Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Marzy mi się Siedlisko....

Marzy mi się Siedlisko....

martaibartek 21:19, 06 kwi 2013

Aniu zazdroszcze tej wiosny, w warmińsko-mazurskim nadal tony śniegu
AniaK 09:23, 09 kwi 2013

Weroniko, to chyba tęsknota za Toskanią sprawiła, tam co roku widzę kwitnące ogromne i już planuję jakby tam wyskoczyć na parę dni.

Marto, łączę się w bólu i przesyłam w takim razie dużo słońca. Cóż na pogodę nie mamy wpływu.

Pozdrawiam dziewczyny

Praca w ogródku to jest to, czego było mi trzeba. Połowa ogrodu oczyszczona z jesiennych pozostałości, w warzywniku na razie tylko truskawki oczyszczone i przykryte wiosenną włókniną, na sianie jeszcze za mokro niestety. Ale ma być coraz cieplej, pod koniec tygodnia nawet 17st.
renatamama3 10:05, 09 kwi 2013

U mnie też wczoraj czyszczenie pozostałości ,a dziś rano szok bo dzień przywitał mnie białym puchem z nieba.pozdrawiam
martaibartek 19:29, 09 kwi 2013

U nas śnieg po mału topnieje. Wyjrzały krokusy, tulipany, hiacynty... na wierzbach pierwsze pączki... może i wreszcie do nas ta wiosna dojdzie???

Aniu czy nie masz w planach "przerzadzenie" swoich bodziszków, z chęcią kupiłabym z trzy sadzonki
yolka 19:39, 09 kwi 2013

Witaj AniuK. Proszę zobacz u mnie rabatki. Chcę jedna podobną do Twojej i potrzebuję Twojej rady. Pozdrawiam prawie wiosennie. Jola
beta 10:35, 10 kwi 2013

Aniu, masz rękę do kwiatów....wciąż nie mogę się napatrzeć na te Twoje bylinowe rabaty....jakie ładne pomodorki...to gruntowe?
AniaK 12:07, 10 kwi 2013

Yolka witam u mnie i coś pomyślę nad rabatkami.

Beatko, dziękuję Ci bardzo. Jak tam Twoje aksamitki?.

Pomidorki gruntowe, chyba przesadziłam z ilością odmian, nie mogłam się zdecydować.
Wcześniejsze już w docelowej donicy z papryką

A maluchy właśnie popikowałam

Sałata troszkę wybujała

Pietruszka ma już listki właściwe. Bazylię muszę popikować, tylko nie wiem czy ją też sadzić po liścienie?

Kobea rośnie jak a drożdżach
jotka 12:30, 10 kwi 2013

A moja pietrucha w doniczce nie wzeszła A sałatę dopiero dzisiaj sieję i pikuje pomidorki... Będę Cie goniła pewnie bez skutku, ale ważne żeby w ogóle urosło
AgnieszkaW 13:54, 10 kwi 2013

Aniu, ależ Ty masz fabrykę roślin na parapecie. Teraz tylko czekać na odpowiednią aurę i wysadzać. Pozdrówka przesyłam
AniaK 17:33, 10 kwi 2013

Jolu pewnie, że najważniejsze żeby urosło i żeby było ciepło i można było do gruntu w odpowiednim momencie wysadzić. Sałatę mam listkową taką prosto z doniczki na talerz, takiej do gruntu jeszcze nie siałam.

Agnieszko, odpowiednia aura to podstawa, bo fabryka pęka w szwach.

Pozdrawiam