Magda, a sprobuj tylko ruszyc moje piorka Nic Ci nie zamkna, nie boj zaby
Irenko, no wlasnie, obronisz mnie...
Oj, nie wiem czy to nie Bazyl - to ciemne przy dziobie to jakby Bazyla brodka
Auaaaaaaaa, Ewa, nie klep tak mocno, bo mi klepki poprzestawiasz
Pszczolko, spokojna Twoja, doleci Rodzinka i do Ciebie - niech tylko to biale przestanie sie sypac. Ja nie wiem czy w niebie nie ma jakies wojny na poduszki, bo cos za duzo tego sie sypie
Jezusicku... Madzen, no cos Ty, chyba mnie nie spierzesz, co???? No wez nie badz taka domina
Dziś wielki dzień, wszyscy witają wiosnę, a raczej jej szukają i znaleźć nie mogą
O rana pada gęsty śnieg, a zapowiada się, ze tak popada do jutra rana Chociaż w większości ogrodów są takie widoki to pokażę pierwszy dzień wiosny w moim ogrodzie
Brunery...też mają piękne liście i są wprost stworzone aby rosły na zacienionej..
Mam 3 rodzaje i staram się je rozmnożyć -z dobrym efektem...dobrze się dzielą i szybko rozrastają..
Kasia, Gosia, Marysia, Edytka dzieki za odwiedziny.Miło mi bardzo ).
W końcu się doliczyłam. Potrzebujemy: 140- świerki serbskie i 210 -tuje aureospicata lub 120- świerki serbskie, 20- choiny kanadyjskie i 210- tuje aureospicata. Będziemy mieszać dwa dłuższe boki w taki sam sposób: 7x świerk, 7x tuja, 7x świerk, 7x tuja,.......Lub jeżeli zdecydujemy się jeszcze na choinę kanadyjską to będzie: 1x choina kanadyjska, 6x świerk, 7x tuja,......Front i tył działki prawdopodobnie sama tuja. Ale to jeszcze do przemyślenia. Odstęp od ogrodzenia ok 2 m tak na wszelki wypadek aby sąsiedzi w przyszłości nie robili nam problemów.
Świerki będziemy sadzić co 1,0-1,2m a tuje co 0,70m.
Poliwęglan jest przezroczysty. Nie można mówić że jest drogi, jest jedynym lekkim materiałem na takie przeznaczenie i dziękować że coś takiego jest i nie zleci nam na głowę