Witajcie, fotki cudne. Ja codziennie obserwuję nasze rodzime bociany na gnieżdzie w Przygodzicach. Dzisiaj z samego rana była wielka radość , bo po 4 dniach do samotnej samiczki dołączył samczyk.
]Witam Wszystkich serdecznie. Troszkę za póżno na skowronka, ale od rana siedziałam na bocianim gnieżdzie w Przygodzicach. Dzisiaj była radość, bo po 4 dniach przyleciał samczyk do samotnej samiczki. Wydawało nam się, że już na gnieżdzie będzie singielka, a tu dzisiaj z samego rana taka niespodzianka. Zaraz też zabrali się mocno do powiększenia bocianiego rodu.
Witam, wczoraj rozpoczęłam porządki w ogrodzie, co wymagało tego to przycinałam, co wymarło usuwałam, rhododendrony podsypałam nawozem.
Moim oczkiem w głowie jest ogródek warzywny, w nasiona zaopatrywałam się całą zimę
w zeszłym roku największe plony były z fasolki szparagowej i dyni ozdobnej, w tym roku będę ambitniejsza.
Jak zrobi się jeszcze cieplej to wystawię na dwór i zrobię rozsady moich Agaw, jeżeli ktoś jest chętny...
Witaj Przemo
Ostatnio przejezdzałem koło tego ogrodu, wygląda imponująco
Zdjęcia nie oddają tego jak ogród wygląda w rzeczywistości, aż wierzyć sie nie chce, że jedna osoba może w pojedynke przyciąć tyle roślin.
Masz rękę do tych form i chyba miarę w oczach pozdr
Marzenko - trafiłaś - akurat mam świeże z dzisiejszego PIęKNIE SŁONECZNEGO przedpołudnia
Bukszpany w końcu ujrzały światło dzienne po zimie spędzonej w ciemnej piwnicy - są ślicznie zieloniutkie
Posadziłam też brateczki w upolowanej w szpermarkecie cynowej starej balii - zawsze o takiej marzyłam a tu mi się trafiła taka prawdziwa z duszą
Na razie tylko tyle, więcej wrzucę wieczorem bo szkoda mi każdej słonecznej minuty Idę w ziemię!
Ewelinko masz piękne krokuskowo w ogrodzie i stokrotki w domku słyszałam, ze planujesz wycieczkę do Torunia, warto lubię Toruń, mam do niego sentyment
przesyłam ci trochę wczorajszego słoneczka pozdrawiam
Super roślinka. Polecam wszystkim. Bezobsługowa, praktycznie nic nie trzeba z nią robić. Ładnie się rozrasta, dosyć szybko. Pojawia się nagle, jak tylko poczuje ciepło liście szybko zamierają i nie ma z nimi problemu. To są zdjęcia z rana i jestem prawie pewien, że do wieczora jeszcze dużo kwiatów się rozwinie