Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kolorowe rabaty 00:57, 02 mar 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Życzę szybkiego powrotu do zdrowia...

Dzięki Bogusiu pozdrawiam serdecznie
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 00:45, 02 mar 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

ale fajne zakupy no i fajne sklepy tam macie? kompozycja fajna Martus ale moze i cos bialego dodaj?

Danusiu,ta kompozycja jest piękna,zachwyciła mnie,czy lobelię kupowałaś sadzonki czy siałaś,jak sprawowała się przez cały sezon w gruncie?

Właśnie takie różowe pelargonie podobają mi się,no może ciut ciemniejsze-czy dobrze im było z bakopą-ona chyba nie jest zbytnio zaborcza,bo np przy kocance pelargonia na dłuższą metę nie ma szans bytu.
Dziękuję i pzdrawiam
Ogródek Hanusi po zimie 00:42, 02 mar 2013

Do góry

Jak się bawić, to się bawić!
Buty przepić, frak zastawić!
Mój jesienny ogród 00:39, 02 mar 2013

Do góry
Robercie, za Bogdzią powtarzam, nie igraj z życiem, niedźwiedzie omijaj i inne niebezpieczeństwa.
Trawy podziwiam, ale w Twoim ogrodzie są też wielkie, a kanadyjskie wiadomo, że wszystko jest większe.
W drodze nad Wodospady Niagary zatrzymaliśmy się w miasteczku Niagara Lake pełnym pięknych kwiatów, wzdłuż ulic i chodników, ale i nad nimi przy lampach. Bardzo dużo wielkich niecierpków, które potem próbowałam mieć w ogrodzie ( z nieporównywalnym skutkiem). Podziwiałam też, że nie widziałam nigdzie przekwitających, zaśmiecających kwiatów. Ty pewnie tę tajemnicę wykryjesz.
Byłam w innych miejscach i z innym nastawieniem, a to co pokazujesz, jest dla mnie nowe i ciekawe.
W samolocie spotkałam 76-letnią Polkę, która latała do Kanady co 1/2 roku na tyle samo czasu i otrzymywała tam rentę socjalną ok. 1500 dolarów (powiedziała władzom, że mąż jej nie wpuszcza do domu) i inwestowała w budowę domu dla dzieci w kraju. Sama grywała w kasynie w Niagarze (w granicach rozsądku) w ramach "klubowiczki" z darmowym dojazdem z Toronta na miejsce. W mojej głowie się to nie mieściło, ale Polak potrafi, kobieta i w takim wieku...Podróże kształcą, w różnych kierunkach.
Twoje podejście mi się podoba. Pracujesz i odpowiednio wykorzystujesz wolny czas, z pożytkiem dla siebie i dla nas.Pozdrawiam czekając na wiosnę, która u mnie zaczyna się tak ( za miesiąc):

Mój kawałek raju II 00:32, 02 mar 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Zajrzałam dzisiaj do ogrodniczego po dymkę "Wolskiej" i trochę kwiatków też mi wpadło w ręce

No, takiego pełnego to nie widziałam! Astry lub różyczki bardziej przypomina, niż kosmos!
Widzę, że na kobee się też skusiłaś!

A przebiśniegi masz cudne!
Ogrodnik Mimo Woli cd 00:22, 02 mar 2013

Do góry
Aniu zostawiam Ci trochę przebiśniegów
Rajski ogród Ani 00:16, 02 mar 2013

Do góry
dobranoc
Liliowo i kolorowo:) 00:04, 02 mar 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
no i liliowo na ten pochmurny zimny kolejny dzień ale to już marzec)

Danusiu,jaki piękny róż-ostatnio choruję na kolor różowy -będzie przewodnii w tym sezonie
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 00:01, 02 mar 2013

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Ana tym instruktorem mnie rozwaliłaś Chyba sama zaczęłabym brac lekcję

hihihihi...Gosiu, uczył tylko maluchy...ale muszę powiedzieć, że był niesamowity i dzieciaki go uwielbiały No i dogadywali się znakomicie, a na koniec płakali wszyscy - on też miał mokre oczy

Ogródek Hanusi po zimie 23:58, 01 mar 2013

Do góry
Madżenko, może krople?

Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 23:58, 01 mar 2013

Do góry
Kuklik napisał(a)
Witaj Martuś, bardzo się cieszę, że zajrzałaś. Nie jestem żadnym specjalistą po prostu lubię wiedzieć jak moje roślinki mają na imię.
Zaczęłam czytać fajną książkę i bardzo mi się spodobało zdanie rozpoczynające wstęp
"Każdy ogrodnik, choćby najbardziej początkujący, ma coś cennego do powiedzenia"
to może jednak wszyscy po trochu jesteśmy specjalistami

Kukliku chyba masz rację,samo uczestniczenie w życiu forum ogrodniczego czyni nas specjalistami,jeszcze niedawno nie wymieniłabym ani jednej nazwy róży ,hortensjii,hosty a teraz patrzę się i wiem,aha to jest Bonica,Chopin,Limelight,Patriot ....itp,aż się boję co będzie za rok! A w porównaniu z wiedzą ogrodniczą mego męża to nawet jestem wybitnym specjalistą bo on nie rozróżnia cynii od astra

Zdanie które zacytowałaś też bardzo mi się spodobało,a rozumię je i interpretuję na różne sposoby,ale dużo by tu pisać pozdrawiam
Mój kawałek raju II 23:57, 01 mar 2013

Do góry
Tak to coś wygląda
Co z tym ogródeczkiem począć 23:56, 01 mar 2013

Do góry
No dobra ,idę lulać
Jutro ma być słoneczko wiec życzę wszystkim miłego dnia w ogródeczku
Ogródek Hanusi po zimie 23:47, 01 mar 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Konrad ,dla Ciebie specjalnie

hi hi )
Bajkowy ogród Weroniki 23:44, 01 mar 2013

Do góry
dajana napisał(a)
Weroniko a kiedy sieje się floksy?

Dajanko, nie siałam. Kupiłam malutkie sadzonki, a one rosną szybko. Więc z jednej zrobiłam wiele, a z tych wiele jeszcze więcej, łatwo rosną i szybko.
Pamiętam o Tobie, podaj adres na pryw.p. myślę, że wsadzić do gruntu jeszcze czas, jak będzie cieplej, w połowie maja. Chyba, że chcesz ukorzeniać w domu już?
Tymczasem dedykuję Ci fotkę.

Pomysł na ogród 23:41, 01 mar 2013

Do góry
Skula napisał(a)

To najważniejsze miejsce, przedogródek.
Można wzdłuż płotu, poza pasem gdzie chodzi brama, posadzić żywopłot, a przed nim hortensje Limeligt, miskanty i na brzegu także żurawki, ze dwa kolory.
Ogródek Hanusi po zimie 23:40, 01 mar 2013

Do góry
Basiu! Dziękuję za gratulacje.Tulipanki śliczne, Nie mam pełnych
Kwiatek dla Ciebie!

Pomysł na ogród 23:38, 01 mar 2013

Do góry
Skula napisał(a)

Posadź pod iglakami ładne żurawki po kilka sztuk jednej odmiany. Może wrzosy jak masz słońce, albo paskowane turzyce jak cień. Zrobi się weselej

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:38, 01 mar 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Musi się rozejrzeć po ogrodzie

Pani Hortensja w hortensjach

Fajna babeczka z tej Hortensji
Pozdrawiam
Ogródek Hanusi po zimie 23:37, 01 mar 2013

Do góry
Konrad ,dla Ciebie specjalnie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies