Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 12:07, 09 sty 2013

Do góry
Juzia_G napisał(a)
No to to ja wiem z tymi podkładami...jakoś to obczaiłam ale nie wiem czy między domem a podkładem nr 1 chcesz coś sadzić, czy między 1 a 2 ???

teraz to się chyba dogadamy co?

Tak tak ,to oczywista oczywistość-każdy kawałek co się da

między ścianą a 1 chcę (30 cm)i przed 1 też

A teraz dla przypomnienia jest tak:ale pogodziłam się już z tym że od nowa trzeba

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 12:05, 09 sty 2013

Do góry
Bałwan mówi dzień dobry...
Wiem wiem taki trochę diabłowaty ale zawsze bałwan heheheheheh
Ogród niby nowoczesny ale... 12:03, 09 sty 2013

Do góry
Dzień dobry businesswoman obiecany bałwanek a co poświęciłam się.....

Hmmm jakiś diabeł mi wyszedł nie bałwan hehehehehehehehehehehehe
Początki w Kruklandii 11:57, 09 sty 2013

Do góry
No ale ja też o nich myślałam

Dwa serby, srebrny, dwa rh i stadko host

No i jeszcze żurawy

Jakoś tak to będzie...

Blaski i cienie nowego życia 11:42, 09 sty 2013

Do góry
Miło mi Bożenko....
..kupiłam w B. hiacynty do wypędzenia z fajnymi słoiczkami.................tylko postawiłam a parapet.....a podobno do ciemności trzeba.........no i mam zagadkę

znalazłam.....rzeczywiście w ciemności
http://www.floraforum.pl/index.php?topic=3029.0

Już stoją piwniczce a nie na parapecie.....jeszcze nakryłam kapturkami papierowymi jak trzeba (zdjęcia bez kapturków)- 3 orygialne holenderskie i 2 cebulki moje, które siedziały w lodówce- wszystkie kolor ecri...ciekawa jestem czy mi coś wyjdzie z tego doświadczenia.

Igiełkowy ogródeczek 11:36, 09 sty 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)
Ja nie podlewam bo zapominam...słowo...nic im się nie dzieje - no ale one wytrzymałe są przecież na suszę

Oleander też w garażu to ze 2-3 razy wody biedak dostanie... i tu chyba za mało co nie? ale i tak kwitnie

Ja też zawsze zapominam jak mam do garażu przeniesione, sundaville tak przechowywałam, troszkę je tylko podlewałam, jak mi się przypomniało. Ale dałam sobie już z nimi spokój, mam je w garażu, ale z roku na rok coraz marniejsze są po tym zimowaniu i zaczynają kwitnąć coraz później, bo najpierw muszą się zregenerować po zimie. W kwietniu i maju trzeba ja wyciągać rano chować wieczorem, za dużo zachodu.
Tak wyglądał największy z nich w sierpniu 2011 roku po pierwszym zimowaniu, w doniczce są dwie sadzonki.

W 2012 r. było już z nim znacznie gorzej, jedna sadzonka padła całkowicie, a druga była znacznie mniejsza, a w tym roku to chyba w ogóle się nie obudzi po zimie, jest w garażu ale zrzuciła wszystkie liście.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:28, 09 sty 2013

Do góry
U mnie czuć wiosnę. Właśnie wróciłam z krótkiego spaceru na kompostownik i przy okazji zrobiłam obchód ogrodu. Ptaszki śpiewają, jest ciepło +8, a pod nogami aż chlupie tyle wody ostatnio wlało. Ach jak przyjemnie, aż mi siły witalne wróciły!
Skoro podobały się zdj. to wrzucę jeszcze 2. Stwierdziłam, że woda jest bardzo fotogeniczna. Zobaczcie jak w strumyczku jest zielono.

Moja działka. 11:27, 09 sty 2013

Do góry
A ja dziś kupiłam żonkile-może wiosna szybciej przyjdzie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:22, 09 sty 2013

Do góry
beta napisał(a)
Witaj Danusiu

widze sezon wiosna juz rozpoczety

chyba wyslę swojego M po cebulowe

w Lidlu na dniach też mają być, więc zaglądać trzeba

pozdrawiam

a wianek to i ja moge przygarnąć ale widze że Ania mnie ubiegła

Chitrus jestem

edit..bo nie wiem jakie h..czy ch..... ale lisek był chytrusek....
Działka prawie w Borach Tucholskich 11:21, 09 sty 2013

Do góry
Witaj Gosia mówisz i masz bo tak prawdę mówiąc czekałem na okazję żeby przestać nudzić iglakami

schronisko nad Zielonym Stawem Kieżmarskim zupełnie z tyłu Jagnięcy Szczyt -zaraz tam będziemy tylko mały odpoczynek z sekretnym posiłkiem - bułka przełożona krówkami

a na Jagnięcym

widok na Łomnicę z Jagniecego

Początki w Kruklandii 11:15, 09 sty 2013

Do góry
Justyś plan jest niezły ,
ale wg mnie jak chcesz eksponowanego tego srebrnego świerka to nie sadź koło niego serbów bo on spory rośnie, a jak go zagłuszysz z dwuch stron serbami to igły pogubi w tych miejscach i sie "pokraczy"
ja bym posadziła tylko srebrnego i takie tam:

i rh podsadzone hostami Patriot

Wiem, że z RH masz doświadczenie takie se, ale może .....
Mój ogród 11:14, 09 sty 2013

Do góry
Znalazłam jeszcze kilka fotek z mojej skarpy. U nas wczoraj popadał śnieg, ale już wiadomo, że on się nie utrzyma bo idzie odwilż, a potem mróz. Lepiej żeby przed mrozem trochę tego śniegu zostało. W sobotę jadę na działkę i chociaż zobaczę jak to wszystko wygląda. Już jestem przygotowana na to że krety znowu zrobiły swoje. Ale chociaż te kretowiska porozwalam.

Gajowiec, jest dosyć ekspansywny, ale ładnie zadarnia. Nieraz myślę, że powinnam dać rozrosnąć się gajowcowi, bluszczowi i barwinkowi i miałabym spokój na skarpie. Może kiedyś jak sił będzie mniej tak zrobię.
[img size=640
I ten sam gajowiec jesienią.

Hosty jak wspomniałam dobrze rosną. Na razie, nie chorują, nie usychają, oby tak dalej.

Konwalie po woli się rozrastają. Zaczęłam właściwie od jednej sadzonki, one są ekspansywne, ale tu widoczne warunki są ciężkie, ale co roku jest ich więcej.

W zamyśle jest, aby jak najwięcej było tam roślin, które zadarniają ziemię no i żeby było jak najmniej pielenia.
Ogród w Holandii 11:12, 09 sty 2013

Do góry
Ozz napisał(a)

Piękna kutia Ozz! W przyszłym roku tuż po Nowym Roku będę w Krakowie to zbunkruj gdzies dla mnie łyzeczkę chociaż do spróbowania.
Ogródek na trzy lata 11:01, 09 sty 2013

Do góry
o, a tutaj spojrzał prosto w obiektyw...

a dzień dobry panu ślimakowi , smakuje?
Kuklik szkarłatny (Geum coccineum) 10:43, 09 sty 2013

Do góry
a może taki niezupełnie szkarłatny

ops: nie zauwazyłem na pierwszej już jest ale niech zostanie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:42, 09 sty 2013

Do góry
Dzień dobry
Pozazdrościłam u ciebie wiosny na parapeciei
rano poszłam do Lidla no i kupilam,
za kilka dni pewnie zakwitnie

Zapraszam na balkon 10:29, 09 sty 2013

Do góry
Celina napisał(a)

Wysiewam do małych doniczek po kilka nasionek, a potem pikuję do większych i do gruntu.
Łodygi maja dość długie u mnie. Nie wiem jak to robią inni, bo czasami widzę, ze są takie przysadziste.

W niedzielę pojadę po nasionka. Nic nie powiem M .zrobię mu suprajs
A potem na bieżąco będę konsultować z Jolcią
Zdziwi się jak wyrosną! OBY!!

Celinko, można też czasami kupić sadzonki, ale ja jeszcze nie upolowałam.

Zobacz jakie piękne kompozycje z kapusta pokazywała Bogusia z zacienionej

Początki w Kruklandii 10:25, 09 sty 2013

Do góry
O takie cuś ?
Dwa serby, srebrny, dwa rh i stadko host???
Tło to moje pachruszcza...czyli świerki pospolite

To bym zrobiła wiosną....bo później to wiadomo, że jeszcze coś by doszło....przy altanie i zamiast placu zabaw.
Zapraszam na balkon 09:51, 09 sty 2013

Do góry
jotka napisał(a)
Celinko, teraz w ogrodniczym poszukać nasionka (są też kremowe), w kwietniu wysiać i w połowie maja do gruntu . Będą na pewno cieszyć długo oczy

ta miała 33 cm średnicy, a bywają jeszcze większe

o matuchno jakie piękne Jolu, a wysiewasz do takich małych doniczek, po jednej i potem myk do ziemi (bez doniczek)

Pytam ,tak łopatologicznie ,bo nie znam się
Zapraszam na balkon 09:38, 09 sty 2013

Do góry
Celinko, teraz w ogrodniczym poszukać nasionka (są też kremowe), w kwietniu wysiać i w połowie maja do gruntu . Będą na pewno cieszyć długo oczy

ta miała 33 cm średnicy, a bywają jeszcze większe

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies