Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rododendronowy ogród II. 20:43, 09 lut 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Bogdziu, nie mam martagonów w ogrodzie i żałuję, bo widziałam w lipcu całe łany różowych w ogrodzie w Anglii, w Marks Hall. Cudne jak Twoje. Zobacz.

Gabrysiu piękne są , szczerze mówiąc już je widziałam u Dzidki. One do Ciebie tak pasują że powinnaś je koniecznie miec tym bardziej że masz gdzie sadzic.Bardzo romantyczny zakątek.

To była taka dzika rabata, na zdjęciach nie powtarza się to samo miejsce, fotografowałam tak jak szłam, po kolei. Fajnie wyglądają z tymi trawami, to są chyba miskanty.
Witajcie 20:43, 09 lut 2013

Do góry
Witam i pozdrawiam,dodam kwiatka, coby nie było smutno

Rododendronowy ogród II. 20:42, 09 lut 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)

Bogdziu na dobry dzień , znalazłam mojego "małego" martagona

Aniu sliczny . Nie mam tego koloru niestety ale jeszcze zdobęde. Pozdrówka.
Aniu...jeż eli pozwolisz to pokażę "jego mamuśkę"...będzie taki za kilka lat....Bogdziu,przepraszam że zaśmiecam Twój wątek.

Bogusiu cieszę się , bo już wiem , że to jest Pink, jeszcze dokupiłam
Ogródek Hanusi po zimie 20:39, 09 lut 2013

Do góry
jotka napisał(a)

https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/29/296728/original.JPG[/img]

Ja jakbym przeszła przez ta furtkę, to szybko bym chyba powrotnej drogi nie odnalazła

Jolu ,takie cudowne zaproszenie! Gabriela wie czym może moje serce zwabić w taką daleką podróż!
Rododendronowy ogród II. 20:35, 09 lut 2013

Do góry
Gabriela napisał(a)
Bogdziu, nie mam martagonów w ogrodzie i żałuję, bo widziałam w lipcu całe łany różowych w ogrodzie w Anglii, w Marks Hall. Cudne jak Twoje. Zobacz.

Gabrysiu piękne są , szczerze mówiąc już je widziałam u Dzidki. One do Ciebie tak pasują że powinnaś je koniecznie miec tym bardziej że masz gdzie sadzic.Bardzo romantyczny zakątek.
Dobry wieczór 20:35, 09 lut 2013

Do góry
Pozdrawiam Dorotko ja też jestem w Tej rodzinie nowa, życzę ogrodowych sukcesów Pozdrawiam oczywiście tulipanem

Ogródek Hanusi po zimie 20:34, 09 lut 2013

Do góry
jotka napisał(a)

https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/29/296728/original.JPG[/img]

Ja jakbym przeszła przez ta furtkę, to szybko bym chyba powrotnej drogi nie odnalazła

No niestety, wyrzucają. Zwiedzanie odbywa się tylko kilka razy do roku i chodzić trzeba w grupach. Ileśmy się namęczyli z moim mężem, żeby uciekać i robić zdjęcia bez ludzi, bo tacy "opiekunowie" wyłapywali takich jak my i dołączali do grupy. Mój mąż "nagle" wtedy zapominał włoskiego i każdego innego języka, ja też. Bardzo tego nie lubię, tzn. takiego zwiedzania ogrodów jak w muzeum. Lubię popatrzeć, zamyślić się, przysiąść, pokontemplować, a nie w dzikim pędzie...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:34, 09 lut 2013

Do góry
A tak wyglądają obsadzone coubi Jedno tylko mnie zastanawia....Jak do trzech 30-litrowych donic weszło mi 220 litrów ziemi??? Ale chyba liczą pojemność wkładu nawadniającego, a nie donicy

Ogród przy rzeczce 20:32, 09 lut 2013

Do góry
I na dzisiaj to koniec

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:32, 09 lut 2013

Do góry

W prezenciku
Ogród przy rzeczce 20:31, 09 lut 2013

Do góry

Hortensja Anabelle

Celmatis Polish Spirit

Jeżówka - przezimowała i to jej pierwsze kwitnienie ;:3

Hortensja Bounty

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:30, 09 lut 2013

Do góry
A dla zobarzowania ile jest tam śniegu.....tam kiedyś był płot...

A tutaj zwróćcie uwagę na auto w tle - zaspy na ponad dwa metry

Ogród przy rzeczce 20:30, 09 lut 2013

Do góry

Ogród przy rzeczce 20:29, 09 lut 2013

Do góry
Dziękuję wszystkim za odwiedziny

Wstawię parę zaległych fotek z lata

Rododendronowy ogród II. 20:29, 09 lut 2013

Do góry

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:28, 09 lut 2013

Do góry
Dzisiaj w środku nocy o 6 rano wybrałem się z moim kręgosłupem do Zakopanego....a raczej Kościeliska....Kwestię kręgosłupa chyba wolę pominąć - posyłam Wam widoki Za tydzień znów muszę jechać...Pewnie będzie całkiem inaczej Lub nie

Igiełkowy ogródeczek 20:24, 09 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)

Witaj Gosiu Pięknie u Ciebie. Zamiast migdałka posadziłaś śliwę wiśniową. Wygląda ślicznie ale musisz wziąć pod uwagę to, że ona rośnie jak szalona. U mnie to duże drzewo, które rodzi co roku smaczne owoce. Na początku bałam się spróbować Od jakiegoś czasu tnę ją solidnie, ponieważ wchodzi do sąsiadów. U jej stóp posadziłam białego powojnika. Miał za zadanie rozświetlić koronę ale jak się okazało "pognał" do samego czubka i kwiaty oglądam z piętra Na wiosnę przesadzę go w inne miejsce. Pozdrawiam

To mnie zaskoczyłaś z tymi owocami, nie wiedziałam, że one owocują, a że jeszcze jadalne to już w ogóle. Ja mam tam szczepioną na pniu odmianę Pissardii, jest mniejsza niż Nigra. Będę ją mocno cięła, bo chcę mieć gęstą kulkę. Dzięki za nowe informacje.

Ojej, ja myslałam, że śliwy wiśniowej sie nie przycina...
I nie cięłam....
To powinnam? I ile?I kiedy- w marcu?

/img]
Ogród w budowie - nieustającej 20:22, 09 lut 2013

Do góry
Gabriela napisał(a)

...w ubiegłym roku posiałam ogórecznik -2 szt- do jesieni kwitły ...i korzystałam z listków...to wdzięczna roślinka o pięknych niebieskich kwiatuszkach....a niepotrzebne można systematycznie plewić,mają delikatne korzonki...pozdrawiam[img

Bogusia, cudne zdjęcie, dziękuję. Ja się naszukałam u siebie i nie mam w moich zdjęciach żadnego zbliżenia, a tyle tego przecież mam. A czytałaś, że mam mieć białe w tym roku?

...czytałam...ale nigdzie nie spotkałam...a środeczek mają z niebieskim?
Ogród w budowie - nieustającej 20:19, 09 lut 2013

Do góry
Gabriela napisał(a)

Gabrysiu,nadgonilam zimowe zaleglosci u Ciebie,teraz wolajmy wiosne,bo kazdemu sie juz przykrzy

Wołam, wołam nieustająco, ale od dwóch dni mam śnieg po kolana i teraz znowu zaczęło posypywać, oj.
Pocieszyłam się wklejając dla was zdjęcia z ogrodu w Ninfie we Włoszech, na wątku o ogrodach świata. Mam w planie jeszcze kolejny włoski ogród w angielskim stylu - Landriana i typowo włoskie np. Villa Lante i taki mały reportaż z ogródków przy domach we Włoszech (zaglądałam przez płoty, he, he) i angielskie ogrody o których pisze Danusia, ale widziane moim "okiem" fotograficznym, tak że pewnie co jakiś czas Wam ponudzę. Pozdrawiam zaglądających i ślę obrazek z Ninfy na zachętę:
My mamy sady jabłoniowe, a oni cytrusowe. W sumie to mogę sobie kupić takiego grejpfruta, nie?

Muszę zajrzec i zobaczyc co tam pokazałas. Pozdrawiam.
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:19, 09 lut 2013

Do góry
Ela w ogrodzie jeszcze nie pora na ciemierniki..czekają na ocieplenie... pąki mają, ale kwiatki wystawią do słońca

Pozdrawiam wszystkich zaglądających

Marzenko, a mi się miło wraca do kwiatów z ubiegłych lat... chcę zrobić sobie spis moich roślin.... ale ciągle brak czasu

Jakbym nie wracała do starych zdjęć zapominałabym np o takim gościu

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies