Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zapraszam na balkon 13:08, 09 lut 2013

Do góry
A dziś dziś na balkonie brrrrrrrr

A u sąsiadów Mikołaj wspina się po sznurze na 3 piętro? Idzie mu ciężko, stąd pewnie lekkie opóóóóóóóźnienie

A ja myślę, czy znowu posadzić truskawki na balkonie ...
ogrodoweimpresjejolki 12:58, 09 lut 2013

Do góry
giza napisał(a)

Uploaded with ImageShack.us

Jej, Jolu, mogłabys przesłać zdjecia tego zadaszenia w przyblizeniu ( czy na wierzchu to maty wiklinowe a na nich pnącze???? ) Ile lat juz stoi i czy jestes zadowolona?
Póki co skopiuję sobie na pulpit by M. pokazać!

Zdjęcie przybliżone może znajdę później. Ale teraz odpowiem, że tam jest kratownica z kantówek, na to płyty faliste przezroczyste, Na wszystko rozciągnieta jest siatka wędkarska. A to co wydaje się być matą to po prostu pnącza wisterii. Nie wiem ile lat był ten daszek (zapytam M. jak wróci może On pamięta ), ale w 2011 roku musieliśmy zrobić go od nowa. Płyty i kantówki zostały zniszczone przez silnie rosnące i nie pilnowane pnącza wisterii, które maja ogromna siłę niszczącą. teraz staramy się ja pilnować

Znalazłam zdjęcie zrobione w trakcie montażu

Datura 12:35, 09 lut 2013

Do góry
shrekol napisał(a)

Zakochana jestem w daturach,mam dopiero jedna(1 rok) ale w tym roku wykupie caly sklep Niestety u mnie nie ma takich pieknych okazow...
Tymi fotkami zlamaliscie mi serducho..tak na amen albo i jeszcze dluzej
Dobry wieczór 12:19, 09 lut 2013

Do góry
Witam bardzo serdecznie. . Też nie mam niczym szczególnym się pochwalić, ale tu są fajni ludzie, ośmielają (w szczególności Danusia). Cieszą się nawet Twoim małym zwycięstwem w ogrodzie. Pozdrawiam. Kwiatuszek dla Ciebie.
Datura 12:08, 09 lut 2013

Do góry
ja również obawiałam się, że przedobrzę z nawożeniem. Ale to żarłoczna roślinka.Doświadczenie z daturami mam niewielkie (rok). Zakupiłam dwie - żółtą i łososiową (plena). Żółta kwitła bardzo obficie (nawet obawiałam się, że z powodu ilości kwiatów połamie się), natomiast łososiowa zaczęła kwitnąc dopiero we wrześniu. Mimo, że traktowane były jednakowo. Ciekawe jak będzie w tym roku.
Teraz śpią w garażu. Niebawem wrócą do żywych. I znów będzie cieszyć kwiatami i zapachem. Aby do wiosny A może tą łososiową już teraz zacznę "budzić"?

Warzywniki w skrzyniach, pojemnikach 12:01, 09 lut 2013

Do góry
Danusiu a co to za roślinka tutaj, na brzegu? Bodziszek jakiś? Ciekawe jaki - śliczny! Kwiatki podobne do orlików, ale liście nie?

O tutaj:

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 12:00, 09 lut 2013

Do góry
Kupiłam sobie dzisiaj nasionka grochu zielonego (tylko 4 paczki, musi tyle wystarczyć i karłowej fasoli fioletowostrąkowej. Mam tyczną, ale jakaś łykowata jest, a ta podobno bezłykowa - zobaczymy!
Porozmawiałam też z jakimś dziadkiem-działkowcem przy wieszaku z nasionkami, namówiłam go na dynię makaronową i buraki liściowe Stwierdził że czuć wiosnę w powietrzu Nie wiem tylko czy przy tych nasionach, czy w ogóle??

Wstąpiłam też do skupu złomu. Oddałam trochę puszek po pepsi (mój pierwszy raz! dostałam 1,7 zł
i obeszłam całość w poszukiwaniu materiału na podwyższone rabaty. W sumie jedną czy dwie udałoby się złożyć z blachy która była dostępna. Tylko muszę znaleźć teraz kogoś, kto umie spawać zardzewiałą blachę
Ciężko myślałam też nad bębnami od pralek - po 5 zł/sztuka, były dwie. Ale nie chcę sobie zamienić podwórka w wysypisko... takie jak Danusia wkleiła podwyższone rabaty umocnione blachą chcę:

oczywiście w środku warzywa a nie kwiatki
Igiełkowy ogródeczek 12:00, 09 lut 2013

Do góry
Sierpień 2012 sosna wzięła się za siebie i miała rekordowy przyrost ok 30cm

Varellka na drugim

Igiełkowy ogródeczek 11:56, 09 lut 2013

Do góry
W 2011 cała rabatka wyglądała tak- ta maleńka kuleczka w kole to omawiana niedawno na forum sosna varella- rozmiary miała imponujące..hihi

ogrodoweimpresjejolki 11:55, 09 lut 2013

Do góry
jotka napisał(a)

Uploaded with ImageShack.us

Jej, Jolu, mogłabys przesłać zdjecia tego zadaszenia w przyblizeniu ( czy na wierzchu to maty wiklinowe a na nich pnącze???? ) Ile lat juz stoi i czy jestes zadowolona?
Póki co skopiuję sobie na pulpit by M. pokazać!
W cieniu - zacieniona 11:55, 09 lut 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Cynii też trochę wysieję
Igiełkowy ogródeczek 11:54, 09 lut 2013

Do góry
Marta7 napisał(a)
Gosia,bardzo lubię sosny,a nawet czuję do nich coś więcej....:
Powiedz mi,albo jeśli możesz pokaż tą Twoją ulubioną sosnę -schwerinin -ciekawa jestem jak ona wyglada.

Już wcześniej pokazywałam, ale jeszcze raz przypomnę
Wrzesień 2010 zakup:

Taka była w 2011 kwieceń- miała plamy na igłach- chyba ostuka, oprócz asahi stosowałam też środki na grzyba, igły miała takie żółtawe jakby braki magnezu.

W cieniu - zacieniona 11:52, 09 lut 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
A ja wykorzystam nasiona ubiegłoroczne oraz te, które otrzymałam od Ogrodowiczan. Poza tym dostawa nowych roślin mnie czeka, tak więc z ewentualnymi zakupami wstrzymuję się. Mam chęć na gotowe sadzonki cynii Ale to już w maju...
Nie byłam jeszcze w sklepach, nie oglądałam dostaw. Kto wie, jak się tam przypadkiem znajdę, czy na pewno wyjdę z pustymi rękoma?))
Trudne początki 11:38, 09 lut 2013

Do góry
jotka napisał(a)

Hmm, no dobra.
Nie zrażona brakiem zainteresowania brnę dalej.

Czy ktoś zna jej nazwę?Będę wdzięczna!
[/b]
[/img]

Witaj ten brak zainteresowania to tylko na początku

Jeśli chodzi o roślinke to jest to jaśmin, który niestety nie zimuje w gruncie. Tez go miałam i ... wiadomo. Ale to wina domorosłych sprzedawców kwiatków, którzy albo nie wiedza albo nie chcą udzielać rzetelnych wiadomości.
Mam pierwszą radę dla Ciebie - na taras kupuj większe donice, będą lepiej wyglądały, bo maleńkie giną na tle domku
pozdrawiam

Witaj
O rany, na prawdę jaśmin? Kurczę, no w życiu bym nie przypuszczała.... Hm, widać, sporo nauki przede mną...
Dziekuję Ci bardzo za rady i pomoc
W cieniu - zacieniona 11:28, 09 lut 2013

Do góry
Trudne początki 11:27, 09 lut 2013

Do góry
giza napisał(a)
Hmm, no dobra.
Nie zrażona brakiem zainteresowania brnę dalej.

Czy ktoś zna jej nazwę?Będę wdzięczna!
[/b]
[/img]

Witaj ten brak zainteresowania to tylko na początku

Jeśli chodzi o roślinke to jest to jaśmin, który niestety nie zimuje w gruncie. Tez go miałam i ... wiadomo. Ale to wina domorosłych sprzedawców kwiatków, którzy albo nie wiedza albo nie chcą udzielać rzetelnych wiadomości.
Mam pierwszą radę dla Ciebie - na taras kupuj większe donice, będą lepiej wyglądały, bo maleńkie giną na tle domku
pozdrawiam
W cieniu - zacieniona 11:26, 09 lut 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
A ja Bogusiu myślalam, że już bulwy takie duże, ale z listka, podziwiam, ale wiem , że tak lubisz
Taki mały eksperyment...po raz pierwszy...

..listki są z tej begonii...ona nie ma bulwki.
Blaski i cienie nowego życia 11:25, 09 lut 2013

Do góry
To był ogród japoński

A to słynne Rh w sprzedaży

Ogródek Janiny 11:25, 09 lut 2013

Do góry
W zeszłym tygodniu spadający śnieg z dachu uszkodził forsycje,zebrałam połamane gałązki i wsadziłam do wazonu.
W cieniu - zacieniona 11:24, 09 lut 2013

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Begonie wyglądają dobrze, jakie mają już duże listki! Pięknie begonie wyglądają w donicach.
...też je lubię...u mnie się sprawdzają...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies