Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Lena 11:28, 02 paź 2011

Bravo dla rodzinkiZakupy po opisie perfekcyjne.
Wiśnie spokojnie można lekko nagiąć,doniczka z przodu(miejsce dla pasażera) a korona po rozłożeniu siedzeń,w bagażniku-ile ja tak drzew woziłam Nawet wyższych
Dacie radę-teraz czekamy na zdjęcia
Pozdrawiam
Gardenarium 18:35, 02 paź 2011

Nie dokupuj nowych trzmielin na zagęszczenie. Poucinaj sadzonki i posadź pomiędzy tymi większymi.

Instagram Ogrodowiska
Lena 21:32, 02 paź 2011

Popieram-każdy patyczek się przyjmie
kaisog1 21:38, 02 paź 2011

gardenarium napisał(a)
Nie dokupuj nowych trzmielin na zagęszczenie. Poucinaj sadzonki i posadź pomiędzy tymi większymi.

Potwierdzam Trzmielina bardzo łatwo się ukorzenia
marzena 22:28, 02 paź 2011

no to szalejesz z zakupami i nowymi rabatami
a z trzmielinami tak jest właśnie...świetnie się przyjmują i rozrastają - tez tak robię
popcorn 08:37, 03 paź 2011

Sebek napisał(a)
No mur byłby świetny - tylko czy limelighty miałyby słońce?

Miałyby, ciut mniej niż teraz ale zawsze, bo mur byłby od zachodniej strony...
ale M nie chce - mam zimę by drążyć skałę

Pozdrawiam!!
popcorn 08:39, 03 paź 2011

Lena napisał(a)
Bravo dla rodzinkiZakupy po opisie perfekcyjne.
Wiśnie spokojnie można lekko nagiąć,doniczka z przodu(miejsce dla pasażera) a korona po rozłożeniu siedzeń,w bagażniku-ile ja tak drzew woziłam Nawet wyższych
Dacie radę-teraz czekamy na zdjęcia
Pozdrawiam

Tak, Magdo-leno, jeśli ja zmieszczę się jeszcze z tyłu (po rozłożeniu siedzeń - przedniego siedzenia na płasko , tylnego złożenia), obok fotelika z naszą córcią Zobaczymy za tydzień
pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję za namiary
popcorn 08:40, 03 paź 2011

gardenarium napisał(a)

O, witaj Danusiu, tak zrobię - super pomysł!!
Dziękuję Wam, Marzenko i Małgosiu i Magdo też te trzmielinki to takie moje sadzonki właśnie
Dzisiaj wstawię zdjęcia tego co udało mi się zrobić w sobotę
Pozdrawiam serdecznie!
Karolina
popcorn 13:04, 03 paź 2011

Uporządkowany warzywnik:

Jak dokupimy działkę za domem, przeniosę się z warzywami za garaż. A tutaj będzie rabata z ozdobnymi roślinami (ale czereśnia na środku zostaje

Dalsza część - z lewej strony warzywnika, od furtki. Obcięłam brązowiejące przyrosty tegoroczne bukszpanów które były podejrzane, zostawiłam te które ewidentnie się przyjęły. Zobaczymy na wiosnę, najwyżej będę znowu kupować 50 sadzonek:/

Widać jak bardzo sucho u nas jest - resztki z trawnika:/ Nie podlewam go, podlewam tylko świeżo sadzone rośliny, reszta niech sobie radzi...
Teren blisko domu nadal nie uporządkowany, wujek ma problemy zdrowotne i 3-ci miesiąc nie przyjeżdża po resztki żwirku :/ miałam nadzieje to przed zima uporządkować, ale najwyraźniej znów do wiosny poleży... ehh, przyczepkę mogłabym pożyczyć od sąsiadów, ale haka nie mamy w samochodzie - bo bym to sama (no, z pomocą M.) pozbierała i im zawiozła...

Widok z góry na rabatkę - nadal owal pozostawia wiele do życzenia Dopiero z góry to widać... trudna to praca bez szpadelka do kancików - muszę go nabyć, niestety w 2 ogrodniczych lokalnych gdzie pytałam cuda takiego brak...

Kory mi zabrakło - trzmielinki na obwódkę z bliska:

I rabatka z boku:

I jeszcze raz:

popcorn 11:41, 04 paź 2011

Ale tu cicho, nikt nie zajrzy, nie skomentuje
Sporo pracy mam-w pracy, ogródek czeka. W niedzielę przywiozę choć część zakupów, od poniedziałku będę sadzić Jutro ma padać - w końcu może (nie padało cały wrzesień, a było wyjątkowo ciepło)... dość mam podlewania, a do tego to o czym zapomnę wysycha...

pozdrawiam!