Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Hatfield House Garden 22:27, 27 gru 2012

Do góry

Ogród u stóp klasztoru 22:26, 27 gru 2012

Do góry
alinak napisał(a)
mam poważny dylemat czy obcinać radykalnie tego świerka na wiosnę , czy da radę po takich mocnych postrzyżynach . ma ktoś doświadczenia . ja go ciacham , ale bardzo skromnie i zastanawiam się czy to mu nie zaszkodzi

Alino a czemu chcesz go ciąć, mi byłoby go szkoda, to naprawdę piękny okaz taki jak jest teraz
Hatfield House Garden 22:25, 27 gru 2012

Do góry
Dopiero się rozkręcam
Moje ulubione miejsce w tym ogrodzie

Choć po bokach łyse to i tak były cudne

10 lat w ogrodzie 22:24, 27 gru 2012

Do góry
Witam wszystkich
Od jakiegoś czasu czytam i oglądam Wasze wpisy i oczy mi na wierzch wychodzą gdy patrzę na te przepiękne ogrody. Bardzo mi się tu u Was spodobało i postanowiłam również pokazać swój kawałek "świata" Już około 10 lat próbuję zrobić z niego ogród marzeń ale średnio mi to wychodzi. Rabatki pojawiają się i znikają....jedynie drzewa nabrały statecznego wyglądu, co bardzo mnie cieszy. no ale wystarczy gadania, spróbuję wstawić jakieś fotki. Nie mam tylko tych najwcześniejszych (brak aparatu).

Dookoła domu było zarośnięte pastwisko, z którego kawałek po kawałku wydzierałam przestrzeń dla ogrod
u.

Najbardziej cieszyła mnie stara studnia
Hatfield House Garden 22:22, 27 gru 2012

Do góry

Taaaaki tam...tunel

Hatfield House Garden 22:20, 27 gru 2012

Do góry
Taaaaakie tam....rabaty

Hatfield House Garden 22:17, 27 gru 2012

Do góry
Taaaki tam...sklepik z pamiątkami

I taaakie tam...róże

Ciekawe co może kryć się za takim żywopłotem??

Moje zmagania ogrodowe 22:16, 27 gru 2012

Do góry
Alinko, 5-6 lat to dużo czasu, pewnie coś wypadnie i nowe dosadzę.
Kilka roślin z tych już rosnacych pójdzie w inne miejsce, rosną sobie tymczasowo, bo nie mamy z przodu ogrodzenia, a ja już je chciałam żeby rosly u mnie. Wiem tez już że jedną kalinę muszę oddać, bo nie radzi sobie przy wiatrach i znów jej gałązki połamało, pewnie znowu będzie odbijać od ziemi i znów nie zakwitnie, więc wyleci ode mnie. Irysy i horti ogrodowe dostały ostatnią szansę na kwitnięcie, jak nie zakwitną to horti ida do donic i na zimę do garażu i może następny sezon zaliczą do udanych. W planach jest jeszcze altana i miejsce na ognisko i też przy nich będę mogła porozsadzać rośliny, takze nie jest źle. a chętnych na sadzonki wśród znajomych nie brakuje, także będzie komu rozdawać - już teraz w słoiczkach mam gałązki hortensji bukietowych na oddanie koleżance.
Jeśli chodzi o hosty -odpiszę tu, bo już kieys komuś obiecałam, że odnajdę nazwy sklepów - najwieksze zakupy robiłam w dwóch sklepach, jakieś pojedyncze to na targach w Ol.
Te od Igi z żurawka.pl (m.in big daddy, big mama, tokudama coś i carnival)

Te z sadzawka.pl

Z obydwu sklepów jestem zadowolona
Hatfield House Garden 22:13, 27 gru 2012

Do góry

Przy wejściu jest restauracja - siąść przy takich meblach to na prawdę miłe przeżycie

Hatfield House Garden 22:11, 27 gru 2012

Do góry
Hatfield odwiedziliśmy w tym roku w maju. Niedawno Danusia napisała o tym ogrodzie artykuł

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/342-ogrody-angielskie-hatfield-house

Przy wejściu wita nas stary, ceglany mur - z tysiącami cebulic

Wisterie powalały urodą jak i wielkością

Ogród u stóp klasztoru 22:09, 27 gru 2012

Do góry
mam poważny dylemat czy obcinać radykalnie tego świerka na wiosnę , czy da radę po takich mocnych postrzyżynach . ma ktoś doświadczenia . ja go ciacham , ale bardzo skromnie i zastanawiam się czy to mu nie zaszkodzi

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 22:02, 27 gru 2012

Do góry
dajana napisał(a)
czyż nie są sliczne ? wszystkie możliwe pozy

na forum się dokształcę, nie znałam zupełnie tego gatunku, u mnie ich nigdy nie widziałam, fajnie ci się udało ująć takie duże stadko
Pszczelarnia 22:00, 27 gru 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
A teraz jak to było z dekoracjami.
Najpierw zrobiłam taki wianek:

[/img]

Ślicznie Ci wyszedł ten dereniowy wieniec, bardzo równo upleciony. Ty piszesz że zdobyłaś dereń, a ja mam swój w dużej ilości, bo on się rozrasta jak głupi i ciągle go trzeba ciąć. Posadź sobie, właśnie teraz, w grudniu ścina się jego gałązki, wsadza do mokrego piasku i trzyma w chłodzie do wiosny, puszczą korzenie na pewno.

Pszczelarnia 21:56, 27 gru 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Dziękuję za pamięć i życzenia. Nie zdołam indywidualnie każdemu podziękować, bo jestem w locie. Odwzajemniam wszystkie.

Zostawiam fragment świątecznej lektury "w gościach" z R. Aftanazy "Dzieje rezydencji ...":

Ale to fajne! Zwłaszcza, że jestem jak księżna Radziwiłlowa, jak wracam z Anglii, albo i skąd indziej, to bardzo mi się wszystko pospolite zdaje....
Ogród w budowie - nieustającej 21:38, 27 gru 2012

Do góry
asc napisał(a)

Trzy rodzaje cytrusów

Te 24 metry kwadratowe ciągłego lata, to jak sen świąteczny

24 metry ogrodu zimowego - szklarenki Woowww też zazdraszczam
Przepis na pierniczenie skopiowałam ..za rok może sie przyda

Aniu, miło gościć Cię tutaj. Zapamiętam że masz przepis na pierniki i w przyszłym roku będę egzekwować wykonanie. Ty się sprzedajesz jako antytalent kulinarny, ale te pierniki wszystkim wychodzą, tak że wiesz... nie możesz dać ciała.
Ogród w budowie - nieustającej 21:36, 27 gru 2012

Do góry
Kuklik napisał(a)
Gabrysiu zostawiam Ci poświątecznego Anioła, niech opiekuje się Tobą w Nowym Roku

Wierzę w dobre Anioły, dziękuję, przyda mi się, bo zaczynam trochę nowe życie w tym roku.
Ogród zapachów u Jasi 21:27, 27 gru 2012

Do góry

Z nagietek zrobiłam obwódkę wokół agrestu ( docelowo obwódka będzie z poziomek)

zaintrygował mnie stojak pod agrest, czy to specjalnie zrobiony -"model"
Ogród - Moje spełnione marzenie 21:22, 27 gru 2012

Do góry
dorkow0 napisał(a)
Witaj Janino... Kawka i pierniczki gotowe... Zapraszam... Do obiadu jeszcze chwilka, więc smacznego...
A, żeby nie było, że bez kwiatka, to kubek z różyczką wzięłam do kawusi...

Dorciu mam identyczne pierniki nawet tak samo upaćkane w czekoladzie bo ta nie chciała wygladac jak lukier i zrezygnowałam Dopiero dzisiaj są miękkie .,własnie je zajadam
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 21:16, 27 gru 2012

Do góry
dajana napisał(a)
Nieudane zdjęcie bażanta ale na ucztę do mnie też przychodzi

[img

bażant jest bardzo płochliwy wiec trzeba sie cieszyc z każdego jego zdjęcia.
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 21:14, 27 gru 2012

Do góry
dajana napisał(a)
Bożenko co to ptaszek bo przecież nie dzięcioł ani sójka nawet nie pamiętam w którym momencie wszedł mi w kadr ,,no i mam niespodziankę

Dajanko to sikorka czubatka. u mnie też jest parka, strasznie są ruchliwe miałas szczeście że ja złapałas.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies