Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "AngelikaX"

Na zielonej... trawce :) 16:28, 14 lut 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
ciekawa jestem co wyjdzie z tego kregu. a jaki głęboki on jest?
hortek na nodze przyznam nie lubie. jakoś z domkiem na kurzej stopce mi sie kojarzą

Asia różne są 50cm i 100cm - ja chcę 100 żeby wygodnie można było usiąść no i zdecydowanie bardziej stabilny będzie (oczywiście planujemy go troszkę wkopać)

Hihihi ale porównanie - masz wyobraźnię. Mam na froncie 3 sztuki Limelight w tej formie - bardzo, ale to bardzo je lubię stąd chce powtorzyć nasadzenie na tyłach
Na zielonej... trawce :) 16:25, 14 lut 2017

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Też jestem bardzo ciekawa jak się będzie krąg prezentował. Oczywiście liczę na fotki

Będą, będą
Na zielonej... trawce :) 16:25, 14 lut 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)

Zajrzyj jeszcze raz na mój drugi wątek
Żurawki kupowałam w szkółce bylin

Byłam, no cudne są - chcę je
Dzięki - poszukam u siebie
Ogródek Mirelli 16:24, 14 lut 2017

Do góry
Boskie są naprawdę muszę je mieć wiem wiem czytałam na tabliczce, że na słońce się nadają ale wole doczytać - jakiś czas temu szukałam coś w necie i w jednej szkółce pisali, że do półcienia a w drugiej że na słońce
Na zielonej... trawce :) 16:22, 14 lut 2017

Do góry
No niestety Aniu, wszystko co dobre szybko się kończy Zazdraszczam Wam bardzo... tego lenistwa Choć szczerze Ci powiem, że syn na nudę i "lenistwo" nie mógł narzekać, wyjazdów miał naprawdę sporo (część z miejscowego CK)

Ps. Skalpel dwa razy machnęłam, bieżnia teraz - powoli bez zbędnej spiny chcę zacząć A Tobie jak idzie? Efekty są - plecy mniej bolą?
Na zielonej... trawce :) 11:40, 14 lut 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Byłam - znalazłam - wpis zostawiłam dziękuję

ps. zapomniałam dopytać - kupowałaś gdzieś przez neta?

Zajrzyj jeszcze raz na mój drugi wątek
Żurawki kupowałam w szkółce bylin
Na zielonej... trawce :) 21:37, 13 lut 2017

Do góry
Byłam - znalazłam - wpis zostawiłam dziękuję

ps. zapomniałam dopytać - kupowałaś gdzieś przez neta?
Ogródek Mirelli 21:36, 13 lut 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)

Towarzyszyć jej będą żurawki

Kilka z tych żurawek planuję posadzić przy magnolii. Wiem, że magnolia nie lubi mieć nic w nóżkach, ale takiego pustego miejsca nie chcę zostawić. Przetestuję jak będzie rosła

znalazłam te żurawki piękne - bardzo podobają mi się falbanki na liściach no i obłędnie się przebarwia muszę poczytać czy ona na pełnym słoncu da radę - mam tam patelnię dziękuję
Słoneczny Ogród 21:23, 13 lut 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Wpadam z rewizytą ale masz terenu, tylko działać

Zerknęłam na Twoje danici - ładnie już urosły (pytałaś o moje - przy zakupie były jak Twoje teraz, no może ciut mniejsze, a sama widziałaś jakie spore już)

Będę zaglądać

Zaglądaj, będzie mi bardzo miło
Jak masz jakieś pomysły to doradzaj, bo dopiero się uczę, robię błędy przy nasadzeniach, po czasie wychodzi co jest nie tak. A ktoś zawsze ma świeższe spojrzenie, bo z innej perspektywy, no i masz doświadczenie, bo tworzysz piękny ogród
O to fajnie, to mnie pocieszyłaś. Twoje są takie zielone pufy, śliczne! A ile lat u Ciebie rosną?
Słoneczny Ogród 21:13, 13 lut 2017

Do góry
Wpadam z rewizytą ale masz terenu, tylko działać

Zerknęłam na Twoje danici - ładnie już urosły (pytałaś o moje - przy zakupie były jak Twoje teraz, no może ciut mniejsze, a sama widziałaś jakie spore już)

Będę zaglądać
Anulajda w raju 21:07, 13 lut 2017

Do góry
anulajda napisał(a)

Ja już dziś nie miałam słońca ale i tak podziałałam w ogrodzie i 33 miskanty poszły do ścięcia a zaczęłam od tych młodszych i chudszych a zostało mi jeszcze 17 grubasów, ale z tymi to już poczekam na eMa

Ps Tak,u mnie w pełnym słońcu dobrze rośnie Chocolate Rufles ona ma grube mięsiste ciemne liście a także ta na poniższych fotkach chyba Georgia Peach ale nie jestem pewna 100% czy tak jej na imie, ona w cieniu ma bardziej zielono jesienny kolor a w pełnym słońcu jest koralowo brzoskwiniowa,

Podobają mi się - Dziękuję Ci bardzo - chce na południową stronę przed stożkami cisowymi przy domu dać, teraz tam lawenda i trochę smutno na tej rabacie, więc żurawki dadzą fajnego koloru zwłaszcza ciemne

ps. 33 ładny wynik ja poczekam na temeratury plusowe może przyszły tydzień
Na zielonej... trawce :) 21:01, 13 lut 2017

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Hej, ktoś mnie skierował tu do Ciebie, bo mam też tuje kulki. Piękne masz te kule Danica takie duże, Takie dorodne już zakupiłaś, bo chyba czytałam, że ogród masz młody? Piękny ogród, po trochu przejrzałam ale cud- miód- malina

Hej Daria miło, że zajrzałaś tak ogród jest młody dwa sezony zaledwie, ale Danici mam już z 5 lat (kupiłam małe okazy) - były na rabacie od frontu, ale z racji, że miały tam ciasno - (zrobiłam za małe odstępy przy sadzeniu), a średnice swoją podwoiły połowę eksmitowałam na rabatę z żurawiem

Dziękuję za pochwały - lecę do Ciebie
Na zielonej... trawce :) 20:52, 13 lut 2017

Do góry
Muchy? Oj to nie dobrze - to blisko tarasu, w takim razie muszę coś innego pomyśleć.

Aniu ja już powoli zapominam czas budowy (9lat temu)- mieszkamy już trochę także chętnie podziałam w tym temacie - na przyszły rok zresztą planuje remont na parterze, nie chodzi mi o odświeżenie ścian tylko o generalny - w sensie wymiana mebli, jedna ściana prawdopodobnie też poleci
Na zielonej... trawce :) 20:34, 13 lut 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Co do spraw ogrodowych:

- poszukiwania kręgu prawie na finiszu - znalazłam u Kaczmarka takie jak chciałam 2m - jutro zadzwonię i dopytam szczegóły - nie rozglądam się więcej, bo z doświadczenia wiem, że u nich względy estetyczne nawet zwykłego betony są bez porównania do naszych lokalnych betoniarnii.

- rozważania na temat rabaty przy okręgu niedaleko tarasu gdzie brałam pod uwagę róże-hortensje zakończone będą hortensje szczepione (odmiana nie wiem jeszcze jaką uda mi się upolować w centrach ogrodniczych) dołączą do nich w jednej części rozchodniki okazałe (mam już tu odmiane Purlpe Emperor) i haconechloe w drugiej kostrzewa sina przed rozchodnikami (chyba kupię odm. Matrona) - lub odwrotnie ciemne rozchodniki będą ładnie grały z niebieską kostrzewą (wszystkie żurawki stąd ekspituję.

- obecnie rozmyślam nad rabata od frontu (opaska przy domu) założona 7 lat temu nieudolnie i chce ją całą zmienić - biorę pod uwagę formy kuliste bo tak narzuca mi forma ogrodu więc pojawią się tu cisy lub bukszpany. Myślę czy nie przesadzić tu Żurawek Citronelle z rabaty z żurawiem (tu docelowo będą turzyce ice dance do rosnących już danic) - jest tu ciut mniej słońca wiec mam nadzieję, że dadzą radę - reszta do dogrania - na pewno miskant ML wszelkie propozycje mile widziane - Strona wschodnia dł.4x 1,5m)

Hej zastanów się jeszcze co do rozchodników one są fajne ale gdzieś dalej od miejsca gdzie się odpoczywa bo nad kwitnącymi rozchodnikami lubią latać też muchy, brrrr

Bardzo fajny pomysł z siedziskiem w betonowym kręgu,podziwiam logistyczną moc i chęć tego wszystkiego ogarnąć.Ja po budowie domu mam jeszcze niechęć do tego typu działań ogrodowych
Anulajda w raju 19:22, 13 lut 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
No piękne oznaki zbliżającej się wiosny - rodki wyglądają jakby wogóle mróz był im nie straszny mnie dziś słońce z rana przywitało, ale -8 na termometrze, zapowiadają ocieplenie nawet 8 na plusie więc też czekam by ruszyć w ogród

ps. Aniu czy u Ciebie któreś żurawki rosną w pełnym słońcu?

Ja już dziś nie miałam słońca ale i tak podziałałam w ogrodzie i 33 miskanty poszły do ścięcia a zaczęłam od tych młodszych i chudszych a zostało mi jeszcze 17 grubasów, ale z tymi to już poczekam na eMa

Ps Tak,u mnie w pełnym słońcu dobrze rośnie Chocolate Rufles ona ma grube mięsiste ciemne liście a także ta na poniższych fotkach chyba Georgia Peach ale nie jestem pewna 100% czy tak jej na imie, ona w cieniu ma bardziej zielono jesienny kolor a w pełnym słońcu jest koralowo brzoskwiniowa,
Typografia ogrodu 18:43, 13 lut 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Ano mam w gaikach brzozowych
resztki się nie licza
Typografia ogrodu 17:59, 13 lut 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
ni nie powiesz mi, że masz snieg.gdybym miała gazete zrobiłabym fitkę sesleri z datą z gazety na dowód

Ano mam w gaikach brzozowych
Typografia ogrodu 17:34, 13 lut 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Ja się zastanawiam Asia czy Ty na pewno mieszkasz w tym samym województwie co ja
ni nie powiesz mi, że masz snieg.gdybym miała gazete zrobiłabym fitkę sesleri z datą z gazety na dowód
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:41, 13 lut 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Hej Polinko - musiałam zacytować, bo taaaaakie piękne soczyście zielone foteczki na to zasługują

Angeliko-dziękuję
Typografia ogrodu 16:29, 13 lut 2017

Do góry
Ja się zastanawiam Asia czy Ty na pewno mieszkasz w tym samym województwie co ja
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies