Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród u stóp klasztoru 18:09, 05 lut 2013

Do góry
alinak napisał(a)
odwilż dziewczyny , a u mnie jeszcze dzisiaj odśnieżanie .śniegu co nie miara .

na wiosnę znowu mam dylemat , bo metoda prób i błędów muszę wyodrębnić najlepszy wypełniacz dla róż okrywowych Kordesa - "Gärtnerfreude "
jest tam i przetacznik i przywrotnik i lawenda ....i co tu zostawić .....oto jest pytanie ?

zostaw przetacznik i lawendę
Ogród ogrodniczki 18:07, 05 lut 2013

Do góry
Poczytałam,współczuję faktu, ale jednocześnie zostawiam życzenia szybkiego wyjścia z choroby.Tylko,niestety to trwa......i dlatego jest takie uciążliwe .Chciałoby się pomóc,a tu.....chory sam musi uwierzyć,że najgorsze co miało mu się przytrafić,już ma za sobą,teraz ...ćwiczenia.Pomalutku, centymetr,po centymetrze odzyskiwać siły.Wiem jak to denerwuje,bo oczy by chciały ,mózg też,atu....hamulec.

Z Twoją pomocą,i ze wsparciem od dzieci mąż stanie na nogi .I będzie jeszcze tańczył.......
Tylko może nie polkę-galopkę,a chodzonego......z gracją!

Czas w przejściu pewnych etapów nie jest ważny, ważne,że tych przejść odtąd dotąd,będzie coraz więcej i dłuższych!Ściskam Was serdecznie,kochani! Trzymajcie się!
Mocno mężowi ktoś poduszkę podkładał, jeżeli z takiego ambarasu wylazł....dobry stróż był...i na ile mógł,to pomagał!

Reszta w Waszych rękach.....Dużo słońca!

Ogród u stóp klasztoru 18:00, 05 lut 2013

Do góry
tak wygląda Ulka kopa wiciokrzewu japońskiego w innym kącie . co roku go ostro przycinam i ładnie rośnie

Ogród u stóp klasztoru 17:56, 05 lut 2013

Do góry
Ulka to wiciokrzew japoński - wspaniałe pnącze , które można prowadzić po ziemi jako zadarniające .planuje go puscic w tym roku na słupa ...zobaczymy co z tego wyjdzie . te hosty wyglądają normalnie to te pod wierzba rozmnożyłam i zzieleniały

ogrodoweimpresjejolki 17:55, 05 lut 2013

Do góry
jotka napisał(a)
Już wczoraj napisałam na fb, że zrobiłam dwie sprzeczne rzeczy - upiekłam ciasteczka i zwęziłam sukienkę ...
Żeby jakoś z tej ryzykownej decyzji wyjść, na wiosnę będę wynajmować się do ciężkich prac ogrodowych! Jacyś zainteresowani ???? Powinnam już zbierać zlecenia bo jeszcze do tego tłusty czwartek przede mną

Moje marzenie - być smukła jak ta cynie

Jak jeszcze zwężasz sukienki to nie masz żadnego problemu, ja tylko kupuję coraz większe numery a ciasteczka i tak piekę , raz się żyje.
Roztoczańskie klimaty 17:52, 05 lut 2013

Do góry
Zeta napisał(a)
Latarenka jest dosyć duza ...na wysokość do kolana mi sięga i za cenę 28 zł to chyba się opłacało..
Będzie stala na górnym tarasie..

Super te latarenki i cena dość atrakcyjna, ja zakupiłam w pepco takie stożkowate na promo po 15 pln
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 17:45, 05 lut 2013

Do góry
Wstawiam zdjęcia ptaka, który często nade mną lata i kracze, tak po prostu KRA KRA. Nie mogę się zdecydować co to jest. Szukałam wśród wron i gawronów, ale nie pasuje. Nie mogę wpaść na trop. Całe lato i jesień latały po 3 sztuki razem, dziś był sam i akurat miałam w ręku aparat, więc zrobiłam zdjęcia i zbliżyłam. Biegnę po Bogdzię, dla niej to pewnie pestka. Dla mnie orzech

Mały ogródek od początku 17:42, 05 lut 2013

Do góry
Roztoczańskie klimaty 17:30, 05 lut 2013

Do góry
Latarenka jest dosyć duza ...na wysokość do kolana mi sięga i za cenę 28 zł to chyba się opłacało..
Będzie stala na górnym tarasie..
Ogród u stóp klasztoru 17:29, 05 lut 2013

Do góry
alinak napisał(a)
trochę się to miejsce zmienia , bo ciągle coś stamtąd usuwam . wedle zasady żeby było mniej gatunków a nie więcej . ale hosty mnie zaskoczyły tym kolorem nie jest to zbyt widoczne ,ale pod drzewem są zieloniutkie

Hosty prześliczne.....rzeczywiście ta jedna trochę inna....Alinko, a co to przed hostami takie żółtawe małe listeczki z czerwonymi łodyżkami... rozłogowa bylina?
Blaski i cienie nowego życia 17:15, 05 lut 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)
Dzisiejsze zakupy do donic letnich
(nie wiem czy opakowania można sfocić.....jakby coś napiszcie mi to wykasuję)

Dobrze zrozumiałam że te mieczyki będa w donicach ??? Sadziłaś je już tak kiedyś....widziałam w donicach irysy ...nono może calkiem nieźle wyglądać....to pomysł z tej inspiracji żótych mieczyków ....
Będziesz je mieszać w jednej donicy czy dzielić kolorystycznie??
Kolorowe rabaty 17:05, 05 lut 2013

Do góry
Gratulacje Marto - niech się 400 święci
I dawaj do przodu coraz więcej.
Dzięki żeś większą połowę pokazała
Co by tu zrobić aby była cała ?

Ogród w Holandii 17:03, 05 lut 2013

Do góry
Ha, gdybyż to było takie proste Ale na usprawiedliwienie powiem, że styczeń miałam owocny w takowe wizyty

Pozdrawiam:
Blaski i cienie nowego życia 17:03, 05 lut 2013

Do góry
I jeszcze taki zakup mi się trafił w Castoramie strasznie się cieszę ..
będzie akcent kolorystyczny wsród biało-zieleni

A mały mi pomagał w przesadzaniu własnych sadzonek bluszczyku...świetnie mu to szło....mam z niego pociechę......a potem zabrał sobie własną pracę do swojego pokoju

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 17:02, 05 lut 2013

Do góry
weronika77 napisał(a)

O białych ( aksamitkach) nie słyszałam , raczej kremowe ale faktycznie wysokie.Pozdrawiam Dajanko.

W 2012r. miałam takie aksamitki białe i niskie, kupiłam gotowe sadzonki.

Kupiłam też nasiona białych z których wyrosły nietypowe białe, ale dość wysokie jak na moje potrzeby, aksamitki, bo chciałam podsadzić nimi hortensje.
Aksamitki coś tam odstraszają swoim mocnym zapachem, ale też likwidują nicienie.
Pozdrawiam Bogdziu i Dajanko.

Śliczne Weroniko i tytonie też wyjątkowej urody.
Blaski i cienie nowego życia 16:58, 05 lut 2013

Do góry
Zrobiłam sobie też nową kompozycję bo azalia sama mi się już znudziła

a azalię 2-kolorową rozdzieliłam....białą zostawię, a tę różową dam mamie

Blaski i cienie nowego życia 16:53, 05 lut 2013

Do góry
Dzisiejsze zakupy do donic letnich
(nie wiem czy opakowania można sfocić.....jakby coś napiszcie mi to wykasuję)

Ogród w skali mikro :) 16:51, 05 lut 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Oprócz licznych planów na wiosnę i nie tylko ,doszłam do wniosku ,że muszę zliftingować moją rabatę przed domkiem ... Mam tam dwa bidne rododendrony , które uwielbiam i będę reanimować wg opisu Bogdzi ...z tylu jest tam cis , którego chyba przytnę w stożek ... Ale może coś mi tu podpowiecie???

Liczę na Was

Z przodu przed rh jest teraz hebe i irga

Jaką wystawę ma ta rabata? tzn od jakiej strony świata jest ta sciana domu? Chodzi o to że nie powinna byc ani od południa ani od zachodu bo rh będę sie piekły od goraca, bo nie tylko słońce będzie swieciło ale ściana będzie się nagrzewac i oddawac ciepło co jeszcze bardziej wysuszy rh. No i napisz jakie masz swoje propozycje bo mnie trudno decydowac jak masz posadzic , wole sie ograniczyc do zaakceptowania stanowiska lub nie z jakichś tam powodów.Cis podobno lubi faktycznie zasadowe środowisko ale chyba nie musi miec az tak bardzo zasadowego bo u mnie rosnie bez szczególnego przygotowania gleby w róznych miejscach. Widzę ze rozmawiacie jeszcze o białej hoście. Czy to chodzi o White Feather? bo jeśli tak to nie wiem czy wiecie że jest biała tylko wczesna wiosna , potem zielenieje.No to napisz cos więcej, to jeszcze pogadamy.
Ogród w budowie - nieustającej 16:48, 05 lut 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Ja tak pytam, bo nie umiem sobie zostawić miejsca na rabatach na jednoroczne, nie umiem i tyle

Agnieszka, musisz zostawiać więcej miejsca między bylinami i tyle, to nietrudne.
Ja mam kłopot z czym innym, sadzę za małe grupy bylin, no ale już staram się sadzić sensowniej.
Spróbuj wysiać między bylinami wypełniacze typu roczna gipsówka, czarnuszkę czy ogórecznik. W tym roku będę miała też biały ogórecznik.
Tak to wtedy z grubsza wygląda, nie mam zdjęć na których lepiej byłoby widać ww. roślinki.

Moje ukochane miejsce na ziemi 16:46, 05 lut 2013

Do góry
Oj minęły mnie urodzinki.........wszystkiegi najlepszego i spełnienia ogrodowych marzeń.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies