Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:16, 22 mar 2017

Do góry
Ślicznie, jaka wiosna!
Gosia jak to się nie mnożą?- sadziłaś je w gromadkach? Nie jest tak że co roku wokół każdej cebulki czyli jednego kwiatka rośnie więcej kwiatów, czyli jest więcej cebulek? U mnie tak jest.
A swoją drogą niektóre cebulki irysów - np w stipie zanikają, bo chyba za bardzo ona je blokuje, nie mogą asymilować.
Za to zauważyłam, że mam młode kiełki ich w miejscach, w których nie sadziłam- pewnie rozniosłam w czasie pielenia jakieś maluchy.

Kocisko szare świetne.

I seslerie jakie wielkie.
Lubię Twoje foty
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 06:50, 22 mar 2017

Do góry
Kolejny nowy nabytek? U mnie magnolia z patyczka siedziała całą zimę w donicy. Zobaczę jak przeżyła. Ide dziś na zwiady.
Ogród do odnowy 21:23, 21 mar 2017

Do góry
Kasya napisał(a)

rozne magnolie
http://www.magnoliastore.com/en/the-collection/menu/magnolia

zastrzeliłaś mnie

wiem o Leonard Messel, Susan a ostatniej nie pamiętam
Ogród do odnowy 21:14, 21 mar 2017

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Muszę odgrodzić się kapinkę od przyszłych sąsiadów co wycięli cały lasek - 5 kurników, jedynaka Cyprysika Lawsona 'Ivonne' i.... magnolie różne.

rozne magnolie
http://www.magnoliastore.com/en/the-collection/menu/magnolia
Na zielonej... trawce :) 09:49, 21 mar 2017

Do góry
Piękna magnolia jestem pod wrażeniem.
Ona rośnie w Śmiglu?
Żeby tylko nikomu nie przyszło do głowy jej ściąć.
Na zielonej... trawce :) 09:46, 21 mar 2017

Do góry
Przepiękna magnolia aż dech zapiera.
Na zielonej... trawce :) 08:45, 21 mar 2017

Do góry
piękna ta magnolia
Na zielonej... trawce :) 08:42, 21 mar 2017

Do góry
Dla Mirellki i nie tylko - foto 100-letniej magnolii

http://smigiel.nowinylokalne.pl/smigielska-magnolia/
Ogród Mirelli 08:26, 21 mar 2017

Do góry
A to jest kogoś magnolia tzn.na posesji rośnie?
Ogród Mirelli 08:11, 21 mar 2017

Do góry
Angelika oooooo wyobrażam sobie jaka musi być piękna ta magnolia jak kwitnie. Koniecznie zrób fotki

Jak jeszcze mieszkałam w Poznaniu to podziwiałam na jednej z posesji też okaz magnolii - duże pięknie kwitnące drzewo, ale 100 lat nie miała
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 07:34, 21 mar 2017

Do góry
Z wczorajszych prac: - nie wygląda to jeszcze dobrze, ale ja mam bujną wyobraźnie:

W obwódce oczywiście magnolia Powder puff
Pytanie; w obwódce bukszpany są co 15 cm? nie za rzadko, gęsto????

Dalej na prawo
jeszcze nie rozdzielona zurawka, ciemierniki (bardzo mi zmarniały), hortensja ogrodowa NN, 3 kule bukszpanowe z tyłu cis Aurea, pomiędzy nie podzielona żurawka(niech da radę, niech da radę)i jeszcze załapał się kornwalnik.... Z drugiej strony obwódki będzie tak samo, ale nie zdąrzyłam wczoraj
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 18:42, 20 mar 2017

Do góry
Reniu, próbowałam zidentyfikować dla Ciebie lawendę ale nie udało mi się.
Kupowałam ją w Obi, w sześciopakach przewiązanych tasmą z napisem Viva. Kiedyś polecała ją Magnolia u kokoszki właśnie jako odmianę bardzo ładnie zimującą. I to prawda, przez całą zimę bardzo ładnie wygląda, nie jak mój stary suchelec.
Gałązki ma bardzo długie, za to kwiatki ma nieco bledsze od tych najbardziej popularnych odmian. W pierwszym roku byłam nawet lekko rozczarowana bo kolor miały taki szarawy ale w ub. sezonie były już bardziej wyraziste. Podobały mi się. I motylom i bzyczkom też bo właśnie w tym drugim roku zlatywały się setkami !!
Może to kwestia stopnia nasłonecznienia? chociaż dwa lata temu lato było upalne... hmmm
Potrzebuje dużo miejsca, zwłaszcza w czasie kwitnienia.
Tak czy owak polecam

Edit. tą mam: https://www.obi.pl/ogrodowe-rosliny-uzytkowe/lawenda-bylinowa-opak-6szt-lavandula-angustifolia-/p/5121900

Za miłe słowa bardzo dziękuję, to motywujące i podnoszące na duchu. Bo tak naprawdę trochę się zmuszam by coś robić a i tak pogoda na wiele nie pozwala.

Chyba zanosi się na niespodziankę dla Ciebie, no i dla mnie oczywista ale to za kilka dni
Idę do Ciebie oczy nacieszyć bo w pracy widziałam, że jakieś fotki wkleiłaś
Do raju daleko - u Ewy 17:52, 20 mar 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Tez bym Twoja magnolia poogladala )))

Joluś, jeszcze trzeba poczekać Pączki Leonarda Messela pokazywałam - nic ciekawego na razie

Za to tu możesz zobaczyć moją rzeczkę krokusów. Sadziłam jesienią - bardzo mikrusie są.

Ogród Mirelli 17:51, 20 mar 2017
Do góry
Dla mnie każda magnolia jest piękna.Wszystkie mają śliczne kwiaty
I gdybym miała więcej miejsca zdecydowałabym się na posadzenie jeszcze dwóch.A tak mam tylko trzy sztuki.
Magnolie (Magnolia) różne gatunki i odmiany 17:25, 20 mar 2017

Do góry
Mam bardzo pilne pytanie. Magnolia, na oko alexandrina, ok. 8-10 letnia. Duża, rozłożysta. Da się przesadzić? Jeśli tak to teraz czy na jesień? Czy lepiej nie ruszać wcale?
Ogród Mirelli 15:37, 20 mar 2017

Do góry
Paulinka nie znam się specjalnie na magnolia, ale moje wolno rosną

Ania niestety pogoda nas nie rozpieszcza. Cieszę się, że wykorzystałem kilka cieplejszych dni i prawie wszystko w ogrodzie zrobiłam. Zostały tylko do odcięcia Erecty
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 14:06, 20 mar 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Magnolie, i ja się nimi zachwycam. To piękne drzewa. I chętnie do Ciebie zaglądam, bo lubię jak robisz zakupy.

Magnolia pod oknami sypialni .... już sobie wyobrażam.

Ewuniu cieszę się, że do mnie zaglądasz...w planach mam jeszcze klilka zakupów, bo mnie gorączka "zdążyć przed komunią" ogarnęła
Sypialnia na pietrze - fakt, ale kiedyś magnolia podrośnie

Zazdroszczę planowanej wycieczki na liliowce do Wojsławic. Ja wtedy mam komunie chrześniaka
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:39, 20 mar 2017

Do góry
Lilia
najlepszy termin, jak ciepło i kwitnie, tak myślę maj, podam z wyprzedzeniem, więc jakoś dogadamy...też widzę lepszą jakość zdjęć

Kasya
dzięki Kasiu, magnolia chyba Susan lub Gienia

Ula
no jakoś jeszcze wciskam, ciut przesadzam, na nowo układam za zimno jak dla mnie, cos wiosna w tym roku deszczowa, kaprysi

Aurellia

dzięki krokusików maż chce jeszcze więcej, kupie mu z 2kg i niech sobie sadzi

Kasik
wycmokaj Grzesia dzięki Wam, na pw masz juz linki

yolka
Jolu, fajny był to dzionek, dopóki mnie nie przewiało

Basilikum
uważam, ale jak tak człek naubierany, ciężko się pracuje

Misia plakacik przypilnuje, a niebawem Leo

Katkak
sama dumam czy jeszcze 2 tych na pniu ostokrzewów nie dokupić, wiąże się to z wykopywanie Zebrinusów i ulokowaniem ich w jakimś???? miejscu

te róże ścinałam teraz, to resztki Eden Rose i Charles Austin, dałam do donic, same patyki, w ten sposób kiedyś zrobiłam w październiku i sa teraz róże; a jesli chodzi o ziemniaki, to ponoć w nich pewniaki róże, , dlatego mam naszykowane ziemniaki i inną cudowną różę w nich patyki wsadzę i porównam wyniki; na wszelki wypadek, tę cudowną NN, dam normalnie do piachu w donicy.
Też lubię plakacik, tak powoli coś tam sobie dobieram

rany, ale mnie śpioch dziś męczy

mój lisek chytrusek

uszy Soni

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 13:18, 20 mar 2017

Do góry
AniMa napisał(a)
Aniu na planie ich nie było....
Pomysł powstał w przypływie zachwytu nad magnoliami dziewczyn i przypomnianym dawnym moim marzeniem.
Jedna jest już wsadzona na rabatę pd oknami sypialni, druga wyląduje na froncie z bukszpanami...
Tak myślałam nad brzozami, grabami, bukami...że w końcu posadzę tam 1 magnolię - jest dwupienna...
Po bokach zostają brzozy

Magnolie, i ja się nimi zachwycam. To piękne drzewa. I chętnie do Ciebie zaglądam, bo lubię jak robisz zakupy.

Magnolia pod oknami sypialni .... już sobie wyobrażam.

Bawarka 12:47, 20 mar 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
a to juz wiem co u nie bedzie za tydzien moze magnolia tez otworzy paczki. Nawet sie ej nie przyglaalam, bo myslalam, ze za wczesnie

u mie tez leje i wieje brrrr

Krokusiki w deszczu cudowne

Ja jestem blizej Bodenskiego to u mnie cieplej
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies