Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje zmagania ogrodowe

Moje zmagania ogrodowe

Milka 10:45, 01 mar 2013

Pięknie twoje okno wygląda
będę siać fasolkę i koperek, kupiłam
Welka 17:10, 01 mar 2013

AniaK napisał(a)
Piękne storczyki, pięknie błyszczące okno, znaczy się wiosna może przychodzić. U nas dziś prawdziwie wiosenna pogoda i coś tam z ziemi wychodzi

Pozdrawiam Ewelinko wiosennie

Witam!
Przeszłam się dziś po ogrodzie, u mnie jeszcze śnieg gdzieniegdzie leży, ale wypatrzyłam krokusy, które wychodzą z ziemi i oceniłam część żurawek - te w zdecydowanej większości ładnie wyglądają. Jutro kolejny obchód
Pozdrawiam
Welka 17:11, 01 mar 2013

asc napisał(a)
Woow, jakie storczykowo

U Ciebie większe
Pozdrawiam
Welka 17:13, 01 mar 2013

baraga1904 napisał(a)
...piękna kolekcja storczykowa...
...też mam umytą część okien, bo bałam się że mogę tego wiosennego słoneczka nie dostrzec przez brudne szyby... ale do świat jeszcze trzeba będzie zadziałać szmatką...

Dziś miałam umyć w kuchni i u Kini w pokoju, bo okropnie zabrudzone i faktycznie słońca nie byłoby niedługo widać, ale wieje dziś za mocno i nie chciało mi się głowy na to zimno wystawiać. Do świąt to i tak deszcz zdąży zabrudzić znowu i pod koniec marca kolejne mycie pewnie nas czeka
Pozdrawiam
Welka 17:16, 01 mar 2013

Gosiniak napisał(a)
Okna już myjesz, wolę o tym nie myśleć, choć wiem że też mnie to niedługo czeka
Piękne storczyki i też czekam na wiosnę, puka puka, ale jeszcze nie weszła tak do końca.

U mnie jeszcze słabo puka, bo niby po +4/5, ale śniegu było miejscami bardzo dużo i jeszcze topnieje. Muszę u swojej mamy sprawdzić jak wyglądają przebiśniegi te najzwyklejsze, bo takich jeszcze nie wsadziłam a ona ma mnóstwo. Jesienią powsadzałam te takie jakby podwójne przebiśniegi, ale nie wiem czy one tak samo szybko wychodzą czy są późniejsze? Ma ktoś takie?
Pozdrawiam
Welka 17:18, 01 mar 2013

irena_milek napisał(a)
Pięknie twoje okno wygląda
będę siać fasolkę i koperek, kupiłam

U mnie sałata już pomału wschodzi, rzeżucha już konkretniejsza się robi. Jutro porobię zdjęcia, bo aparat w ładowarce. Wyczytałam, że za szybko posiałam chyba sałatę ozdobną, bo za bardzo się może "powyciągać", ale jeszcze pół paczuszki zostało to później tez wysieje i powinna być normalniejsza
Pozdrawiam
Welka 17:21, 01 mar 2013

Petunie pomalutku zaczynają wschodzić, trzeba im było kupić jakieś "domki". Najpierw zamieszkają w nich stokrotki i bratki, a w maju petunie

eliza3 17:21, 01 mar 2013

Storczyki się uśmiechają, okno błyszczy... a u mnie storczyków niet, a okno do umycia... ale za to wiosnę widać w ogrodzie
Pozdrawiam.
Kondzio 17:23, 01 mar 2013

super pojemniki bardzo mi się podobają
Welka 17:23, 01 mar 2013

Na zdjęciach wydaja się duże, ale pomieszcza tak po 3-4 kwiaty, może ten koszyk więcej doniczek zmieści, ale jeszcze muszę znaleźć jakiś wypełniacz, żeby donic nie było widać

w tle część małej pomocnicy

Pozdrawiam