Dorota, narysowałam i ja - to co dziewczyny tu proponują.
Zielone to rabaty, np wysypane korą i to co Gosia pisała - ścieżka do drewutni - płyty w żwirku, żwirek oddzielony od kory tak jak Danusia to robi.
Mnie dziewczyny to samo proponowały i na 90 % tak zrobię... kiedyś.
Płyty juz wkopałam w tamtym roku...
A co do roślin - im mniej tym lepiej Skora tam dużo słońca to fajnie wyglądałaby tam jednak ta róża z powojnikiem, podsadzone lawendą, gdzieniegdzie rozsypane kulki bukszpanu..
Jolu, Bożenko, to jeszcze jeden powonik z tych upojnie pachnących ,. Clematis flammula
Kupiłam go w promocji jako zupełnie inny powojnik. Nie przetrwał nawet jednej zimy, ale pachniał wspaniale.
mam chyba podobny, ale nie pachnący -no chyba że po 3 latach pchnie, po ub zimie nic się nie stało i odbił -
mój nazwywał się jakoś snieg latem cos koło tego - szkoda Twojej pachnącej chmury
a kaline angielskąteż mam - szukałam kaliny coby zaspokoić wspomnienie z dzieciństwa - ta z kolei to pachnie i mam nadzieję że w tym roku zakwitnie - w ub wymarzły pąki
miałem jeszcze rok temu - sosna himalajska Zebrina 3lata się męczyła i ostania zima rozwiązała problem - zwykłą himalajską 1,5m też takie jest życie ogrodnika w tym miejscu rosna juz dwie daglezje Glauca Pendula i Graceful Grace (Gosia będzie sprawdzać co to jest)
Mam na imię Robert i postanowiłem dołączyć do grona osób pozytywnie zakręconych Nie mogę napatrzeć się na zdjęcia zamieszczone na forum. Wszystkie ogrody są super.
Na powitanie zamieszczam wiosenne zdjęcie
Nie mam wielu osiągnięć na tym polu. Praca w ogrodzie sprawia mi dużą przyjemność i nic bardziej mnie nie relaksuje niż przebywanie wśród roślin.
Pierwsza rabata zrobiona samodzielnie w zeszłym roku:
Wiosna
Lato
W tym roku mam zamiar wprowadzić dużo zmian do mojego ogrodu i licze na pomoc i wsparcie merytoryczne. Pomysłów mam tyle, że zanim wprowadze je w życie, to już kilka razy zmienia się koncepcja (tak chyba mają amatorzy, tacy jak ja)
Widok na nową rabatę z perpektywy:
Jeszcze raz witam Wszystkich i zabieram się do planowania zmian, bo wiosna już niedaleko