Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Blaski i cienie nowego życia 18:09, 10 lut 2013

Do góry

Blaski i cienie nowego życia 18:03, 10 lut 2013

Do góry
Ja chyba mam najbliżej do Pisarzowic
W końcu z nimi graniczę

Mam trochę zdjęć z zeszłego roku.
Pooglądajcie,jak pięknie.

Działka prawie w Borach Tucholskich 17:46, 10 lut 2013

Do góry
może coś na bieżąco

sosna żółta podcięta do wysokości 1,7m
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 17:33, 10 lut 2013

Do góry
Witajcie
Na potwierdzenie, ze wiosna nieuchronnie się zbliża okryte w Jeleniej Górze przebiśniegi. W kotlinie było dzisiaj -2-3 stopnie, we Wrocławiu 0 stopni a mimo to przebiśniegi wyłażą spod cienkiej warstwy śniegu.
W przyszłym roku te przebiśniegi bedą u mnie

ps kupiłam w JG ciemierniki w Biedronce.... marne ,,,, na giełdzie były ładniejsze, więcej pąków i wydaje mi się, ze płaciłam 6 zł za sztukę????
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 17:15, 10 lut 2013

Do góry
Beatko dzięki za miłe odwiedziny
Róża -jest najzwyklejszą dziką różą,taką co to się z niej robi marmelade i ma najzwyklejszy różowy kolor tylko na zdjęciu wyszedł fiolet.
Wiem już że dziewczyny mi pomogą-OBIECAŁY MI TO-i trzymam ich za słowo,tylko teraz nie mam możliwości robienia nowych zdjęć
Innego zdjęcia tej róży nie mam,ale pokaże Ci zdjęcie Sumer Snow,którego masz posadzonego pod drewutnią i takie tam...
W cieniu - zacieniona 16:55, 10 lut 2013

Do góry
...domowo...
Ogród w lesie 16:55, 10 lut 2013

Do góry
Biały niższy i półzimozielony jest bodziszek czerwony... kwitnący na biało Tego polecam , bo jest niższy, bardziej zwarty i ślicznie się przebarwia na zimę... kwitnie raz obficie i mniej przez cały sezon.. Mi ten Biokovo rośnie bardzo wysoko..

Ale bodziszki ładniej kwitną jak mają więcej słońca .... u mnie część rośnie w półcieniu, ale słońca maja sporo... to bodziszek czerwony.. jedne i drugi bo mam w dwóch kolorach...

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 16:42, 10 lut 2013

Do góry
Małgosiu, kupiłam w sprawdzonej szkółce floksa Orange.. i przez 3 lata nie zakwitł ani razu... Pan w szkółce stwierdził, że u nie go też nie kwitnie...... wiec jak u Cibie zakwitnie to proszę o foto do mnie Bym nie przegapiła ...
Odnośnie ciemierników biedronkowych to ciemiernik biały Nigra.... doniczki są małe, ale sadzonki są dość spore...... niejeden sprzedawca zrobił by z nich 3...
Z internetu przyjdą ale w kwietniu.. wiec na kwaty poczekamy rok..a jak będzie małe kłącze..to i 2 lata.. a te już kwitną

Ogród, a może coś więcej..... 16:40, 10 lut 2013

Do góry
W planach mam budowę wędzarni i grilla z prawdziwego zdarzenia. Mam zamiar wykonać go z łupanego kamienia polnego i cegły. Jednak są to plany odległe, ponieważ wymaga to dużo czasu i wkładu finansowego. Dlatego powstała wędzarnia tymczasowa. Zbudowana z beczki, a w celach estetycznych obudowana drewnem .

I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 16:32, 10 lut 2013

Do góry
Ale dzisiaj mnie się nic nie chce... Wam też?

Jak obiecałem tak też czynię Jeszcze popraweczki będą Pozdrawiam

Najbardziej mnie wkurza, to że skany nie oddają w pełni efektu, który w rzeczywistości jest o wiele lepszy niż ten wyżej zaprezentowany
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 16:08, 10 lut 2013

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)

Dedykacja dla Beatki,za tą różą jest drewutnia.

Jakie piekne maki...czy to nie maki?! heheh ale i tak piękne

tam jest drewutnia!? ale super zarośnięta i ta róża taki ciekawy kolor ma, masz może jej zdjęcie z bliska?

klona tez widziałam, faktycznie się rozrasta, muszę swojego przesadzić w taki razie

dziękuję za te zdjęcia

Marta a jeżeli chodzi o przedogródek to daj więcej zdjęć i wymiary, jestem pewna, że dziewczyny chętnie pomogą, bo ja to wiesz?...

pozdr
Zaczynam od zera 16:03, 10 lut 2013

Do góry
Jeśli chodzi o charakter ogrodu to propozycja Ewy co do rozplanowania bardzo mi się nadal podoba i myślę że mniej więcej do takiego podziału przestrzeni będę dążyć. Jeśli chodzi o dobór roślin to rozsądek jednak bierze górę i myślę że rośliny nie wymagające zbyt dużo pracy będą najlepsze. Czyli ogólnie mówiąc nowoczesny ogród dla zapracowanych, z odrobiną szaleństwa kwitnących bylin.

Obecnie jesteśmy na etapie zamawiania tarasu, mniej więcej będzie wyglądał tak:

Z zadaszenia w formie markizy jak na razie zrezygnowaliśmy, na oryginał nas nie stać a coś podobnego niestety ciężko wykonać z materiałem rozsuwanym i też kosztuje niemało. Z tego powodu raczej zakupimy duży parasol lub ewentualnie tradycyjną markizę.
Jak tylko ulżą mrozy chcemy wystartować z ogrodzeniem a potem już będzie można myśleć o nasadzeniach. W pierwszej kolejności chciałam zdecydować jakie drzewka szczepione na pniu posadzić w kwadratach zrobionych z kostki przy podjeździe? Z czego obwódki pod nimi? Myslalam o klonach ale może macie jakieś inne sugestie? Obwódki dla drzewek z bukszpanu, ładnie przycięte czy może coś innego?
Najwcześniej na pewno będzie można zagospodarować trójkątną rabatę pomiędzy domem i garażem:

Co do tej rabaty mam jednak kłopot: jest dosyć duża, raczej zacieniona bo od strony północno-wschodniej, posadzone tam rośliny nie mogą przysłaniać widoku z okna..... Myślałam że na pewno nadają się na to miejsce hosty, może cisy szczepione na pniu? Jak rozmieścić rośliny to już niestety nie mam kompletnego pojęcia.

Wszelkie wasze komentarze i sugestie są bardzo oczekiwane
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 15:59, 10 lut 2013

Do góry

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 15:56, 10 lut 2013

Do góry
Celinko,na razie floksa wsadziłam w doniczkę,lekko podlałam i schowałam do garażu przydomowego obok fuksji.Begonie i kanny mam tez possdzone w doniczach i spię z nimi.W poniedziałek zrobie przegląd kann ubiegłorocznych i tez juz posadzę,bo w ubiegłym roku z częścia nie chciało mi sie bawić i posadziłam pod koniec kwietnia do gruntu,wiekszość nawet nie zakwitła.

Bozenko,dopiero kilka begonii kiełkuje,a w ubiegłym roku miałam juz na kilku listki.Nie podobaja mi się w tym roku cebule,oby chociaz połowa była żywa.Na chwile obecna mam posadzone 67 sztuk,ale jutro chyba dokupie zwisające do równego rachunku w białym kolorze,bo mam bardzo duzo bordowych.Będę jechała niedługo do znajomych to wstąpię do biedronki zobacze jak wyglądają ciemierniki,ale chyba drogo,bo u Podstolca zamawiałam po 4,20 odmiane niger.

Ogrodnik Mimo Woli cd 15:48, 10 lut 2013

Do góry
Wstawię foty brzydkie, ale z serii horror. Ludzie o słabych nerwach niech tego nie oglądają.....

Pisałam, że ostatnio codziennie wypłaszaliśmy z przedogródka krogulca... ten drań polował na ptaki.... co jest jego naturą... tylko dlaczego on te ptaki oprawiał i zjadał pod moja choinką pod oknem?????? Zrobił istne cmentarzysko........ brrrrr.. M poszedł przestawić karmnik w inne miejsce, bo tu juz drań nauczył sie polować i opanował techniki, które są skuteczne.... Nie będziemy ułatwiać zadania...
Dziś widzieliśmy jak zjadał ptaka... wcina to z piórami...... z dzisiejszego została się tylko łapka i kilka piórek..... ohyda.

Foto kiepskie, bo jest barierka metr od okna, a on za barierką siedział.. max 1,5 metra od okna...

W pyski widać co jje...brr

Tu widać lejącą sie krew.... ależ horror... kryminał i wszystko do kupy.....

A to fragment łapki....

Cmentarzysko....a dla krogulca stołówka......

Brrr.. jeszcze mnie ciarki przechodzą po plecach..ale upolował to nich zje , nie przeszkadzaliśmy mu....inaczej by musiał jakiegoś innego ptaka upolować...
Zaczynam od zera 15:24, 10 lut 2013

Do góry
Zgodnie z obietnicą dzisiaj aktualne zdjęcia:

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 15:13, 10 lut 2013

Do góry
Dzisiejsze ptaszki na stołówce

Ogrodowa biżuteria i ogrodowe dodatki, ozdoby 14:54, 10 lut 2013

Do góry

Ogrodowa biżuteria i ogrodowe dodatki, ozdoby 14:52, 10 lut 2013

Do góry

Ogrodowa biżuteria i ogrodowe dodatki, ozdoby 14:51, 10 lut 2013

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies