mniej. Moze dlatego ze tu sa praktycznie w kazdym ogrodzie i widze je codziennie.
Po roku czy dwoch znowu trafilam na ten ogrod i jego wlascicielke i na Ogrodowisko, ale w dalszym ciagu twierdzilam ze bukszpany tak, piekne i fajne ale nie u mnie.
Cyganilam.
Sa. I to cala rabata, taka calkiem Ogrodowiskowa. Troche tam ,,mnie,, mniej, kawal Danusi, troche Was wszystkich, ale jest. I ma sie calkiem dobrze.
I teraz kolejne bukszpany..tez przez przypadek, nie kupione...

I zawsze gdy bede patrzec na nie, bede myslec o Danie, o Was, o Ogrodowisku. O ludziach ktorych osobiscie poznalam, o wieczorach ,,przegadanych pisanych´´
Tym sa dla mnie bukszpany. Dziekuje....

I teraz prosze sie nie tylko ,patrzacigapic, tylko prosze pomoc je obstrzyc No.
Bawarka 14:06, 27 mar 2017

Do góry
gosika67 napisał(a)
Witaj Kasia widoki przepiękne, zresztą wiem bo widziałam. Mieszkasz w przepięknym miejscu. Magnolia zazdroszczę Ci,bo ja dopiero zaczynam z nimi przygodę.
Jesteś zdolna kobitka. Pozdrawiam Cię serdecznie.

Gosiu a moze mialabys ochote pokazac nam swoje fotki Bardzo chetnie obejrze Bawarie Twoimi oczami
I dziekuje, mila jestes
Pozdrawiam
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 13:35, 27 mar 2017

Do góry
malutka jest słodka strrasznie!
Iryski śliczne, nawet moje dzieci je widzą w ogrodzie, a to rzadkie zjawisko.
W warzywniku albo deski na ścieżki, albo płyty chodnikowe- może nie tak ładne, ale jednak trwałe bardzo. Możne je brudzić,lać po nich wodą, błotem i nic im to.

Buziaki Olu.
Bawarka 12:41, 27 mar 2017

Do góry
Ale magnolia! Będę podglądać Twoje poczynania bukszpanowe. Mam w podobnym "kształcie" na działce. Też musiałabym nadać im formę. Chętnie podpatrzę, jak to uczynić

Straszna historia złej kobiety i piękne miejsca dookoła masz
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:19, 27 mar 2017

Do góry
Kasya
nowy piesek, to zawsze niespodzianka, co z niego wyrośnie, jaki charakter będzie mieć, jak wielki będzie, mamę znamy, ojciec nieznany
jak skończyłnmiesiąc 3kg ważył, skoro Misia waży 8kg, jako 2-latka, to ten chyba będzie większy piesek, ale nie olbrzym

sonny
Anetko, ja też z czasem się podciągnę

wiunia
odbierz pw
jak małe, to wszystko słodkie

z ziół już mam rozmaryn, tymianek, świeży lubczyk- na ten w gruncie mus czekać, szałwię, miętę i bazylię, teraz tylko posadzić
a na sadzenie czeka 15 cisów, 4 kaliny szorstkolistne, magnolia, ostrokrzew, 3 hortensje; cisów mi zabraknie...

raport ogrodowy
nic nie siałam jeszcze
w kolejce pomidory, szpinak, pietruszka, por

truskawki do przeniesienia
do wysiania kwiaty jednoroczne len, ubiorek, ślazówki i kukliki

róże jeszcze nie wszystkie ścięte, trzeba też je nawozić
potem cięcie cisów

na koniec czyszczenie rabat, grabienie całości
przesadzenie 1 róży, liliowców i lilii martagon, irysów syberyjskich, floksów, traw, naparstnic

i można by rzec, że będę obrobiona

trawy, rodki, azalie i hortensje, obrobione
ale zacznie się lawenda

nawet nie rozpakowane te cisy i kaliny
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 11:12, 27 mar 2017

Do góry
AniMa napisał(a)
Magnolia wsadzona, opryski zrobione - jedna rabata z tyłu przygotowana...Ogród to teraz miejsce ukojenia, dobrze, że jeszcze go mam....

Oj,jakoś smutno to zabrzmiało
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 10:20, 27 mar 2017

Do góry
Magnolia wsadzona, opryski zrobione - jedna rabata z tyłu przygotowana...Ogród to teraz miejsce ukojenia, dobrze, że jeszcze go mam....
Ogród, mydło i powidło. 07:26, 27 mar 2017

Do góry
katel napisał(a)

Gosia - ale pięknie to ujęłaś z tym malowaniem - dzięki! To clematis Viola i Ernest Markham - obydwa gorąco polecam, muszę dosadzić jeszcze jedną Violę z drugiej strony . Dołem są goździki kropkowane, drzewo to magnolia Kobus. Tu fotka z 2016. Edit: tu na zdjęciu goździków już prawie nie ma, to fioletowe to macierzanka.

Co do łączenia róż z powojnikami to jeszcze nie mam doświadczeń, Mirka z Wszystkiego po trochu cudownie je łączy. Clematisy na początek najlepiej wybierać z grupy Viticella ew.

przecudne te powojniki

z rozami pieknie wygladaja...ale masakra potem ciac roze i powojniki
u mnie wygladalo to okropnie z zaschnietymi liscmi
ostatecznei wykruszylam tylko liscie bo inaczej sie nie dalo
Bawarka 23:02, 26 mar 2017

Do góry
Witaj Kasia widoki przepiękne, zresztą wiem bo widziałam. Mieszkasz w przepięknym miejscu. Magnolia zazdroszczę Ci,bo ja dopiero zaczynam z nimi przygodę.
Jesteś zdolna kobitka. Pozdrawiam Cię serdecznie.
Działeczka Asi :) 21:36, 26 mar 2017

Do góry
asiak napisał(a)
Wzdłuż tej alejki będę sadzić w następny weekend China Girl

będzie co latem podziwiać

magnolia ma paki więc zakwitnie
Działeczka Asi :) 20:43, 26 mar 2017

Do góry
Magnolia zakwitnie na bank! A oęwrzosach i wrzoścach nie podpowiem, nie znam się na nich.
Działeczka Asi :) 20:33, 26 mar 2017

Do góry
U mnie jeszcze nic nie kwitnie, krokusiki dopiero wychodzą... Taką niespodziankę znalazłam

Moje czosnkowate

Magnolia gwiaździsta Mam nadzieję, że zaszczyci mnie kwitnieniem

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 17:47, 26 mar 2017

Do góry
Aniaaa napisał(a)
Aganiu fajnie tak w nowiutkiej kuchni
Kuchnia ogarnięta to teraz czas na ogród
Jak tam Twoja wiosenka?
Magnolia widzę powoli się szykuje

Jeszcze jeden kawałek pizzy zakoszę i zmykam dalej

Fajnej niedzieli życzę,wszak jeszcze trwa

Niedziela miła, wypogodziło się, na ogród znalazłam czas

Wiosna w ogrodzie już się rozgościła

grusza ozdobna czekam na jej kwiatuszki
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 17:14, 26 mar 2017
Do góry
Aganiu fajnie tak w nowiutkiej kuchni
Kuchnia ogarnięta to teraz czas na ogród
Jak tam Twoja wiosenka?
Magnolia widzę powoli się szykuje

Jeszcze jeden kawałek pizzy zakoszę i zmykam dalej

Fajnej niedzieli życzę,wszak jeszcze trwa
Madżenie ogrodnika sezon 2017 13:07, 26 mar 2017

Do góry
Graby to ja kochana cięlam pod koniec lutego. Skoro masz młode sadzonki to przygnieść je w czerwcu. Spokojnie bez paniki
Teraz tylko symbolicznie ucięliśmy czubki tym, ktore nie udało nam sie rowno we wrezsniu przyciąc, bo gdy sa pełne lisci nie widać ich kształtu. Nie tnij juz teraz jesli nie musisz. Ja mam juz 6 letnie graby na tyłach, zdrowe, mocne, nawet plączą im nie zaszkodzic.

Sebek nie tylko klęłam przy cieciu róz, ale mnie tak zaatakowały, ze z zakrwawiona twarzą chodziłam....

Kawa wreszcie mnie ogród nie drazńi, bo jako tako uprzątnięty

Luki wertykulator, z areatorem, dobre nozyce do cięcia, walec z kolcami, rozdrabniacz do gałezi i i kilka sekatorów to niezbędnik wymgającego ogrodnika. My wertykulator kupiliśmy kilka lata temu za niewiele ponad 200 zł i swietnie sie sprawdza na takim malutkim trawniczku

Makao jak dam radę to dzisiejsze krokusiki fotkę. Tylko za chwile sałatami na rowery i obiad w terenie

Mirela wczoraj widziałam już pierwsze kwiaty tulipanów, za kilka dni zakwitną. Szafirki tez już łebki z ziemi wystawiły, zaczyna się Magnolia pokazała dzisiaj kolorek. Mamy regularną wiosnę

Frezja moja laurowiśnia rośnie jak szalona, tniemy dwa razy w sezonie obcinając jej metrowe przyrosty... U mnie rośnie jak chwast więc tnę ją bez litości

Kindzi ten ciemiernik po prostu przekwitł dlatego jest zielony, to hybryda
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 09:14, 26 mar 2017

Do góry
po lewo magnolia, po prawo wierzba hakuro
a na dole widok z gory. Czyli wdrapalam sie na laka gdzie sa owce, z tamta widac wiecej. Te drzewa na pierwszym planie rosna nad stumieniemi
Ogród, mydło i powidło. 22:49, 25 mar 2017

Do góry
gosika67 napisał(a)
Kasia a te clematisy to jakie nazwy, kolorki intensywne, fajnie się komponują.
A to drzewko przy nich? Podpowiedz. A to różowe nisko to co? Malujesz kolorami.

Monia ja mam zamówione już clematisy, będą po świętach wielkanocnych, posadzę przy altanie, mam zamówione 2 pnące i 1 bylinowy.

Gosia - ale pięknie to ujęłaś z tym malowaniem - dzięki! To clematis Viola i Ernest Markham - obydwa gorąco polecam, muszę dosadzić jeszcze jedną Violę z drugiej strony . Dołem są goździki kropkowane, drzewo to magnolia Kobus. Tu fotka z 2016. Edit: tu na zdjęciu goździków już prawie nie ma, to fioletowe to macierzanka.

Monia81 napisał(a)
Kasiu a polecasz jakieś konkretne odmiany. Moje by miały południowo-zachodnią ścianę. Tak cały czas się zastanawiam, czy same powojniki, czy wrzucić też jakąś różę pnącą...

Co do łączenia róż z powojnikami to jeszcze nie mam doświadczeń, Mirka z Wszystkiego po trochu cudownie je łączy. Clematisy na początek najlepiej wybierać z grupy Viticella ew. Wielkokwiatowe Późno kwitnące, zerknij też na tą listę:
clematisy dla początkujących
Wystawa o której napisałaś to taka mocno nasłoneczniona, sprawdzaj sobie jaka wystawa pasuje clematisowi który wybierzesz, możesz też użyć wyszukiwania np. po kolorze (po prawej w tabelce)
clematisy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies