Hej Bożenko! Wydaje mi się że wszystko ok. U nas cały dzień koło zera było, w nocy minus 3. Zapakowane w duży karton, otwory w kartonie zaklejone taśmą. Wydaje mi się że nie przemarzły. Gdybym wiedziała że taka aura będzie... no cóż, już posadzone
Wielka paka:
Moje w doniczkach, dziewczyn czekają w kotłowni na odbiór
Po prawej n górze masz opcję "Rozmiar" , klikasz na "rzołędzia" jak ja go nazywam i wybierasz rozmiar , ja wrzucam 200% co daje rozdzielczość 800, na forum wchodzą foty 600dx, ale 100% daje tylko 400dx..... i niżej są jeszcze do wyboru proporcje, normalne zdjęcie w poziomie ma 4/3.
Szybciej zdjęcia wrzuca się nie z poziomu programu, a z otwartego folderu ze zdjęciami.. bierzesz i przeciągasz zdjęcie z folderu w miejsce gdzie je chcesz umieścić...... bo zanim załaduje w programie foty, to trwa wieki..
no i rośliny, oby przetrwały!
świecznice, tawułki, ostrózki, liriope szafirkowa, trytomy; i jak mówiłam, skróciłam róże i oskubałam z suchych liści
tu nawet z kwiatkiem liriope
ta donica po roku czasu, wygląda nieźle nadgryziona zębem czasu; miałam wybielać, ale cóż..czekam, na pogodę, wybielę wszystkie!
tu na upartego można usiąść i zarzekać się, że jest wiosna
a tak zielono było
Wyskoczyłam na chwilę i pstryknełam foto, wieje dla odmiany!
maluchy mają pąki, żyją, a czy zakwitną? w innych miejscach całkowicie zasypane
ciemiernik w ekstremalnych warunkach od 23 stycznia, też żyje i cały czas idą nowe pąki
No ja zazdroszczę widoku,serce mi zawsze mocniej bije.Nawet się kiedyś popłakałam jak krążyły nad domem całym stadem dłużej niż zwykle bo weszły w jakieś prądy .Komin chyba na to mówią ...??? ))))))