Całośc ma 2,40 x 3,40. Załóżmy: szmaragdy zajmą jakieś 1,3 ( 50 cm od ogrodzenia + rosną okolo 80 cm.) Zostaje 2 metry. x 2,40 szer. Jest obwódka więc .... Kurcze, nie mam pojęcia
Pod magnolia Susan (drzewko) mam wszystko co napisłaś oraz aktualnie hakonechloe, zwykła zielona, miałam tez stipę ale niemla cała eksmitowana, a z drugiej strony mam runianke. W tym roku dosadziłam pełno ciemiernikow i jeszcze czekam na kolejne od Karoliny
Iwonko bardzo Ci dziękuję za wszystkie propozycje Muszę się bliżej przyjrzeć tym jabłoniom ozdobnym, coś jest na rzeczy Anulko Magnolia to nie moje drzewo Ale dzięki za Twój głos Marta dzięki, zawsze chciałam tego klona ale zastanawiałam się czy on da radę
Dzięki wszystkim
A teraz troszkę ponudzę Wszystko rusza, drzewa mają pąki zaraz wybuchną
Magnolka, to mnie zmartwiłaś tym, że bluszcz zagłuszy powojnika Ciężko tam będzie coś dać bo to bardzo mała i waska rabata na przedpłociu...
Nie będę zaśmiecać Madzi wątku. Jak już ogarnę najpilniejszą robotę to wrzucę zdjęcia tego przedpłocia u siebie i poproszę Cię o pomoc
Dzięki za propozycje!
no musze poszukac chyba starych zdjęć. ale sadziłam w gromadkach to na pewno. nie pojedyńczo. ale i tak w lipcu wykopię i pobiore przybyszowe.jak nie zapomnę.
No to witaj Aniu w klubie, sama dobrze wiesz jaki to wydatek. Ja sadze na bieżąco, jedynie Magnolia czeka na posadzenie, ale dzisiaj do ogrodu nie wychodzę zimno i pada u nas cały dzień.
No nie mów Jolus,że już miejsca nie masz! Ja musze posadzić trochę drzew, uwielbiam zwłaszcza szczepione na pniu, mało miejsca zajmują, a wprowadzają taki fajny klimat do ogrodu
No doczytałam do końca - już wszędzie pięknie, czyściutko... ej ta jabłonka, marzy mi się jeszcze magnolia - ale Kobus, mam miejsce na dużą magnolię... nawet dwie
Mirelka stronę wstecz Magnolia od razu wpadła mi w oko, szukałam takiej jak Ty masz, ale nigdzie nie ma, wzięłam więc taka, koło szkoły rośnie właśnie taką żółta i jest piękna