Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Igiełkowy ogródeczek

Igiełkowy ogródeczek

Gosiniak 09:04, 26 mar 2013

gierczusia napisał(a)
Gośku już aerację chcesz robić ?

Oczywiście ze śniegiem się nie da, nawet jak bardzo, ale to bardzo bym chciała, a jak na razie mam, a później deszcz ma być, więc z areacji nici. A tak już bym chciała mieć porządeczek, a propo okien, ja myłam jak +6 było, nie trzeba było wychodzić, żeby je umyć, więc dałam radę, zostały takie dwa kolosy- tarasowe i przy jadalni- nie otwierają się, więc trzeba wyjść z drabinką na zewnątrz i to już gorzej w taką pogodę wykonać, dlatego takie brudne nadal są, nie wiem czy coś z tym dziś zrobię, zobaczę na termo i wtedy zadecyduję, chora nie mam zamiaru być, buzkiaczki.
Gosiniak 09:06, 26 mar 2013

nieszka napisał(a)
Chyba się trzeba szykować na nowe pory roku - zimę i lato.
Jak mi ogarniemy te wszystkie porządki wiosenne jak wiosny nie będzie...?

Jestem tak do tyłu w tym roku, nie wiem jak później wszystko na raz zrobię, w planach to już powinnam mieć przesadzone rośliny, a tu nawet miejsca nie mam jeszcze wyznaczonego, przekopanego itd. Czuję że kwiecień to będzie bardzo pracowity miesiąc, o ile pogoda pozwoli.
Gosiniak 09:10, 26 mar 2013

Marzena2007 napisał(a)
Hoho ho wiosna idzie

Dziadkowi Mrozowi już podziękujemy, nie on powinien witać wiosnę, na zajączka czekamy
Gosiniak 09:13, 26 mar 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
Tulipanki wyglądają bardzo dobrze u Ciebie moze im mroz nie zaszkodził

Dały chyba radę, w największe mrozy były przykryte śniegiem, teraz też zimno nocą, ale przysypać śniegiem nie mogę, bardzo zbity jest i taka skorupa się zrobiła, musza radzić sobie same.
Pozdrawiam serdecznie
Gosiniak 09:15, 26 mar 2013

yolka napisał(a)
jestem z rewizytą. pozdrawiam

Miło mi, choć nic ostatnio się nie dzieje, wyczekuję wiosny, żeby nowe fotki wrzucać, a ona się ociąga strasznie, u mnie teraz -1, dobrze że choć słońce mnie ostatnio nie opuszcza.
Kindzia 09:46, 26 mar 2013

Tulipanki wyłażące bardzo ładne u Ciebie!!!! Zdrowe rosną, kompletnie im mróz nie zaszkodził!

Pozdrawiam serdecznie
ewa004 10:26, 26 mar 2013

Gosiu u mnie też nuda
Dobrze że chociaż słoneczko świeci i nie zapowiadają u nas opadów
Już wiosenka bliżej jak dalej
Marlenaa 12:39, 26 mar 2013

Gosiniak napisał(a)

Miło mi, choć nic ostatnio się nie dzieje, wyczekuję wiosny, żeby nowe fotki wrzucać, a ona się ociąga strasznie, u mnie teraz -1, dobrze że choć słońce mnie ostatnio nie opuszcza.

Zimo precz ! Ja chcę już nowych fotek, z ogródka Gosi
Pozdrawiam
Milka 13:04, 26 mar 2013

Gosiniak napisał(a)
Gabrysia, Iwona, Grażyna, Kasia- trzymajmy się dziewczyny, jeszcze trochę zaczekać trzeba, ale jak już pogoda pozwoli to ogródki nie do poznania będą.
Dziś u mnie w najcieplejszym momencie dnia było +2, lodowisko mam przed wejściem, dzieciaki się cieszą, łyżwy by się przydały, ale bez łyżew też można złapać zająca
Obfociłam moje tulipki i wychodzące nowe krokusy:

Przy kostce i w kamieniach śniegu prawie nie ma, ale w innych miejscach jest go całkiem sporo.

Gosiu, to juz wiosna przez pogodę, sporo opóźnień we wszystkich dziedzinach, więc pewnie kwiecień będzie bardzo pracowity, o ile z deszczu pod rynnę nie wpadniemy, bo mogą być ciągłe opady!
chyba trzeba się przestawić na 3 pory roku i inaczej plan układać ja nie wyrobię ze swoimi planami, to juz wiem
miłego dzionka, dziś ciut cieplej, ale wiatr daje popalić
grazyna 14:03, 26 mar 2013