Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 21:22, 25 mar 2017

Do góry
Boski zachód
Po lewo magnolia? A po prawo forsycja? Fajna zgadywanka
Ogród z uśmiechem 21:04, 25 mar 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Ja bym truj nie sadzila chyba ze chcesz koniecznie się zasłonić. Magnolia i gabarytami i stylem może być Ok. Pasuje do łuczków.

Coś muszę posadzić bo wieje tu ostro

Magnolia mi sie podoba, platan kulisty rozumiem nie za duże chyba ma korzenie w to miejsce. A Gumbal? Chyba duży
Ogród z uśmiechem 21:00, 25 mar 2017

Do góry
Zana napisał(a)
Mnie się wydaje, że magnolia z tujami by się zmieściła. Genie ponoć rośnie bardziej kolumnowo.

Całośc ma 2,40 x 3,40. Załóżmy: szmaragdy zajmą jakieś 1,3 ( 50 cm od ogrodzenia + rosną okolo 80 cm.) Zostaje 2 metry. x 2,40 szer. Jest obwódka więc .... Kurcze, nie mam pojęcia
Ogród z uśmiechem 20:58, 25 mar 2017

Do góry
Ja bym truj nie sadzila chyba ze chcesz koniecznie się zasłonić. Magnolia i gabarytami i stylem może być Ok. Pasuje do łuczków.
Ogród z uśmiechem 20:50, 25 mar 2017

Do góry
Mnie się wydaje, że magnolia z tujami by się zmieściła. Genie ponoć rośnie bardziej kolumnowo.
Madżenie ogrodnika sezon 2017 09:08, 25 mar 2017

Do góry
Msazalka18 napisał(a)
to jutro będzie się działo .... u nas już po wertykulacji oj było sianka

A ja dalej mam pytańko. Byłam dziś w ogrodniczym całkiem przypadkiem i przypadkiem zobaczyłam Twoją trawkę o i się zaczęło myślenie ... co z czym posadzić
Napisz proszę co masz pod magnolią (napewno bukszpany, ciemierniki, cebulowe, berberysy, rozplenice i napewno o czymś zapomniałam) lub napisz w której części "książki" to masz to przejdę do historii

Pozdrawiam
i słoneczka dużo życzę

Pod magnolia Susan (drzewko) mam wszystko co napisłaś oraz aktualnie hakonechloe, zwykła zielona, miałam tez stipę ale niemla cała eksmitowana, a z drugiej strony mam runianke. W tym roku dosadziłam pełno ciemiernikow i jeszcze czekam na kolejne od Karoliny
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 21:45, 24 mar 2017

Do góry
magnolia już posadzona? rośnie sobie? jestem ciekawa jak się prezentuje czekam na fotkę z niecierpliwością
Bawarka 20:40, 23 mar 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
no nie da sie
piekne fotki

Iza dziekuje Zobacz jak pieknie zaczyna sie wdzieczyc magnolia Suzan

Ogród Ani :) 18:32, 23 mar 2017

Do góry
Iwonko bardzo Ci dziękuję za wszystkie propozycje Muszę się bliżej przyjrzeć tym jabłoniom ozdobnym, coś jest na rzeczy
Anulko Magnolia to nie moje drzewo Ale dzięki za Twój głos
Marta dzięki, zawsze chciałam tego klona ale zastanawiałam się czy on da radę

Dzięki wszystkim
A teraz troszkę ponudzę Wszystko rusza, drzewa mają pąki zaraz wybuchną

Przyszły moje hortensje Silver dollar

Czosnek Gladiator

Inne tyż

Tulipki

Ogród Ani :) 16:40, 23 mar 2017

Do góry
Dla propozycji Iwonki pt. magnolia mówię 3 x tak
Małymi kroczkami do celu... 15:06, 23 mar 2017

Do góry
Krzewy owocowe...borówki, porzeczki, agrest

Magnolia w tym roku cała obsypana
Ogród niby nowoczesny ale... 22:23, 22 mar 2017

Do góry
magnolia napisał(a)

musi być czysto biały?
Ten wpada w cytrynę, ale jest piękny, ma duże kwiaty
http://www.clematis.com.pl/pl/encyklopedia?view=plant&plantid=836
A jak czysto biały to Clematis Riga, ale kwiatki już mniejsze i krócej kwitnie
Alba Luxurians wydaje mi się piękny, ale go nie znam osobiście. kwitnie latem.
Elf jeśli nie musi być czysto biały- cudnie pachnie, ma taki lekko fioletowy nalot na zewnątrz płatków. Ale musiałabyś go trochę przed bluszczem chronić ( wycinać), żeby go nie zeżarł bluszcz, zresztą wszystkie przegrają konkurencję z bluszczem.
Może jakieś pręty czy linki w odległosci kilkunastu cm od płotu?

Magnolka, to mnie zmartwiłaś tym, że bluszcz zagłuszy powojnika Ciężko tam będzie coś dać bo to bardzo mała i waska rabata na przedpłociu...
Nie będę zaśmiecać Madzi wątku. Jak już ogarnę najpilniejszą robotę to wrzucę zdjęcia tego przedpłocia u siebie i poproszę Cię o pomoc
Dzięki za propozycje!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 18:17, 22 mar 2017

Do góry
magnolia napisał(a)
Ślicznie, jaka wiosna!
Gosia jak to się nie mnożą?- sadziłaś je w gromadkach? Nie jest tak że co roku wokół każdej cebulki czyli jednego kwiatka rośnie więcej kwiatów, czyli jest więcej cebulek? U mnie tak jest.
A swoją drogą niektóre cebulki irysów - np w stipie zanikają, bo chyba za bardzo ona je blokuje, nie mogą asymilować.
Za to zauważyłam, że mam młode kiełki ich w miejscach, w których nie sadziłam- pewnie rozniosłam w czasie pielenia jakieś maluchy.

Kocisko szare świetne.

I seslerie jakie wielkie.
Lubię Twoje foty

cześć ciotka

no musze poszukac chyba starych zdjęć. ale sadziłam w gromadkach to na pewno. nie pojedyńczo. ale i tak w lipcu wykopię i pobiore przybyszowe.jak nie zapomnę.
Małymi kroczkami do celu... 15:07, 22 mar 2017

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Mnie chyba też w tym roku ogrodzenie czeka, ale ja mam podołowane rośliny, mam co wsadzać

No to witaj Aniu w klubie, sama dobrze wiesz jaki to wydatek. Ja sadze na bieżąco, jedynie Magnolia czeka na posadzenie, ale dzisiaj do ogrodu nie wychodzę zimno i pada u nas cały dzień.
Ogród do odnowy 12:13, 22 mar 2017

Do góry
zapisuję sobie nowe nabytki z nadzieję, że cieszyć będą oko

Magnolia George Henry Kern, Susan i Heaven Scent tu widać nie tylko owoce ale i kwiaty
Małymi kroczkami do celu... 10:09, 22 mar 2017

Do góry
jolka napisał(a)
Paula, magnolia piękna Klonik również (i w fajnej cenie).
U mnie jednak miejsca na drzewa zostały wyczerpane

No nie mów Jolus,że już miejsca nie masz! Ja musze posadzić trochę drzew, uwielbiam zwłaszcza szczepione na pniu, mało miejsca zajmują, a wprowadzają taki fajny klimat do ogrodu
To tu- to tam- łopatkę mam ! 10:07, 22 mar 2017

Do góry
No doczytałam do końca - już wszędzie pięknie, czyściutko... ej ta jabłonka, marzy mi się jeszcze magnolia - ale Kobus, mam miejsce na dużą magnolię... nawet dwie
Małymi kroczkami do celu... 09:53, 22 mar 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Magnolia żółta - ładna
A gdzie zdjęcie klonika, bo nie mogę poszukać?

Mirelka stronę wstecz Magnolia od razu wpadła mi w oko, szukałam takiej jak Ty masz, ale nigdzie nie ma, wzięłam więc taka, koło szkoły rośnie właśnie taką żółta i jest piękna

Edit teraz już Mirellka 2 strony wstecz
Małymi kroczkami do celu... 09:29, 22 mar 2017

Do góry
Magnolia żółta - ładna
A gdzie zdjęcie klonika, bo nie mogę poszukać?
Małymi kroczkami do celu... 09:23, 22 mar 2017

Do góry
Paula, magnolia piękna Klonik również (i w fajnej cenie).
U mnie jednak miejsca na drzewa zostały wyczerpane
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies