Klon Red Sunset zakwitnie lada moment i magnolia ma parę dużych pąków
Trawki jakoś przeżyły zimę - najlepiej c.Ice Dance przykryty gałązkami świerkowymi. Evergold i Variegatus już nie wyglądają tak dobrze. Czekają na wiosenne czyszczenie.
Prosił, prosił aż uprosił
Niestety ładnie nie jest po zimie, szaro-buro, nawet zieleń iglaków jakaś taka zażółcona , nie to co w bukszpanowym... Mój jedyny zwiastun wiosny - bukszpany w donicach na froncie i jednocześnie wspomnienie jesieni - kompozycja z wrzosami i żurawkami, która dobrze się przechowała.
super, bardzo dziekuję. juz jakas koncepcja jest zdjęcia które mi podesłałaś są moja inspiracja- dziękuje. mam nadzieje że w przyszłości osiągnę taki efekt mam jeszcze tylko pytanie. podobają mi się bardzo roślinki na 2 zdjęciach które przesłałaś, czy możesz mi powiedzieć co to za odmiany???
1
2
3.
4.
Jakby co to ja mam ta ceratostigmę ale ją posadziłam dopiero w w zeszłym roku latem więc nie wiem jak z zimowaniem. Słyszałam, ze zimuje bez problemów ale potwierdzę to za jakiś czas( juz niedługo mam nadzieję)
Jesienny kolor ma rzeczywiście taki pomarańczowy i fajnie to wygląda w połączeniu z niebieskimi kwiatkami. Słyszałam, że się rozłazi więc mogę Ci kawałek wysłać jak przeżyje.
Nasionka wysłane, poniżej na zdjęciach w jesiennym wydaniu ( wszystko co pomarańczowe to w oddali na tym pierwszym zdjęciu też). Tylko potrzymaj je w lodówce jeszcze ze 3 tygodnie.
Edi,piękne te donice,szkoda że Tarnobrzeg jest tak daleko
Ja też kupuję podobne w sklepach z używanymi rzeczami zachodnimi-ale daje mi to radochy ,a że jestem stałym klijentem to mam zniżki i gratisy
Edi nawet nie wiesz ale poranną kawusię i śniadanko spożyłam w Twoim miłym towarzystwie
Płyty zawaliste,rzeczywiście będą idealnie pasować do murku! Pozdrawiam!
Witaj Haniu,
jakie piękne kwiecie u Ciebie. Ten pierwszy to co za jeden?
A róze kosztują tak między 8 a 12 euro w zalezności od odmiany i miejsca zakupu. Czasem są tańsze, nawet 4-5 euro, a czasem nawet 40 jeśli są bardzo duże. Ja kupowałam zazwyczaj tak po 10-12 za młoda roślinę ale pieknie już rozkrzewioną i w doniczce albo na jesieni po 8-9 z gołymi korzeniami.
pozdrawiam ciepło
a tu już taras za domem rabata do przeróbki plany są ale nic konkretnego może ktoś podrzuci jakiś pomysł mam tam azalie wys.i niskie to strona zachodnia fotki zrobione przed chwilą
i
Aniu dziura jest na tym zdjęciu i to już prawie koniec działki bo 5 m od płotu a przy płocie jeszcze chcę iglaki posadzić będą tam pojemniki 1200 l.przez działkę jest przeprowadzona rura która będzie odbierać wodę z rynien i w tych pojemnikach zostanie podłączona pompa i tą deszczówką będę podlewać trawnik a pojemniki będą zakopane tego wogóle nie będzie widać.Tylko z braku czasu nie zrobił tego w zeszłym roku ale w tym zrobimy .
Wszystkiego dobrego życzę z okazji zdobycia pierwszej setki ( następne już pooolecą )... Spełnienia planów ogrodowych i cudownych ogrodowiskowych przyjaźni ... Buziole , kwiatuszka zostawiam
Ale dziurzyska !
My nie kopaliśmy tak głeboko ale mamy grubrze słupy pod tarasem.
Czy będziecie kupować te tekturowe rury do szalunków ? My sami sobie je zrobiliśmy z foli kubełkowej
(900 pln zaoszczedziliśmy tym samym).
Kiedy będzie można wypić na nim kawkę ?
Napisz prosze na PW coś o obrazie (skąd go masz i czy był bardzo drogi ?), marzy mi się taki w salonie .