AngelikaX
19:15, 12 lut 2017

Cześć dziewczyny
Fajnie, że pamiętacie o mnie
faktycznie ostatnio mało mnie na forum - odliczam dni do marca, dla mnie to taka granica wiosny - luty mroźnie mi się kojarzy, marzec to co innego słonko, względne ciepełko
do ogrodu można ruszyć.
Ferie właśnie nam się kończą
- głównie dla dzieciaków organizowaliśmy wyjazdy - kilka na basen, kilka na lodowisko i kino (dla mnie seans filmowy przygotowałam na czwartek już po feriach - wybieram się na spotkanie z Panem Greyem
) eM ciągnął nas jeszcze w góry na weekend, ale jakoś nie miałam weny...
Obecnie robię któreś już podejście do planowania wakacji letnich - nie lubię tego bardzo -znaczy poszukiwań, bo wylegiwania się w słoneczku uwielbiam
Co do spraw ogrodowych:
- poszukiwania kręgu prawie na finiszu - znalazłam u Kaczmarka takie jak chciałam 2m - jutro zadzwonię i dopytam szczegóły - nie rozglądam się więcej, bo z doświadczenia wiem, że u nich względy estetyczne nawet zwykłego betony są bez porównania do naszych lokalnych betoniarnii.
- rozważania na temat rabaty przy okręgu niedaleko tarasu gdzie brałam pod uwagę róże-hortensje zakończone
będą hortensje szczepione (odmiana nie wiem jeszcze jaką uda mi się upolować w centrach ogrodniczych) dołączą do nich w jednej części rozchodniki okazałe (mam już tu odmiane Purlpe Emperor) i haconechloe w drugiej kostrzewa sina przed rozchodnikami (chyba kupię odm. Matrona) - lub odwrotnie ciemne rozchodniki będą ładnie grały z niebieską kostrzewą (wszystkie żurawki stąd ekspituję.
- obecnie rozmyślam nad rabata od frontu (opaska przy domu) założona 7 lat temu nieudolnie i chce ją całą zmienić - biorę pod uwagę formy kuliste bo tak narzuca mi forma ogrodu więc pojawią się tu cisy lub bukszpany. Myślę czy nie przesadzić tu Żurawek Citronelle z rabaty z żurawiem (tu docelowo będą turzyce ice dance do rosnących już danic) - jest tu ciut mniej słońca wiec mam nadzieję, że dadzą radę - reszta do dogrania - na pewno miskant ML
wszelkie propozycje mile widziane - Strona wschodnia dł.4x 1,5m) 

Fajnie, że pamiętacie o mnie

Ferie właśnie nam się kończą

Obecnie robię któreś już podejście do planowania wakacji letnich - nie lubię tego bardzo -znaczy poszukiwań, bo wylegiwania się w słoneczku uwielbiam

Co do spraw ogrodowych:
- poszukiwania kręgu prawie na finiszu - znalazłam u Kaczmarka takie jak chciałam 2m - jutro zadzwonię i dopytam szczegóły - nie rozglądam się więcej, bo z doświadczenia wiem, że u nich względy estetyczne nawet zwykłego betony są bez porównania do naszych lokalnych betoniarnii.

- rozważania na temat rabaty przy okręgu niedaleko tarasu gdzie brałam pod uwagę róże-hortensje zakończone

- obecnie rozmyślam nad rabata od frontu (opaska przy domu) założona 7 lat temu nieudolnie i chce ją całą zmienić - biorę pod uwagę formy kuliste bo tak narzuca mi forma ogrodu więc pojawią się tu cisy lub bukszpany. Myślę czy nie przesadzić tu Żurawek Citronelle z rabaty z żurawiem (tu docelowo będą turzyce ice dance do rosnących już danic) - jest tu ciut mniej słońca wiec mam nadzieję, że dadzą radę - reszta do dogrania - na pewno miskant ML