Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

eliza3 15:51, 07 mar 2013

Karolinko, bardzo mi się podoba Twój warzywnik, bób pierwsza klasa, pięknie Ci urósł.
Pozdrawiam.
popcorn 18:02, 07 mar 2013

Elu dziękuję! Tylko co z tym bobem zrobić??

pozdrawiam!
Margolka 07:50, 08 mar 2013

Ajć, śnieg pada
Mam nadzieję, ze bób nadal w domu...
popcorn 08:07, 08 mar 2013

Hej Małgoś!
Bób wyrośnięty w domu, za to nasiona w skrzynkach Przykryte folią i workami jutowymi, czekają na okienka - może dzisiaj albo w poniedziałek przyjadą?
Pogoda średnia Minus dwa i pada śnieg Jeśli ma być grubo poniżej zera, to lepiej żeby padał i osłaniał roślinki Temu co posiałam nie powinno się nic stać, chyba że będzie minus 8 czy wyżej... jestem dobrej myśli

miłego dnia! piątek!
popcorn 08:09, 08 mar 2013

Gość od łódki na Tamizie (szkoda napisał do mnie:

"Dear Karolina,
I expect you have received a noticification regarding the cancellation of your reservation,
Please accept my sincere apologies. My personal circumstances suddenly changed last month, as a result I had to make a quick decision to sell my boat. Sadly, I had very little choice in the matter.
I do hope you manage to find another place to stay that you like.
Once again, I am really sorry to disappoint you and for the inconvenience it has caused you.
Best Wishes, "

cóż, niektórych rzeczy nie można przewidzieć Muszę się rozejrzeć za jakimś mieszkankiem... ech...
anipla 12:09, 08 mar 2013

Hej, no to klapa .. z łódką ...ale wypadków losowych nie da się przewidzieć..
Karola ja na chwilkę , mam wiadomości o kompoście i nawet Danusi zapytałam , dzwoniłam jeszcze bo Danusia zauważyła że nie ma info o ph, ale już mam i czekam jeszcze na dalsze info od Danusi... wszystko Ci napiszę ale to potem ,teraz szkoła i jeszcze gość do pianina ma przyjechać..wreszcie

w nocy deszcz - teraz śnieg - brak słów ...
pozdrawiam

popcorn 12:14, 08 mar 2013

ok! daj znać!
u nas biało i pada od rana... masakra

Znalazłam fajny apartament, w Notting Hill jutro namówię Teściów ale 800 zł droższy.. ech...

https://www.airbnb.pl/rooms/974982
Margolka 13:37, 08 mar 2013

Karo, no kicha z ta łódka, ale skoro był zmuszony sprzedać - siła wyższa. Ale bardzo miło z jego strony, ze cie tak ładnie przeprosił
Notting Hill bardzo ekskluziw Ale blisko do pieknych ogrodów i parków. Aż ci zaczęłam zazdrościc... Byłam tam ze 3 lata temu. Prawie 3 tygodnie włóczyłam się absolutnie leniwie po okolicy. Mieszkałam w pierwszej strefie, więc wszędzie blisko. Byłam w lipcu i była przepiekna pogoda!
Te ich ogrody... przecudne są! Raz zasnęłam na słońcu, leżąc na trawie - ja, która w dzien nie spi

Co do kompostu, to nie boisz sie tego dać pod warzywa??? Ja sie w ub. roku orientowałam, co oni tam sprzedaja, ale doszłam do wniosku, że pod roślinki, to ok, ale pod warzywa bym sie bała... Ludzie wrzucają do koszy na bio-odpadki psie i kocie kupy, i wszystkie niepotrzebne w ogrodzie rzeczy (ja np. igły swierkowe, liscie orzecha) - myslisz, ze oni to oddzielają? Szczerze wątpię...
Chętnie bym sie dowiedziała, co na to jakis fachowiec?
popcorn 13:47, 08 mar 2013

Hej Margo!

Miły gość od łódki, gdy tylko było ciepło to tam mieszkał, współczuję mu że musi ją sprzedać - uwielbiał ją, tak mi się przynajmniej wydawało z naszych kilku rozmów. Pewnie stanie na tym Notting Hill, bardzo tam fajnie; byłam, ale dawno... Za rogiem Portobello Market, czyli raj dla grzebaczy takich jak ja
Jutro będziemy u Teściów, to coś zdecydujemy i rezerwuję Lecimy na 5 dni, końcem kwietnia, na majowy weekend

Do skrzynek dawałam mój własny kompost; tylko jedną zostawiłam pustą i napełnię ją ziemią zza płotu (bo marchewka na kompoście byłaby porozdwajana).
Gdyby się udało kupić ten kompost z Łodzi, to raczej pod kwiatki właśnie, bo tak jak piszesz... ale pytałam o to babkę w kompostowni, mówi że wysyłają próbki do analizy, mają taki obowiązek i dostają dopuszczenia; mają normy - w kompoście nie może być więcej niż x bakterii, pestycydów, rtęci itd...

pięknie za oknem, co??

eliza3 14:45, 08 mar 2013

Śnieg spadł, więc mrozu nie musisz się obawiać. Pozdrawiam, a w dniu naszego święta kwiatek zostawiam.