o rany!!!
no u mnie nic się nie wylęgło, na szczęście!!
ale może i dobrze, że ostrzegasz
co do Bogdzi, oczywiście rozumiem, nie da się mieć wszystkiego moja piwnica też mała, ale jakoś upchałam, co sie dało
Irenko, Celinko, Aniu! Optymistycznie nastawiłam się na ten tydzień, bo po kolejnej niedzieli już marcowo! Jeszcze śnieg zawiewa, ale dzień dłuższy cieszy.
Dla Was, i wszystkich, co tu wpadną na chwilę, małe wspomnienie z lata.
Rośliny nie najgorzej przetrwały zimę. Hortensje, azalie, RH i róże jeszcze pod osłonami. Bukszpany mają nowe przyrosty. Nawet ten wielki przesadzany w zeszłym roku wygląda nie najgorzej. Żurawki mają się nieźle. Nawet bratki kwitły pod sniegiem.
Jak Wam się zaczął tydzień?Ja od rana zajrzałam do biedronki i aż mi się oczy zaświeciły jak zobaczyłam stojaki pełne nasion To jeszcze wcześnie,ale nie mogłam przejść obok nich i nic do koszyka nie wrzucić,wiecie jak to jest Tak więc na dobry początek chociaż tyle:
Aniu czy to niebieskie to wertykulator? mam zamiar kupić bo u mnie mech i dużo dziadostwa na trawniku.Ale nie wiem czy taki ręczny się sprawdza?
Pozdrawiam
Przeglądam fotki z ubiegłego roku...
Roślinką,która u mnie zdała egzamin i na pewno zagości w tym roku jest Stokrotka afrykańska.
Kupiłam"" kwitnące doniczki",kwitły niezmordowanie przez całe lato {usuwałam przekwitnięte kwiatuszki} .doczekały późnej jesieni...
Kwiatki godne polecenia...no i ta feeria kolorów ...
Pojedyńcze -nisko krzewiące się i o kwiatach pełnych -rosnące wysoko.
Ula tego powojnika nie przycina się wcale, jeden z najwcześniej kwitnących powojników, bo zaczyna pod koniec marca jak ciepło i kwitnie bardzo obficie, potem latem powtarza kwitnienie