Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

gierczusia 14:47, 14 kwi 2013

Kindzia napisał(a)
U mnie Promanal róże obsługuje. Buka jeszcze nie mam. Chcę Rohan Weeping`a, nigdzie jeszcze go nie trafiłam. Ale będę pamiętać, w razie czego...

Czytałam opakowanie promanalu i tam nie pisze o mszycach rzeczywiście..., ale u Żurka mi go poleciłli a oni tam mają rośliny super zadbane .. Więc uwierzyłam i pryskam .. Słyszałam że bez czarny i wiciokrzew to maszkety mszyc ,a u mnie po ubiegłorocznym promanalu nie było ani jednej diablicy.. Więc , hmmm , może działa teź na mszyce .. .. Popsikałam w kaźdym razie
gierczusia 14:48, 14 kwi 2013

JulkAd napisał(a)
Ja tylko macham dzisiaj i uciekam, bo słonko zaświeciło po deszczu i idę kopnąć coś jeszcze w ogrodzie

Ach Julciu , ja wczoraj nic niestety nie kopnęłam , bo w pracy byłam - dni otwarte .. Ale może dziś nadrobię
gierczusia 14:49, 14 kwi 2013

Enya73 napisał(a)
Jak tam Elu, czy udało Ci się coś dzisiaj wykorzystać piękny słoneczny dzień wiosny? U mnie sezon rozpoczęty Mogę Ci pana ropucha eksportować na ślimaki

Pozdrawiam serdecznie

Anitko byłam w pracy , zapomniałaś ??.. Ale ropucha chętnie wylizinguję jak się ślimaki pojawią

Buziolki
gierczusia 14:52, 14 kwi 2013

I kupiłam sobie nową kobee .. A co .. Tym razem tylko białą a o taką mi właśnie chodziło .. Wprawdzie wysiew miał być luty , marzec , ale najwyżej będzie miał 2 tygodnie spóżnienia

anna_g 15:06, 14 kwi 2013

A ja zrezygnowałam jednak z Promanalu - miałam zamiar na wiciokrzewy go zastosować ale one już mają malutkie listki i pąki pękają i ciepło więc się wstrzymałam... szkoda że nie zdążyłam bo skoro piszesz że mszycy nie miałas to może by pomógł. Trudno - w przyszłym roku Za to podlałam Previcurem powojniki i azalie, bo mi w zeszłym roku je grzyby atakowały... mam nadzieję, że im krzywdy nie zrobiłam.
Aaaa i robienie kancików wypróbowałam - fajna rzecz ten kancikorobek
Pozdrawiam niedzielnie
gierczusia 15:09, 14 kwi 2013

W lerła buksik na obwódki tak się do mnie uśmiechał , ze jakoś nie umiałam mu odmówić .. Zrobię sobie zawijasek na przywitanie wiosny .. U mnie jest 17 st .. Niemożliwe , prawda ??

gierczusia 15:13, 14 kwi 2013

anna_g napisał(a)
A ja zrezygnowałam jednak z Promanalu - miałam zamiar na wiciokrzewy go zastosować ale one już mają malutkie listki i pąki pękają i ciepło więc się wstrzymałam... szkoda że nie zdążyłam bo skoro piszesz że mszycy nie miałas to może by pomógł. Trudno - w przyszłym roku Za to podlałam Previcurem powojniki i azalie, bo mi w zeszłym roku je grzyby atakowały... mam nadzieję, że im krzywdy nie zrobiłam.
Aaaa i robienie kancików wypróbowałam - fajna rzecz ten kancikorobek
Pozdrawiam niedzielnie

Cześć Aniu ... U mnie teź wiciokrzew ma maciupkie listeczki , ale jadnak zaryzykowałam .. Będę obserwowała i zdam potem relacje
Natomiast jeszcze nic przeciwgrzybiczego nie robiłam, mam zamiar zabrać się za to za jakiś tydzień a może raczej dwa.. Sama nie wiem jaka przerwa powinna być

Jak Ci poszło z kancikami ?? Trudno było czy nie ?? Resztę trawy potem wygrzebywałaś ?
Buziaki zasyłam
stychaz 15:16, 14 kwi 2013

Zrób, zrób Macham cieplutko
anna_g 15:16, 14 kwi 2013

A ile zapłaciłaś za buksik ? Ja miałam robić sadzonki - po cięciu nazbierałam do wiaderka gałązki - pełne wiaderko było i odstawiłam w miejsce ukryte, żeby mi nikt nie wyrzucił ani nie spalił ani nic nie zrobił, bo nie było czasu od razu tym się zająć, zasypałam wtedy jeszcze istniejącym śniegiem, żeby były świeże. Niestety miejsce nie było zbyt ukryte chyba bo na drugi dzień zniknęły... Teść znalazł i posprzątał - wyrzucił między inne odpadki z cięcia - wieeelka "kupa" Trudno - moja wina - nie powiedziałam żeby mi tego nie ruszać... To se teraz bedem kupować zamiast sadzić...
anna_g 15:19, 14 kwi 2013

gierczusia napisał(a)

Cześć Aniu ... U mnie teź wiciokrzew ma maciupkie listeczki , ale jadnak zaryzykowałam .. Będę obserwowała i zdam potem relacje
Jak Ci poszło z kancikami ?? Trudno było czy nie ?? Resztę trawy potem wygrzebywałaś ?
Buziaki zasyłam

Koniecznie zdaj relację z Promanalu
Z kancikami poszło fajnie - wkleiłam zdjątko do swojego wątku (nie wiem czy się chwalić bo to dopiero pierwszy kancik więc do doskonałości mu daleko ale narzędzie jest superaśne)
Jest dość mokro więc darń wychodziła bardzo łatwo - poszła do kompostu.