No właśnie tam jakoś rzadko wyszło, bo trafiły się słabsze egzemplarze, ale między nimi jest co do milimetra 35 cm. Zadałam Ci pytanie w żywopłotowym wątku. Zajżyj tam proszę jak możesz.
Jambosana nie zostałaś nazwana leniem o nie, Alince nie o to chodziło.
Uważam że ten wątek jest potrzebny i dobrze, że go założyłaś. Jestem skrajnie pracowita aż za bardzo, ale nie cierpię roślin, które brzydko wyglądają bo nie wytrzymują sezonu i takowe będziemy tu zamieszczać.
Następna na mojej liście byłaby wierzba iwa (Salix caprea) tylko ona nie jest iglakiem
Alinko, wydaje mi się że potrzebny ten wątek, omijajmy z daleka te najbardziej "niewyględne" rośliny i problematyczne. Nie zgodzę się, że można by tu wpisać wszystkie rośliny których nam się nie chce jak to napisałaś pielęgnować.
Zakładam że nasi forumowicze i forumowiczki lubią pielęgnować ogrody i leniuchów tutaj nie ma, ale są osoby mniej doświadczone i jak zaczną od jałowców, konik i innych chorowitych - zniechęcą się. Niechaj sadzą te rośliny w pierwszej kolejności co pięknie będą wyglądały.
Mnie tam się chce wszystko pielęgnować, ale pewnych roślin z oczywistych względów nie będę polecać tylko pisać że trzeba ich unikać, bo jeśli ja w końcu zawodowiec się na nich "przejechałam" to tym bardziej początkujący ogrodnicy.