Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Milka 20:59, 16 mar 2013

Oj tez masz tego sniegu! a krokusiki juz tak cudnie kwitły; co do tulipanów , nic im nie będzie, snieg się stopi i będą w dobrej kondycji
dzieki za hostę
a mnie idzie dalia, bo mam ją w domu, więc musze wyciągnąc z woreczka i wsadzic w ziemię; jutro bawię sie w sianie i sadzenie, kann i dali
mira 21:03, 16 mar 2013

irena_milek napisał(a)
Oj tez masz tego sniegu! a krokusiki juz tak cudnie kwitły; co do tulipanów , nic im nie będzie, snieg się stopi i będą w dobrej kondycji
dzieki za hostę
a mnie idzie dalia, bo mam ją w domu, więc musze wyciągnąc z woreczka i wsadzic w ziemię; jutro bawię sie w sianie i sadzenie, kann i dali

Irenko wyciągaj wszystko z woreczków i sadź, ja to już przerabiałam , nie wiem jak długo trzymają te woreczki w sklepach, ale jak się do domu przyniesie to zaraz w tych woreczkach rośliny się zaparzają - lepiej w doniczkę do ziemi i na przeczekanie - fajnie ja też jutro urządze sobie sadzenie - tylko zaczyna mi na parapetach i w garażu miejsca brakować - trzeba układać bardziej dokładnie
Maria667 21:15, 16 mar 2013

Witam serdecznie Mirko!
Zima zawitała z wielkim rozmachem, siedzę więc w garażu i przesadzam kwiatki. Zawsze to jakaś namiastka ogrodu.
Pozdrawiam ciepło
mira 21:15, 16 mar 2013

tak było 25 marca ub roku więc wspominam - to jeszcze prawie 10 dni to moze też coś się zmieni - ale w ub roku w marcu wszystkie week przepracowałam solidnie i był świetne warunki pogodowe - to pamiętam dobrze

mira 21:18, 16 mar 2013

Maria667 napisał(a)
Witam serdecznie Mirko!
Zima zawitała z wielkim rozmachem, siedzę więc w garażu i przesadzam kwiatki. Zawsze to jakaś namiastka ogrodu.
Pozdrawiam ciepło

nie ma to jak pocieszać się - masz to samo - tak będzie garażowe ogrodowisko hehe, na razie mam już dość ogrodowiska meterologicznego - więc od jutra garażowe hehe - to do jutra
Bogdzia 21:52, 16 mar 2013

mira napisał(a)
tak było 25 marca ub roku więc wspominam - to jeszcze prawie 10 dni to moze też coś się zmieni - ale w ub roku w marcu wszystkie week przepracowałam solidnie i był świetne warunki pogodowe - to pamiętam dobrze

Cudne widoki.
danuta_szwajcer 21:58, 16 mar 2013

Pięknie było u Ciebie to chociaz snieg osłania bo u mnie nie ma a mroz i wiatr i slonko wiec nie wiem co będzie z tych roslinek pozdrawiam cieplutko i miłego przesadzania
Welka 22:02, 16 mar 2013

mira napisał(a)

Ależ pięknie Ci się wybarwiła, moja sweet tea bardziej w pomarańczach. gdzie Twoja rośnie - słońce czy cień?
Pozdrawiam
mira 22:44, 16 mar 2013

Bogdziu jeszcze trochę i widoczkowa wiosna nadejdzie

Danusiu tak to jest z pogodą, jak zima była łaskawa i cieszylismy się że fajnie wszystko przezimowało to teraz mamy do wiwatu wszystko co niekorzystne, u mnie teraz -13 ! sama nie wierzę, śneig na pewno chroni to co przy ziemi ale mam sporo powyżej i martwię się - krzaki mahoni spore nie okryłam - zobaczymy co będzie -
ktoś na ogrodowisku głosił że wiosna od 18 marca - może miał rację ?

mira 22:46, 16 mar 2013

Ewelinka231281 napisał(a)

Ależ pięknie Ci się wybarwiła, moja sweet tea bardziej w pomarańczach. gdzie Twoja rośnie - słońce czy cień?
Pozdrawiam

moja w sporym słońcu - kupiłam późno w jesieni już na wyprzedży więc u mnie głównie pod śniegiem się wybarwia