Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Gocha 10:13, 04 kwi 2017

Kasiu pięknie magnolie się zapowiadają. Ja nie mam jeszcze ani jednej u siebie i ciągle się zbieram żeby kupić. Chciałabym najpierw takie karłowe bardziej- już nawet miejsce robię teraz jednej. Ale ja dopiero kupię w lipcu jakąś bo kupuję u znajomych w szkółce i dopiero wtedy będą mieli ładniejsze sztuki- teraz wszystkie wyprzedali. Tylko nie wiem czy maja jakieś karłowe. Oni niestety nie mają tych nowości. Mam nadzieję że mrozów nie będzie i brzoskwiń będzie w tym roku dużo. Niech pszczółki dobrze się uwijają przy nich. Buziaczki dla Was
Milka 10:31, 04 kwi 2017

I jest wiosennie, bukiety tulipanów, widzę że magnolie prawie już, wiadomo że Piruette później ciut, no i jednak powojnik nieźle ruszył
Grzes 12:08, 05 kwi 2017

Kilka "kwitnących" zdjęć z wczorajszego popołudnia
Czereśnia

Morela

Brzoskwinia

I na koniec - Nektaryna

Milka 12:09, 05 kwi 2017

Ale cudowny widok
Kasik 07:19, 08 kwi 2017

Agania napisał(a)

Masz ją...Black Tulip urosła, cudownie się zapowiada, oby pogoda nie zrobiła nam psikusa, bo czekam na foty w pełnym rozkwicie

Kwiaty na brzoskwiniach podziwiam..tulipanów w takiej gęstwinie i kwitnących jeszcze nie widziałam

Ach ten żagwin u Ciebie

Magnolie u mnie chyba dobrego klimatu nie mają. Wszystkie pąki są jakby muśnięte czymś. Tak jakby ktoś je w pączku podrapał i przy rozwoju widać takie uszkodzenia. To dotyczy tych ciemnych. Jasne sa jeszcze małe, ale widać , że zdrowe. Gienia to już w ogóle jakby porażona. nie mam pojęcia o co chodzi.

Tulipany na skarpie mam bardzo wczesne.
Kasik 07:21, 08 kwi 2017

BasiaLT napisał(a)
Magnolia przepięknie się rozwija, będą z niej ludzie

Basiu- pokażę Ci ją na żywo. Dopiero jak ma liscie wygląda na zdrowa, a w fazie pąka kwiatowego tak jak pisałam wyżej coś jej jest.
Kasik 07:28, 08 kwi 2017

Gocha napisał(a)
Kasiu pięknie magnolie się zapowiadają. Ja nie mam jeszcze ani jednej u siebie i ciągle się zbieram żeby kupić. Chciałabym najpierw takie karłowe bardziej- już nawet miejsce robię teraz jednej. Ale ja dopiero kupię w lipcu jakąś bo kupuję u znajomych w szkółce i dopiero wtedy będą mieli ładniejsze sztuki- teraz wszystkie wyprzedali. Tylko nie wiem czy maja jakieś karłowe. Oni niestety nie mają tych nowości. Mam nadzieję że mrozów nie będzie i brzoskwiń będzie w tym roku dużo. Niech pszczółki dobrze się uwijają przy nich. Buziaczki dla Was

Siedzimy jak na drożdżach. Kwitną brzoskwinie, ale te wcześniejsze. Czekamy na pozostałe i zobaczymy. Musimy przeczekać te zapowiadane spadki temperatur. W tamtym roku właśnie kwiecień nam załatwił wszystkie. Mieliśmy tylko jabłka. W tym roku jabłonie sa radykalnie pocięte i owoców będzie mniej i jakby miało nie być brzoskwiń to z sadu nie będzie nic. Dlatego niech ta wiosna nie będzie mroźna

A co do magnolii, to ja po doświadczeniach z moimi na obecną chwilę kupowałabym inne.
Popatrz sobie u Kindzi- ona ma Magnolia Yellow River "Fei Huang"- jest cudna, i u Agani- taka z wielkimi kwiatami (nie wiem jak jej na imie) no i zwykła stara odmiana Aleksandrina. To są moje typy.

No i jeszcze jedna- gwiaździsta, ale ta różowa- też jest przepiękna.
Kasik 07:30, 08 kwi 2017

Milka napisał(a)
I jest wiosennie, bukiety tulipanów, widzę że magnolie prawie już, wiadomo że Piruette później ciut, no i jednak powojnik nieźle ruszył

Irenko- o tego powojnika to sie nie bałam. Ja Ci mówiłam o Montanach, ale jak widzę to już zaczynają puszczać.
tulipanki na skarpie w pełnym rozkwicie, na rabatach zaczynają.
Kasik 07:30, 08 kwi 2017

Milka napisał(a)
Ale cudowny widok

A to Grzesiowe obrazki
Milka 07:48, 08 kwi 2017

Wiem
Powiem ci, ze z Genie u mnie to samo, stwierdzam ze jest przereklamowana, buziaki