Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "AngelikaX"

Madżenie ogrodnika sezon 2017 16:23, 13 lut 2017

Do góry
AniMa napisał(a)
U nas dziaisj +8, Twoja lista ciecia traw juz zanotowana

Matko co się dzieje, u Asi Navi sesleria kwitnie, u Ciebie +8, Wy na pewno mieszkacie w tej samej Wielkopolsce co ja? U mnie ziemia zbita na kość, rano 8 na minusie w dzień -5...
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 15:03, 13 lut 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Aniu będzie dobrze, nie ma się co stresować - szkoda zdrowia Koniecznie pokaż efekty

Dubelek
Pisze z komorki
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 15:02, 13 lut 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Aniu będzie dobrze, nie ma się co stresować - szkoda zdrowia Koniecznie pokaż efekty

Dziękuję Angel Pokaże juz gotowy efekt... Ale odnośnie fachowców: dzisiaj mojej mamie montowali rolety zewnętrzne... Tez nie obylo sie bez fuszerek...a znana firma...Narodowa przypadłość???
Typografia ogrodu 12:08, 13 lut 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Już? Znaczy, że był czas, że przeszkadzało? Pytam, bo u mnie co prawda antresoli nie ma, ale głos też się niesie - choć zdecydowanie mniej na to zwracam uwagę niż 7-8 lat temu (wtedy mnie to denerwowało ) Dodam, że mam tylko rolety rzymskie - żadnych innych zmiękczaczy hałasu nie posiadam (mebli też raczej mało)

ps. Co do sprzętu zgadzam się - u nas zmiana tv i kina (wysłużyły się już) zdecydowanie poprawiła odbiór fonii
przyzwyczailiśmy się.dzieciski robią taki hałas że gdybym oglądała tv to też bym nie słyszała nie tylko przez echo ale ja lubię ten "przeciąg" i nas.
Co go głośników toy kable poprowadzili sny w suficie w czasie budowy i czekały prawie 5 lat.ale teraz imprezy mogę robić
Ogród Anety 11:14, 13 lut 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Pięknie urosły spora różnica. Myślałam o nich już w ubiegłym sezonie - w gaikach brzozowych jak zetnę wrzosy i trawy smutno tu troszkę - floksy pięknie by ubarwiły ta przestrzeń

Napisz proszę jak długo można cieszyć się ich kwiatami?

ciężko mi stwierdzić ale kwitną dość długo , jak zakwitną dam ci znac i jak przekwitną...
Ogród Mirelli 11:01, 13 lut 2017

Do góry
Ojjj jaki on piękny Ale musi cudnie pachnieć...
Madżenie ogrodnika sezon 2017 11:00, 13 lut 2017

Do góry
I ja wpadłam się przywitać, w poprzednim nie zdążyłam choć po cichu podglądałam
Ogród Anety 10:54, 13 lut 2017

Do góry
Pięknie urosły spora różnica. Myślałam o nich już w ubiegłym sezonie - w gaikach brzozowych jak zetnę wrzosy i trawy smutno tu troszkę - floksy pięknie by ubarwiły ta przestrzeń

Napisz proszę jak długo można cieszyć się ich kwiatami?
Typografia ogrodu 10:44, 13 lut 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
wogole się już nad tym nie zastanawiamy. Nie mamy dywanów,zasłon,obrusów, mebli niewiele to i piętro nie jest przeszkodą.jesli ktoś mieszka w bloku to mu to przeszkadza. Nam już nie.a do muzyki mamy sprzęt odpowiedni

Już? Znaczy, że był czas, że przeszkadzało? Pytam, bo u mnie co prawda antresoli nie ma, ale głos też się niesie - choć zdecydowanie mniej na to zwracam uwagę niż 7-8 lat temu (wtedy mnie to denerwowało ) Dodam, że mam tylko rolety rzymskie - żadnych innych zmiękczaczy hałasu nie posiadam (mebli też raczej mało)

ps. Co do sprzętu zgadzam się - u nas zmiana tv i kina (wysłużyły się już) zdecydowanie poprawiła odbiór fonii
Ogród Anety 10:41, 13 lut 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Po jakim czasie można doczekać się tak dużych barwnych plam
To zależy , ja sadziłam pojedynczą sadzonkę i na zdj. mają 4 lata, ale zawsze można gęściej posadzić i szybciej mamy efekt dywanu. Na stronie nr 2 jest z 2014 r mozna porównać.
Ogród Anety 10:34, 13 lut 2017

Do góry
Po jakim czasie można doczekać się tak dużych barwnych plam
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 08:52, 13 lut 2017

Do góry

Typografia ogrodu 08:49, 13 lut 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Ogrodnicy już się niecierpliwią i przebierają nóżkami - idzie wiosna - zapowiadają w przyszłym tygodniu u nas 8 na plusie

Plakaty boskie ciekawi mnie bardzo jak z akustyką u Ciebie?
wogole się już nad tym nie zastanawiamy. Nie mamy dywanów,zasłon,obrusów, mebli niewiele to i piętro nie jest przeszkodą.jesli ktoś mieszka w bloku to mu to przeszkadza. Nam już nie.a do muzyki mamy sprzęt odpowiedni
Coś jeszcze, coś więcej... 08:43, 13 lut 2017

Do góry
I u Ciebie pismo obrazkowe wszyscy stęsknieni już takich widoków na żywo. Pięknie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:40, 13 lut 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Przeglądam dzisiaj zdjęcia z tamtego sezonu bo zastanawiam się nad małą zmianą ale póki co nie wymyśliłam nic ciekawego. Jak coś wpadnie mi mądrego do głowy to będziemy radzić a póki co zostawię kilka letnich obrazków

Hej Polinko - musiałam zacytować, bo taaaaakie piękne soczyście zielone foteczki na to zasługują
Ogród Mirelli 08:36, 13 lut 2017

Do góry
Cześć Mirelko dawno nie zaglądałam - nadgoniłam - fotki jeżówek, synka z psiakami, szafirek - wszystkie śliczne

ps. Kolana i mi dokuczają, plaga to jakaś chyba - kolana lub kręgosłup (u mnie jedno i drugie)
Typografia ogrodu 08:27, 13 lut 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
A by zima wiedziała że już na nią czas kupiłam nawozy na marzec

Ogrodnicy już się niecierpliwią i przebierają nóżkami - idzie wiosna - zapowiadają w przyszłym tygodniu u nas 8 na plusie

Plakaty boskie ciekawi mnie bardzo jak z akustyką u Ciebie?
Ogród Anety 08:22, 13 lut 2017

Do góry
Ale cudne widoczki - dywan floksowy przepiękny
Anulajda w raju 08:21, 13 lut 2017

Do góry
No piękne oznaki zbliżającej się wiosny - rodki wyglądają jakby wogóle mróz był im nie straszny mnie dziś słońce z rana przywitało, ale -8 na termometrze, zapowiadają ocieplenie nawet 8 na plusie więc też czekam by ruszyć w ogród

ps. Aniu czy u Ciebie któreś żurawki rosną w pełnym słońcu?

Na zielonej... trawce :) 19:15, 12 lut 2017

Do góry
Cześć dziewczyny
Fajnie, że pamiętacie o mnie faktycznie ostatnio mało mnie na forum - odliczam dni do marca, dla mnie to taka granica wiosny - luty mroźnie mi się kojarzy, marzec to co innego słonko, względne ciepełko do ogrodu można ruszyć.

Ferie właśnie nam się kończą - głównie dla dzieciaków organizowaliśmy wyjazdy - kilka na basen, kilka na lodowisko i kino (dla mnie seans filmowy przygotowałam na czwartek już po feriach - wybieram się na spotkanie z Panem Greyem ) eM ciągnął nas jeszcze w góry na weekend, ale jakoś nie miałam weny...

Obecnie robię któreś już podejście do planowania wakacji letnich - nie lubię tego bardzo -znaczy poszukiwań, bo wylegiwania się w słoneczku uwielbiam

Co do spraw ogrodowych:

- poszukiwania kręgu prawie na finiszu - znalazłam u Kaczmarka takie jak chciałam 2m - jutro zadzwonię i dopytam szczegóły - nie rozglądam się więcej, bo z doświadczenia wiem, że u nich względy estetyczne nawet zwykłego betony są bez porównania do naszych lokalnych betoniarnii.

- rozważania na temat rabaty przy okręgu niedaleko tarasu gdzie brałam pod uwagę róże-hortensje zakończone będą hortensje szczepione (odmiana nie wiem jeszcze jaką uda mi się upolować w centrach ogrodniczych) dołączą do nich w jednej części rozchodniki okazałe (mam już tu odmiane Purlpe Emperor) i haconechloe w drugiej kostrzewa sina przed rozchodnikami (chyba kupię odm. Matrona) - lub odwrotnie ciemne rozchodniki będą ładnie grały z niebieską kostrzewą (wszystkie żurawki stąd ekspituję.

- obecnie rozmyślam nad rabata od frontu (opaska przy domu) założona 7 lat temu nieudolnie i chce ją całą zmienić - biorę pod uwagę formy kuliste bo tak narzuca mi forma ogrodu więc pojawią się tu cisy lub bukszpany. Myślę czy nie przesadzić tu Żurawek Citronelle z rabaty z żurawiem (tu docelowo będą turzyce ice dance do rosnących już danic) - jest tu ciut mniej słońca wiec mam nadzieję, że dadzą radę - reszta do dogrania - na pewno miskant ML wszelkie propozycje mile widziane - Strona wschodnia dł.4x 1,5m)

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies