Gosiu Joanno witam Ciebie serdecznie w moim wątku i zapraszam zawsze jak przyjdzie ochota, a możesz na priv mi napisać konkretnie skąd?pozdrawiam , wpadnę do Ciebie z rewizytą
Witaj Elu ten wiaz jeszcze bardzo młodziutki, jesli juz chcesz go formować przymocuj do niego solidny palik krate możesz przywiazać lub przybic właśnie do niego. http://www.gapphotos.com/imagedetails.asp?imageno=271533
Formowac najlepiej wiosną kiedy rusza soki,gałązki muszą być elastyczne inaczej sie połamią, przy formowaniu żwróć uwage na paki moga poodpadać- tak zazwyczaj formujemy klony, platany,tulipnowce jeśli chodzi o ten wiąz on jest dośc rozłożysty zbiegiem czasu pod nim robi sie dość sporo miejsca w jednym z ogrodow które znam rosna dwa 12 letnie i bez formowania jest tam dużo przestrzeni jak zrobie foto to Ci pokaze
Ja wiem ,ze dla Madzi ... Ale czy ja mogę też spróbować ???... Wprawdzie na nazwie to prawie sobie jęzora wykręciłam ale jak działa , to nawet wykręcony jęzory strzymię
Ania no cos Ty?! tak niziutko i one takie wielkie rosną????? To ja sie do Ciebie uśmiecham bardzooooo o patyki - każda ilość
Nooo, tak sobie u mnie całkiem fajnie rosną . Gosiu patyki masz u mnie w każdej ilości jaką tylko będziesz chciała. Może na wiosnę będę miała trochę sadzonek, bo przyginałam gałązki do ziemi to już są zarezerwowane dla Ciebie. Większość moich Anabelek jest moje własnej produkcji.
Znalazłam na szybko zdjęcie z wiosny. Liliowce są większe od Anabelek.