Magda, odwiedziny odnotowane

Zobacz kto mnie pierwszym kwiatkiem uraczył. Muszę przyznać, że miejscówkę sobie wybrał wyjątkowo niekorzystną, a w tej lepszej wszystkie zeszłoroczne siewki wymarzły. Dosiałam to co zostało z nasion, mam nadzieję, że wróci tam, gdzie był rok temu, bo idealnie wpasowywał się w kompozycję.
Basiu, te kaliny to takie najpospolitsze i najłatwiejsze w uprawie, a mimo to bardzo ładne. Pomysł ściany z drewna podkradaj bez wyrzutów

Gdybym miała odpowiednie miejsce na pewno przekopiowałabym w całości Wasz warzywnik, z kanami i koszem włącznie
Ewo, ta jabłonka jest śliczna o każdej porze roku, bardzo zdrowa i pełna wigoru pomimo nie najlepszej miejscówki. Za chwilę pojawią się kolejne liście, takie powcinane, a potem malusieńkie owoce, które zostają na drzewku do wiosny. Ta moja ma dość dziwny pokrój, ale mam nadzieję, ze uda jej się w miarę szybko zbudować ładną koronę.
Edi, dzięki
Jolanko, jabłonka godna polecenia. Widoki to raczej bardziej w szczególe, bo trawa wiecznie nieskoszona, ale mężaty obiecał, że dzisiaj postara się w koncu wygospodarować odpowiednią ilość czasu
Ciekawe dlaczego te Twoje smardze wyginęły, moje wyrosły w zeszłorocznej korze, może jeszcze odpowiednio świeżej, będę robić obserwacje.
Kasiu, u mnie się czasem takie kurki piaskowe zdarzają
Renata, Aniu korą się podzielę, ale najszybciej by było gdybyście po nią wpadły

Grzyby rosną u mnie na hamakowej przy płocie, czyli w półcieniu i dość wilgotno mają.