Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Hanusi po zimie 00:43, 16 sty 2013

Do góry
Hanusiu ,zdrówka życzę i malinki przesyłam dla zdrowotności.

Ogród niebieski 00:41, 16 sty 2013

Do góry
marzena napisał(a)
no i pewnie bedziemy tak trochę się różnić w ocenie barw...
dla mnie dla mnie 2 pierwsze irysy Basi to lila ...

To jeden z tej dużej kępy

Kopułka drugiego jest niebieska, dolne płatki granatowoszafirowe, to gra świateł takie wrażenie powoduje

Ogrodowy spektakl trwa ... 00:27, 16 sty 2013

Do góry
mira napisał(a)
zanim podsumuję sierpień czas dostosować się do otoczenia więc zmiana avatarku

nie ma co udawać zima jest !

pozdrawiam wszystkich, kto ma ferie niech korzysta, a kto może na narty też niech jedzie
bo zima trwac długo nie będzie

no, jest zima...i jeszcze chyba przez chwilę będzie...
bardzo pięknie ta zima wygląda razem z Toba
Ogrodnik Mimo Woli cd 00:14, 16 sty 2013

Do góry
asc napisał(a)

no świetne spotkanie, super widoki i fotki

pięknie się prezentujecie i dodajecie kolorku tym białym stokom !
O....! 00:09, 16 sty 2013

Do góry
i jeszcze
O....! 00:07, 16 sty 2013

Do góry
dzięki dziewczyny
Irenko, no poszalałyscie narciarsko, piękne fotki, wspaniałe spotkanie
Bogdzia, do Ciebie zawsze na dokształcanie w ornitologii...
Mira, świetny zimowy awatarek

u mnie jak chyba wszędzie...nadal zimowa biel...

kilka akcentów zimowych...

Ogród niby nowoczesny ale... 00:02, 16 sty 2013

Do góry
Madzia przed momentem znalazłam.Może się przyda

Tak poleca Gabriela ( ogród w budowie nieustającej).
"Ja nie mam folii, tylko na spodzie jest siatka i włóknina na nornice, polecam ten sposób, jak nie chcemy dzielić się marchewką ze zwierzątkami.
Mój warzywnik jest zaimpregnowany zwykłym Drewnochronem, w środku tylko od góry. Do 10 lat na pewno wytrzyma, poza tym co jakiś czas trzeba wymienić ziemię w skrzyni, więc nie będzie kłopotu żeby wymienić całe ustrojstwo.
Tak to wyglądało po założeniu."

Znalazłam też coś takiego na forum i jest całkiem fajne:

I Spotkanie Ogrodowiska na nartach styczeń 2012 23:55, 15 sty 2013

Do góry
I tutaj ... https://www.ogrodowisko.pl/watek/1829-ogrod-marzen-cegla-roza-lawenda-i-mila-do-tego-co-mam-w-glowie?page=332#post_5

II - pod skrzydłami Ewy i Ta ...

opuszczamy stok ... i tu mam dziurę ... w pamięci ... bo nie pamiętam jak docieramy do Ewy ... chyba bez kluczenia ... chyba szybko ... chyba Ania siedziała obok i o tego akurat jestem pewna nadawała ... zaraz po wyjściu z bumka Go zobaczyłam ... stał piękny i mocny ... kamienny stół bo o nim mowa zimą jest tak samo uroczy ...

w drzwiach wita nas Ta (skrót od Tadeusz ) ... w kuchni z prędkością światła pląsa Ewa ... uderza ciepło domu ... ciepło gospodarzy i ciepło pieca, przy którym natychmiast instaluje się Alinka ...
pozostali lądują przy stole a przed nimi lądują placuszki ... takie jak u babci ... z patelni ... puchate ... z jabłuszkami ... nie żałujemy sobie ... na każdym placuszku ląduje tona cukru pudru ...

Gabrysia robi wilkanowsko-kartuską herbatkę ... to wersja góralskiej herbatki tylko tu herbatka występuje w duecie z aroniówką ... pierwszy łyk ... po trzewiach rozlewa się żar ... upewniam czy Gabi na pewno herbatki do boskiego naparu dodała ... dałabym głowę, że nie ale twierdzi,że tak ... uspokojona piję kolejny kubek ... mniam ...

od pieca bije ciepełko ... Ewa dorzuca kolejne placuszki ... z pieca wychodzi drożdżówka ... taaaka wielka ... czujemy się jak w raju ... bo raj jest na prawdę ... oczywista oczywistość ... i mogłabym sobie tak siedzieć ... zerkać przez okno na zimę ... alllleee nie ...

moja sfora z ADHD już gna dalej ... ... tym razem do SPA ...

park w Długopolu nocą wygląda prześlicznie ... stare drzewa i gra świateł a wszystko skąpane w białych pierzynkach ... co za widok ... zerkamy i na basen ... jak basen to i sauna ... o znowu ciepełko to się mościmy na ławach i wydawałoby się, że już nic i nikt tam się nie zmieści ... nic bardziej mylnego ... gdy w drzwiach staje grupa jak się po interviu okazuje młodych kolarzy miejsce jakoś siem znajduje ... ktoś jest zdziwiony ??? ...

wchodzą w trakcie typowo ogrodowiskowej konwersacji wielopoziomowej ... i chyba im się spodobało bo towarzyszą nam jeszcze kilka razy ... a co by było gdyby tak była z nami reszta ekipy konwersacyjnej ... ??? ...

narciarski debiut ogrzany sauną to zbawienie dla sponiewieranych na stoku mięśni ... to było nam ... wróć im potrzebne ... ale jak mi siem podobało ... fiu fiu ...

Ta pojechał po serki ... więc na niego czekamy licząc buty członkom wycieczki koreańskiej ... Ta w tym samym czasie siedzi w samochodzie i czeka na nas ... nie wykluczone, że patrzy na właścicieli tych samych butów przy ognisku ... Ania i Maciek spacerują pomiędzy nami a Ta ... nikt nikogo nie widzi ... ... rzuciłam na nich urok czy cuś ... a gdzieś całkiem blisko a jednak daleko som już Madżenka z Irenką ... Ta dowozi Alinkę i Gabi i niby wszyscy mają spać ale ... no właśnie ... ...

noc mija tak szybko, ze śmiem twierdzić iż w Wilkanowie mają inny wymiar czasu ... no to na stok bo dziś wielki dzień pod okiem małego wielkiego oka kamery ...

cdn ... a to zajawka

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:54, 15 sty 2013

Do góry
I tutaj ... https://www.ogrodowisko.pl/watek/1829-ogrod-marzen-cegla-roza-lawenda-i-mila-do-tego-co-mam-w-glowie?page=332#post_5

II - pod skrzydłami Ewy i Ta ...

opuszczamy stok ... i tu mam dziurę ... w pamięci ... bo nie pamiętam jak docieramy do Ewy ... chyba bez kluczenia ... chyba szybko ... chyba Ania siedziała obok i o tego akurat jestem pewna nadawała ... zaraz po wyjściu z bumka Go zobaczyłam ... stał piękny i mocny ... kamienny stół bo o nim mowa zimą jest tak samo uroczy ...

w drzwiach wita nas Ta (skrót od Tadeusz ) ... w kuchni z prędkością światła pląsa Ewa ... uderza ciepło domu ... ciepło gospodarzy i ciepło pieca, przy którym natychmiast instaluje się Alinka ...
pozostali lądują przy stole a przed nimi lądują placuszki ... takie jak u babci ... z patelni ... puchate ... z jabłuszkami ... nie żałujemy sobie ... na każdym placuszku ląduje tona cukru pudru ...

Gabrysia robi wilkanowsko-kartuską herbatkę ... to wersja góralskiej herbatki tylko tu herbatka występuje w duecie z aroniówką ... pierwszy łyk ... po trzewiach rozlewa się żar ... upewniam czy Gabi na pewno herbatki do boskiego naparu dodała ... dałabym głowę, że nie ale twierdzi,że tak ... uspokojona piję kolejny kubek ... mniam ...

od pieca bije ciepełko ... Ewa dorzuca kolejne placuszki ... z pieca wychodzi drożdżówka ... taaaka wielka ... czujemy się jak w raju ... bo raj jest na prawdę ... oczywista oczywistość ... i mogłabym sobie tak siedzieć ... zerkać przez okno na zimę ... alllleee nie ...

moja sfora z ADHD już gna dalej ... ... tym razem do SPA ...

park w Długopolu nocą wygląda prześlicznie ... stare drzewa i gra świateł a wszystko skąpane w białych pierzynkach ... co za widok ... zerkamy i na basen ... jak basen to i sauna ... o znowu ciepełko to się mościmy na ławach i wydawałoby się, że już nic i nikt tam się nie zmieści ... nic bardziej mylnego ... gdy w drzwiach staje grupa jak się po interviu okazuje młodych kolarzy miejsce jakoś siem znajduje ... ktoś jest zdziwiony ??? ...

wchodzą w trakcie typowo ogrodowiskowej konwersacji wielopoziomowej ... i chyba im się spodobało bo towarzyszą nam jeszcze kilka razy ... a co by było gdyby tak była z nami reszta ekipy konwersacyjnej ... ??? ...

Ta pojechał po serki ... więc na niego czekamy licząc buty członkom wycieczki koreańskiej ... Ta w tym samym czasie siedzi w samochodzie i czeka na nas ... nie wykluczone, że patrzy na właścicieli tych samych butów przy ognisku ... Ania i Maciek spacerują pomiędzy nami a Ta ... nikt nikogo nie widzi ... ... rzuciłam na nich urok czy cuś ... a gdzieś całkiem blisko a jednak daleko som już Madżenka z Irenką ... Ta dowozi Alinkę i Gabi i niby wszyscy mają spać ale ... no właśnie ... ...

noc mija tak szybko, ze śmiem twierdzić iż w Wilkanowie mają inny wymiar czasu ... no to na stok bo dziś wielki dzień pod okiem małego wielkiego oka kamery ...

cdn ... a to zajawka

Początki w Kruklandii 23:52, 15 sty 2013

Do góry
Nie mogę spać...
Przerobiłam
Mój kawałek raju II 23:48, 15 sty 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)

Ta fotka super świetnie się udała...dla mnie zdjęcie jedyne w swoim rodzaju..i nigdy takiej stołówki nie widziałam. Ta dynia mnie zaciekawiła...mam w domu na schodach jeszcze jedną z jesieni......kilka pestek zostawię a resztę dam ptaszętom...które lubią dynię?

ja daję z dyni ten miąższ miękki przy pestkach jeszcze go kroję on jest miękki i delikatny a pestki z dyni dla większych ptaków, a tą twardą część wykorzystaj na zupę lub do pieczenia lub do słoika
Ogród różowy 23:37, 15 sty 2013

Do góry
piwonia

powojnik

krwawnik

róża

ostrogowiec

oregano właściwe

róża

floks
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 23:35, 15 sty 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Ogród przez szybę, na dworze mroźno, palce marzną od trzymania aparatu.

a to bardzo ładne, takie z nastrojem : )
dobranoc Kobieto z Lokami
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:23, 15 sty 2013

Do góry
15 styczen cudny dzień
to sobie wstwię
Mój kawałek raju II 23:19, 15 sty 2013

Do góry

Ta fotka super świetnie się udała...dla mnie zdjęcie jedyne w swoim rodzaju..i nigdy takiej stołówki nie widziałam. Ta dynia mnie zaciekawiła...mam w domu na schodach jeszcze jedną z jesieni......kilka pestek zostawię a resztę dam ptaszętom...które lubią dynię?
Początki w Kruklandii 23:05, 15 sty 2013

Do góry
Justynko, ja bym jakoś tak ustawiła:

wtedy w środkowym oknie widzisz drzewo, po prawej altanę lekko przysłonietą małym swierkiem (Glauca globosa), a po lewej grupę z iglastych, może byc też z powtórzonym srebrzystym małym świerkiem.

Ambrowiec? - a jaką masz tam glebę?

trzy drzewka - nie bardzo według mnie, za to w narożniku prawym brzozy 'Doorenbos' byłyby bardzo OK - no i tam chyba jest słonecznie

przy altanie powinno byc cieniście i zacisznie - dobrze mi się wydaje? to może te rododendrony, a nieco dalej hortensje?

Kolorowy ogród na piasku 23:04, 15 sty 2013

Do góry
Od kilku dni słyszę w prognozach, że idą siarczyste mrozy (nie wiem ile to jest według zapowiadających pogodę ale dla mnie to poniżej 20 stopni), więc przed takimi temperaturami zabezpieczam swoje pnące róże. Dostały teraz chochoły z trzciny a niektóre dołem słomę i gałęzie świerkowe.

Wymarzyłam sobie alejkę, nad którą będą zwisały girlandy drobnych różyczek, niestety mrozy coraz bardziej weryfikują moje marzenia. Posadziłam róże, które teoretycznie powinny przetrwać duże mrozy ale niestety ubiegłej zimy wszystkie poległy. Mam nadzieję, że tym razem obronią się.
Te chochoły stojące w rzędzie to właśnie ta przyszła alejka

A tu w pozycji leżącej Bobbie James.....jego będę musiała okrywać zawsze ale tak bardzo podobają mi się jego kwiatuszki, że nie potrafiłam sobie odmówić

Zabezpieczyłam tez wszystkie młode żywopłociki, by nie powtórzyła się sytuacja z przed kilku lat kiedy to mrozy uszkodziły mi bukszpany

Dla odmiany czas na zmiany... 22:56, 15 sty 2013

Do góry
Drzewo zapuszcza korzenie głęboko, nie szuka gleby na powierzchni skarpy.

Drzewo na skarpie

Ogród różowy 22:52, 15 sty 2013

Do góry
piwonie

róża

kielisznik

wiciokrzew włoski Harlequin

goździk

deutzia ( krzew)
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:51, 15 sty 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Takie są Jedyne co im można zarzucić, to jedynie to, że ten plastik jest dość cienki - ale deformować raczej się nie będzie Jednak te 29 są jednak bardzo małe - 39 byłyby już odpowiednie, no ale po ptokach Ale cena jest na prawdę świetna - taniej nigdzie tak dużych donic nie spotkałem

Ja mam 55 cm i są wieeeelkie

Sebek ...czegoś tu nie rozumiem...te fotki to nie Coubi..
Coubi są kwadratowe....a wkład jedyne 6zł .....trzeba było z wkładem.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies