Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju II

Mój kawałek raju II

Pszczelarnia 10:17, 19 mar 2013

Ania, a miałaś kiedyś te pelargonie angielskie? Bo ja chyba też je kupię. I wsadzę do skrzynek i do chłodnego dam. Po tym jak kwitną teraz, wnioskuję, że kolejne kwitnienie będzie w czerwcu, na początku lipca, czyli w sam raz jak dla mnie.
Bogdzia 11:02, 19 mar 2013

Ale się u dzieje , rady i porady , każdy się coś dowie. Pozdrówka.
bogumila 11:09, 19 mar 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Ania, a miałaś kiedyś te pelargonie angielskie? Bo ja chyba też je kupię. I wsadzę do skrzynek i do chłodnego dam. Po tym jak kwitną teraz, wnioskuję, że kolejne kwitnienie będzie w czerwcu, na początku lipca, czyli w sam raz jak dla mnie.
pelargonie angielskie bardzo lubię...jednak nie umiem z nimi postępować...zawsze pierwsze kwitnienie jest bujne i piękne...ale potem się coś z nimi dzieje i są tylko pojedyńcze kwiatki...może Ania ma jakąś swoją tajemnicę na pełne kwitnienie?
anula_wn 11:16, 19 mar 2013

Aniu, ale masz mało śniegu ! u nas syyypie i sypie
miłego dnia !
acha, a róża śliczna !!!
Pszczelarnia 13:25, 19 mar 2013

bogumila_bienko napisał(a)
pelargonie angielskie bardzo lubię...jednak nie umiem z nimi postępować...zawsze pierwsze kwitnienie jest bujne i piękne...ale potem się coś z nimi dzieje i są tylko pojedyńcze kwiatki...może Ania ma jakąś swoją tajemnicę na pełne kwitnienie?

Kupiłam 3 szt. Na próbę. One są z Holandii i już teraz ładne, co oznacza, że pasione nawozami.Co potem zobaczymy. Taki eksperyment.
ana_art 13:38, 19 mar 2013

a ja tak sobie myslę, czy tej róży nie wsadzić do doniczkii potem przesadzic do gruntu... nie mamich narazie gdzie trzymać, w piwnicy ciemno i ciepło, a w domu ciepło... jak myślisz? Nie chcialabym kupić i zmarnować
Welka 18:10, 19 mar 2013

Witam!
Petunii mogłaś nie kupować, ja mam wysiane i widziałaś jaki specjalista mi rośnie. Karol już pikował dla Ciebie
Pozdrawiam
gierczusia 18:28, 19 mar 2013

Aniu .. Wybacz opóżnienie ale kolejnej studni nie gratulowałam a lepiej późno niż wcale

barbara_kraj... 18:36, 19 mar 2013

monteverde napisał(a)

Ale czemu ona tak byle jak wzeszła, myślałam, że to jakieś chwasty u Bogusi takie poczwórne listki

Może nie wszystkie nasiona dojrzałe były. U ciebie dopiero same liścienie, a u Bogusi listki pierwsze już są, i one takie powycinane.
jagoda99 19:53, 19 mar 2013

Aniu wpadam z pozdrowieniami
Zawsze staram sie podczytywac Twoje madre rady nie zawsze zostawiam slad
Prawde mowiac ta pogoda mnie juz przytlacza
Wiosny ani widu ani slychu zasypalo nas dzisiaj snieg po pachy
Jest smutno ponuro chyba juz mam depresje