Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 20:08, 05 lut 2013

Do góry
Tak chodziło mi też o invincibelle Ja też ją kupiłam przez internet i też jestem nieco zawiedziona jej kolorem, myąlałam, że będzie bardziej różowa ale najbardziej przeszkadza mi to, że jest jakaś taka słaba, nie chce się rozkrzewiać a traktuje ją tak samo jak jej inne koleżanki i one mają się lepiej więc ogólnie jestem nią zawiedziona
Roztoczańskie klimaty 19:59, 05 lut 2013

Do góry
A ja mam do was pytanie czy ktoś rozpoznaje te trawki ...?????
Kupiłam je od pewnego Pana bez nazwy po 2 zł
i musiałam przesadzic w cień bo na słońcu je przypalało
No i co to jest za trawka ???? Nie mam pojęcia a podoba
mi sie i chciałabym więcej w tym roku dokupić..

Roztoczańskie klimaty 19:36, 05 lut 2013

Do góry
Ginger napisał(a)
Zetko u Eli czytałam o hostach w barwinku masz może fotkę ? Bo tak posadziłam tylko nie wiem jaki będzie efekt bo u mnie to dopiero faza wzrostu

No i widzisz gdybym wiedziala że zaistnieję na ogrodowisku pewnie sfociłabym dokładnie caly ogród a tak.... Znalazlam tylko to....mam hosty w barwinku i hosty w trzmielinie.....rosnie on w miejscach gdzie zawsze odśnieżamy no i wiadomo na wiosnę host nie widać a barwinek pięknie kwitnie

I jeszcze takie....

I w trzmielinie tutaj trzmielinka dopiero wsadzona młodziutka czekam aż się rozrośnie.....
W cieniu - zacieniona 19:14, 05 lut 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Z dwóch nasionek Haemanthusa {Krasnokwiat Katarzyny}tylko jedno wykiełkowało....

Bogusiu, to i tak dużo, 50% przecież!
Miałam kiedyś tę piękną roślinę, kwitła mi chyba ze dwa razy, potem przestała, bo stale ją w domu trzymać musialam. Ale zdjęcie gdzieś mam

Moje agapanty musiałam w połowie stycznia przynieść z piwnicy, bo bardzo wybujały i to na biało. Na parapecie liście zzielenialy w dwa dni.
Moje też w ub.r. nie zakwitły. Mam dwa: biały i niebieski
Basiu...dziękuję z odwiedzinki.Krasnokwiat też kwitł u mnie dwa razy,cebula jest nadal zdrowa,chyba będzie kwitł dalej.Postępuję z nim tak samo jak z amarylisami -przesuszam i ponownie podpędzam do wzrostu po ukazaniu się pączka kwiatowego.

Po agapanty zejdę jutro do piwnicy,dam nowej ziemi i będę czekać.Białego kupię...bo zostały mi dwa niebieskie.
Ogród u stóp klasztoru 19:14, 05 lut 2013

Do góry
alinak napisał(a)
znalazłam jeszcze jedno zdjęcie wiciokrzewu japońskiego

Alinko tez mam tą roślinkę i do dziś nie wiedzialam jak ona się nazywa- teraz już wiem nigdy u mnie
nie było kwiatu ,czy to kwitnie? pozdrawiam piękne te twoje rabaty.
Ogród u stóp klasztoru 19:09, 05 lut 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)

Dzięki za inspirację...ogólnie lubię japońszczyznę..mi się jego kolor podoba a jak zimą....zimozielony czy gołe gałązki..? czy Tobie kwitnie?

Ulka wiciokrzew japoński nie kwitnie a w zimie nie ma listków
Ogród u stóp klasztoru 19:06, 05 lut 2013

Do góry
Syla - róża gartnerfreude jest piękna bardzo ci je polecam . mam ją już 3 rok i to bardzo bezproblemowa róża .
---- wiosna przycinam prawie 3/4 wysokości , bo nie chce wysokiego krzaka a dorasta prawie do 60 cm bez przycinania . kwitnie dwa razy a ten drugi raz równie obfity i do pierwszych przymrozków .

-----latem przy pierwszym kwitnieniu obcinam przekwitłe kwiaty razem z nóżką lub nawet do drugiego listka pod nóżką kwiatka . wtedy nawet wypuszcza nowe pędy i tak ją stymulujesz do rozrostu .

----- w zimie obsypuję kopczyk z ziemi lub co mam pod ręką ...liście , kompost , kora stara ..

-------- wiosną daje tylko gołębi obornik ( prze fermentowany przez dwa tygodnie ) i garstkę florovitu dla róż po trzech tygodniach od pierwszego nawożenia .i koniec tyle .

Igiełkowy ogródeczek 19:06, 05 lut 2013

Do góry
U mnie cebulowych ani widu , ale bazie też mam i dzisiaj widziałam muchę ospała była ,ale jak ją szturchnęłam to latała
Igiełkowy ogródeczek 18:58, 05 lut 2013

Do góry
Igiełkowy ogródeczek 18:57, 05 lut 2013

Do góry
Dziś było brzydko po południu, deszczowo i wietrznie, ale z rana całkiem całkiem, idzie wiosna:

Ogród u stóp klasztoru 18:57, 05 lut 2013

Do góry
alinak napisał(a)

Dzięki za inspirację...ogólnie lubię japońszczyznę..mi się jego kolor podoba a jak zimą....zimozielony czy gołe gałązki..? czy Tobie kwitnie?
Salvia - szałwia 18:46, 05 lut 2013

Do góry
jest kilka gatunków szałwii dobrze zimujących w Polsce .

wysoka 'Merlau Blue

szałwia omszona niska

szałwia lekarska Icterina’ – Gold Variegated

szałwia biała

szałwia różowa -amethyst

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 18:38, 05 lut 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Wstawiam zdjęcia ptaka, który często nade mną lata i kracze, tak po prostu KRA KRA. Nie mogę się zdecydować co to jest. Szukałam wśród wron i gawronów, ale nie pasuje. Nie mogę wpaść na trop. Całe lato i jesień latały po 3 sztuki razem, dziś był sam i akurat miałam w ręku aparat, więc zrobiłam zdjęcia i zbliżyłam. Biegnę po Bogdzię, dla niej to pewnie pestka. Dla mnie orzech

Moim zdaniem to kruk.
Gdzieś na końcu świata... 18:38, 05 lut 2013

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)
A proszę bardzo Kupiłam je w styczniu, większa (30cm) była za 15 pln a ta mała (23 cm) była za 10pln

Ale mi się podobają!!!!!! Dziękuję
Gdzieś na końcu świata... 18:37, 05 lut 2013

Do góry
A proszę bardzo Kupiłam je w styczniu, większa (30cm) była za 15 pln a ta mała (18 cm) była za 10pln

Ogród u stóp klasztoru 18:31, 05 lut 2013

Do góry

Ogrodowy spektakl trwa ... 18:24, 05 lut 2013

Do góry
Mireczko,pytałaś o cięcie agrestu i porzeczek.Porzeczka pienna, więc wymaga tylko prześwietlenia i wycięcia chorych i zbyt starych pędów.a agrest......Wszystkie dolne pędy ,które leżą na ziemi wycinasz,
Dobrze by było zrobić mu płotek,żeby gałązki przez niego przewieszały się,a nie leżały na ziemi.Sama musisz ocenić co się nadaje do eksmisji.Tniesz i to,i to teraz ,przed ruszeniem wegetacji.
U siebie nie mam ,ani porzeczek,ani agrestu.

Pozdrawiam
Ogródek Hanusi po zimie 18:18, 05 lut 2013

Do góry
Agnieszko...forsycja dużo wody pije......Co 2 dni trzeba dolewać.Można też wstawiać wiśnie,leszczynę i brzozowe gałązki.Ale leszczyna z baziami brudząca jest ....unikam.Choć malowniczo to wygląda.
Żadnych dodatkowych zabiegów nie robię,Wracam ze spaceru ,gałązki do wody letniej,i szlus.Potemtylko zwykłą zimną kranówkę dolewam.Zdjęcia będą jutro.Dziś już nic nie zrobię.
Na pocieszenie......coś z wiosny....byłej......

W miniformacie 18:17, 05 lut 2013

Do góry
Bea napisał(a)

Śliczna kompozycja Beatko Fajne te malutki doniczki są
Salvia - szałwia 18:15, 05 lut 2013

Do góry
szałwia omszona kwitnie dwa w razy pod warunkiem że po przekwitnięciu w czerwcu przytniesz jej kwiaty . we wrześniu na pewno zakwitnie drugi raz . przetacznik kwitnie długo , ale niektóre odmiany pokładają się i wcale przez to nie są zbyt eleganckie . ale powtarzam zależy od odmiany . ja preferuję te niższe przetaczniki a szałwia kwitnie bardziej spektakularnie

masz porównanie ----szałwia

przetacznik

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies