Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Tu na razie jest ściernisko... 20:48, 16 mar 2013

Do góry
na działkę wysłałam małża ;] mówił, że śnieg do pasa i np. ziemianki (która normalnie tworzy górkę) w ogóle nie widać
u nas na osiedlu spych się zakopał, a ja idąc z piesą na spacer kierowałam się śladami dzikich zwierzątek, bo normalni ludzie w taką pogodę po lasach chyba się nie włóczą

Ksena docierała szlaki

ale w domu kwitną mi wszystkie storczyki (część nawet już przekwita), ptaszki dziś śpiewały na wiosnę, wyrastają już pierwsze zasiane kffiatki - celozja i lobelia - ja sie cieszę i z tego ostatniego śniegu [dziki mi go przewidziały już m-c temu, więc dla mnie to żadna niespodzianka ] i z wiosny, która już tuż-tuż
Ogrodowy spektakl trwa ... 20:47, 16 mar 2013

Do góry
8 marca miałam takie przebiśniegi - może je odkopię jutro - to jest myśl

Przebiśnieg - śnieżyczka (Galanthus nivalis) 20:43, 16 mar 2013

Do góry

Przebiły śniegi w lutym pierwszy raz w tym roku.

Moje tegoroczne dzisiaj znów pod śniegową pierzynką.
Ogród Sylwii od początku cz.II 20:42, 16 mar 2013

Do góry
Gratuluję stu
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:42, 16 mar 2013

Do góry
to męczę dalej, ale mam i zimowe miejsca; dzis ponoc najzimniejsza noc, zaraz biegnę schowac cyklameny i ciemierniki!

odzyły moje róże w bluszczu, rok temu były gołe i myślałam że po nich!

floksy mimo sniegu wyłażą, jakie dzielne; wisteria juz ma pąki

ostrokrzew ma tez paczki, chyba zakwitnie i suchodrzew przetrwał i widac juz pąki; i wiciokrzew mimo zimna juz gotowy ruszyć!
Ogród Sylwii od początku cz.II 20:36, 16 mar 2013

Do góry
Jeszcze i ja się zmieszczę na setnej stronie.Gratulacje.

Kolorowe rabaty 20:33, 16 mar 2013

Do góry
Martek napisał(a)
Słońce w różach i zieleniach

Do mnie zielenie przemawiają szczególnie. Pozdrawiam
POWITANIA 20:31, 16 mar 2013

Do góry
Kwiatuszek też jest

ogrodoweimpresjejolki 20:29, 16 mar 2013

Do góry
Dzisiaj kupując w kwiaciarni kwiaty dla koleżanki znowu coś wypatrzyłam dla siebie ... Szkoda, że ZUS nie ma specjalnego dodatku dla emerytowanych Ogrodomaniaków

Postanowiłam na fb dodać ZUS do moich znajomych Może ktoś się zorientuje, że mam większe potrzeby niż możliwości

Koleżance kupiłam Tilandsię

POWITANIA 20:29, 16 mar 2013

Do góry
iwonaj napisał(a)
Chciałabym wam przedstawić moją suczkę Tina ma 2 lata i jest moim pomocnikiem w ogrodzie w pełnym tego słowa znaczeniu jest wesoła i ma zawsze nowe pomysły aby pani nie nudziła się

Twoja Tina nie dość ze piękna to jeszcze kokietka i jak wychowana podała łapkę na przywitanie a mina Iście kokieteryjna Buziak się należy za wdzięk. Witam cię i ja Iwonko
Hirutkowy raj:)) 20:28, 16 mar 2013

Do góry
Margarete napisał(a)
Witaj Krystynko,
choć spóźnione ale nie mniej szczere życzenia imieninowe i ode mnie przyjmij droga solenizantko!
Powodzenia w dokonaniach zawodowych, szczęścia i zdrowia w życiu prywatnym oraz realizacji marzeń.

Podejrzałam wczoraj u ciebie na wątku informacje o bukszpanach, dziś pobiegłam do Nomi i :

Zakupki zrobione. Dzięki za info !

Margaret podobno w Lidlu tez sa 6-paki w tej cenie ,ale moje maja inna metke ,moze to inna odmiana?
Rododendronowy ogród II. 20:25, 16 mar 2013

Do góry
I jeszcze kwiczoł ostatnio bardzo ze mną zaprzyjaźniony, nie ucieka nawet jak otwieram okno by przegonic kota.

Rododendronowy ogród II. 20:22, 16 mar 2013

Do góry
Ania dziś nawklejała swoich ptaszków to ja może chociaż szczygły wkleję choc już je u Dajanki pokazywałam ale niech i u mnie bedą .Jak na zdjęciach widac objadały się nasinami jeżówek.

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 20:22, 16 mar 2013

Do góry
Margarete napisał(a)
Witam kolejnych nowych gości zaglądających do mojego wątku : Keri i Gosiniak
Kibicujcie, kibicujcie i trzymajcie kciuki za zmiany !
A ja dziś po zasięgnięciu informacji na OGRODOWISKU popędziłam do Nomi i kupiłam 2 sześciopaki bukszpanów do moich przyszłych rabat. Były po niecałe 22 zł więc myślę ze niedrogo, chociaż są malutkie, napisane że 18 cm ale to chyba razem z doniczką.
Oto one :

Margaret ja tez te bukszpany kupiłam w Nomi w Pabianicach pozdrawiam prawie sasiadkę
Ogrodowy spektakl trwa ... 20:21, 16 mar 2013

Do góry
hosta internetowa w garażu chyba przesadza - widać ta wiosnę czuje

te już obstalowały budkę i się nie przejmują

a tu pod tym nawałem śniegu kwitły już krokusy botaniczne -już po nich - ciekawe czy przebiśniegi wytrzymają

a to to smo miejsce z 8 marca też tego roku

Hirutkowy raj:)) 20:20, 16 mar 2013

Do góry
Witaj Krystynko,
choć spóźnione ale nie mniej szczere życzenia imieninowe i ode mnie przyjmij droga solenizantko!
Powodzenia w dokonaniach zawodowych, szczęścia i zdrowia w życiu prywatnym oraz realizacji marzeń.

Podejrzałam wczoraj u ciebie na wątku informacje o bukszpanach, dziś pobiegłam do Nomi i :

Zakupki zrobione. Dzięki za info !
W cieniu - zacieniona 20:18, 16 mar 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Bogusiu od nas też najserdeczniejsze życzenia przekaż Z, a na tę okoliczność wypijcie szampana zagryzając truskaweczkami

a jakie nazwy maja te róże i jakie kolory?
Dziękujemy...świętujemy jutro.
Aniu,co do róż to tylko fotka z kolorem,co wyjdzie to zobaczymy...Nie sadzę drogich róż,wiesz u mnie zdarzają się czasem chciejstwa i z tego powodu sadzę to co mam.Przynajmniej nie przyciągam.Sąsiadka w ubiegłym roku kupiła nową,drogą sadzonkę hortensji i miała tylko jeden dzień...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:16, 16 mar 2013

Do góry
Kasiu/ Kindziu, naprawdę widać ale juz koło 18 było zimno i jak robiłam zdjęcia, cała ręka mi zmarzła!
ale na ławce dla zasady usiadłam i wiosne podziwiałam orliki sa jak widać wytrzymałe, więc sie nie martw

Zetka, ja się cieszę, że ty juz odkopana i juz niedługo u ciebie wiosnę będę podziwiac, masz u siebie tak pięknie

Kasiu, u mnie też częśc miejsc zmrozone i ze sniegiem, a część sucha i mogłam nawet plewić, ale miałam radochę!

piwonie drzewiaste ruszyły na całegojedna jest biała a druga fioletowa
ale was pomęczę fotami!!

Ogrodowy spektakl trwa ... 20:14, 16 mar 2013

Do góry
tu w poziomie

ładnie się niebo przeglądało w ogrodzie - jakby ktoś nie wiedział - zdjęcie z dziś

jeszcze nie przyciełam pięciorników

pod tą wierzbką rosną kauffmana tulipany - miały pączki i nie wiem czy się nie zniszczą - zobaczymy

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies