Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w skali mikro :) 15:13, 21 sty 2013

Do góry
Dziewczynki wybaczcie ,ze się tak ostatnio obijałam ... Ale najpierw te urodzinki a teraz ten dzień babci i dziadka... Niezłe zamieszanie .... Tak sobie myśle ,że może mi tu doradzicie jaki kolr donic byłby u mnie dobry... Bo temat donic bardzo na czasie ,ale u większości lecą grafitowe .. Są prześliczne , nota Bene ale u mnie chyba będą zbyt ciemne ... A mi się marzy taka donica z hortensją , funkią ...achhh loooknijcie na fotkę ...

Widać kolor elewacji no i kolor desek na tarasie ... Co Wy na to ??? ...

Baiłe i beźowe pasowałyby do tynku i byłyby kontrastowe do desek , a grafitowe byłyby dopasowane do rynien i dachówki .... Aaa... Sama nie wiem może Wy wiecie ..,
Ogród u stóp klasztoru 15:06, 21 sty 2013

Do góry
w tym roku dziewczyny bedę ogród dopieszczać a nie przesadzać . choć jak znam siebie to decyzje podejmę w ciągu 3 min. i coś zmieni swoje miejsce .

plany zakupowe jednak mam i to od dzisiaj . zaczarowała mnie ta kocimiętka z artykułu Danusi . moja jest bardzo płożąca i kwitnie nie aż tak dużymi kwiatami . chciałabym ją wymienić na tę bardziej stojącą . muszę się Finki poradzić co do odmiany.
zauroczyły mnie tez czerwone ostrogowce ...wprawdzie jeszcze nie wiem gdzie , nie wiem z czym , ale chcę je mieć

Ogród własneniebo 15:02, 21 sty 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Marta pokaż tego hiacynta, chociaż oczka nacieszę, bo moje zaraz w koszu wylądują

Piszesz i masz

Ja nie wyrzucam cebul, zawsze lądują w ogrodzie jakoś mi ich tak szkoda
Pozdrawiam
Ogródek Hanusi po zimie 15:00, 21 sty 2013

Do góry
Elizo,Celino,Aniu,Dziękuję za życzenia!Mogę być Ogrodowiskową Babcią, to nobilitacja dla mnie.
Bo Ogrodowiskowa, to znaczy też Krajowa,Europejska,Amerykańska ...jednym słowem Światowa!
Czyż nie pięknie to zabrzmiało?!
Wnuki własne zapowiedziani na 17-tą
Kwiatki dla Was.......

Ania i róże i cała reszta :) 14:49, 21 sty 2013

Do góry
AniaDS napisał(a)

Porządkuję zdjęcia w miarę wolnego czasu, znalazłam właśnie kilka energetycznych ujęć, prawie na ten zimowy czas
Pewnie część z nich już tu wrzucałam, ale nie pamiętam kiedy i które

Moje niedościgłe marzenie! Mieć cos takiego

[

Celinko, pewnie jeszcze w tym roku będzie spełnione

Jak miło ,że wierzysz w moje możliwości Pozdrawiam Aniu
Moje poletko 14:26, 21 sty 2013

Do góry
Rh, pokurczone niestety, Śnieg jest zlodowaciały i trochę się martwię czy nie połamią się gałązki. Strzepywać też nie za bardzo, bo pod kołdrą cieplej.
Trzeba zostawić .Natura sama da radę!

Kwiatki i rabatki u Elizy 14:22, 21 sty 2013

Do góry

Witaj Elizko

Faktycznie masz lodowisko! Można nieźle "glebę "załapać! Uważaj na siebie!
Pozdrawiam
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 14:16, 21 sty 2013

Do góry
[

Ale mi dobrze ! To chce chyba powiedzieć

Pozdrawiam Małgosiu! Znowu wpadłam do Twojej Kuchni
Mój 4 arowy azyl... 14:09, 21 sty 2013

Do góry

Basiu!! Taki wypas masz w ogródku??
No pięknie!!
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 14:07, 21 sty 2013

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Tak jak już pisałam, muszę dać na wstrzymanie, bo teraz nic nie zdecyduję.
zrobiłam jeszcze jeden rysuneczek poglądowy ale "rabat" nie mam już siły o tej porze rysować więc tylko ogólna koncepcja może jakaś dobra dusza na to kiedyś trafi i podrzuci pomysł

Nie wiem co na to "dobre dusze", ale mnie się ten rysuneczek najbardziej podoba. Trochę jak w Ogrodzie z lustrem.
A na czym to lustro będzie? Na specjalnej ramie tylko?
ogrodoweimpresjejolki 14:07, 21 sty 2013

Do góry
[

Jolu zawsze podziwiałam ludzi ,którym cyfry nie sprawiaja kłopotu i potrafią sobie z nimi radzić!
Niestety jestem żywym przykładem, że mnie to ominęło!
Mój najmłodzy synuś właśnie jest w trakcie sesji. I jak widzę czego on się uczy to masakra jest dla mnie!!

Takie jakieś ciągi cyfer, no jakby ktoś mak rozsypał! dla mnie nie do ogarnięcia!
No ale cóż! ja za to jestem i byłam tą od pisania wypracowań, podań i innych tego typu spraw
Jednym słowem równowaga musi być w przyrodzie!
Moja działka. 13:56, 21 sty 2013

Do góry

Ładnie masz kafelki położone i wykończenie na ścianie
To na pewno mężusiowska praca
Kondziowy Ogród :) 13:42, 21 sty 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)

Dobrze kombinujesz! POwodzenia!
Dziękuje
Blaski i cienie nowego życia 13:37, 21 sty 2013

Do góry
A u mnie kwitnie nadal październikowy cyklamen

Kwiatki i rabatki u Elizy 13:34, 21 sty 2013

Do góry
Witam wszystkich w ten zimowy i niebezpieczny dzień, dlaczego niebezpieczny?
W nocy był mróz, od rana z nieba leci mżawka, więc zrobiło się bardzo ślisko i niebezpiecznie. Na drogach będzie mnóstwo stłuczek, a na chodnikach mnóstwo osób z połamanymi kończynami.
Patrzę na ogród i widzę jedną wielką ślizgawkę, śnieg zmarznięty, a na powierzchni cienka warstwa wody.

Ogródek Hanusi po zimie 13:34, 21 sty 2013

Do góry
I to lubię!Ostre planowanie nigdy mi nie wypaliło,a spontan! Jak najbardziej!

No to mamy dużo wspólnego
Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Babci... jesteś naszą ogrodowiskową Babcią.. niepisaną królową w ilości wnuków

Blokersi w ogrodzie 13:33, 21 sty 2013

Do góry
Danusiu, bardzo chętnie zapoznam się z Twoią trasą po Anglii.
Jeśli tylko okoliczności pozwolą, byłoby mi niezwykle miło poznać Cię osobiście.

Jest i mapka.

[
Mam nadzieję, że opis jest w miarę czytelny. Nr 7, budleje zasłaniają sąsiadów, miało być . "Zjadło mi" kawałek opisu.

Niestety koniec działki zajmują stare szopy i miniwysypisko smieci - pozostałosci po poprzednich właścicielach Szopy do rozebrania, wysypisko jest w trakcie uprzątania ale jest tego sporo więc robimy to na raty ale do wiosny planujemy się wyrobić. Ponieważ poprzedni właściciele mieli sporo zabudowań typu szopy, kurniki, klatki dla zwierząt, mamy teraz w ogrodzie sporo fundamentów po rozebranych szopach itp. Właściwie wszędzie na planie gdzie są puste miejsca są fundamenty, ceglane lub betonowe. Myślałam o tym, żeby przerobic je jakoś na rabaty ale chyba jednak trzeba będzie je burzyć - wrrr...
.

Gdzieś na końcu świata... 13:33, 21 sty 2013

Do góry
Byłam, zakupiłam jeszcze tylko pobiegnę po ładną osłonkę i będę czekała aż zakwitną
Roztoczańskie klimaty 13:18, 21 sty 2013

Do góry
Kwiatek na 200 i nowe wiosenne plany

Kondziowy Ogród :) 13:15, 21 sty 2013

Do góry

Dobrze kombinujesz! POwodzenia!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies