Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Życzenia świąteczno-noworoczne 2012 / 2013 11:10, 26 gru 2012

Do góry
Zdrowych,spokojnych przepełnionych miłością Świąt Bożego Narodzenia dla redakcji ,,Ogrodowiska'' oraz dla wszystkich miłośników ogrodów

Puste pole z wysepką kwiatową 10:38, 26 gru 2012

Do góry
Kochani!
Wraz z nieustająco poszerzającym się gronem przyjaciół na Ogrodowisku, moje serce jest w coraz większej rozterce. Wszystkim, a szczególnie TYM, którzy mnie odwiedzili w wątku, by osobiście złożyć życzenia – Malgocha1960, KasiaWB, Bogdzia, Celina, annawu, Krys, Gabriela, Łoosiuu, Bea, Ania asc, Ewa, Ewelinka231281, Viva, jagoda99, Sylllwia, Joanka, Kondzio... – dziękuję serdecznie za pamięć i będę bardzo szczęśliwa, jeśli choć ułamek tych pięknych życzeń się spełni...
Ja swoje życzenia dla WSZYSTKICH bez wyjątku złożyłam we wspólnym wątku życzeniowym, i myślę, że to jest wspaniałe rozwiązanie, aby w tej świątecznej gorączce nie pominąć nikogo, no i dla takich jak ja, którzy dość długo pozostaną na „diecie komputerowej” ...
Jeszcze raz dziękuję serdecznie za Waszą pamięć i przyjaźń, i Wszystkim – poświątecznie i na Nowy Rok życzę:
- marzeń (żeby się spełniały}
- przyjaciół (żeby zawsze byli)
- miłości (żeby przyszła)
- szczęścia (żeby nie opuszczało)
- okularów (żeby były różowe)
- radości (by trwała wiecznie)
- ...no i oczywiście cudownych, kwietnych ogrodów............

Macham do Wszystkich aż do utraty tchu!!!!!!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:16, 26 gru 2012

Do góry
Kochani, w końcu jest chwila wolna

zostawiłam Wam życzenia świąteczne, mam nadzieję, że do Wszystkich dotarły

a Wam Wszystkim dziękuję za wspaniałe kartki z życzeniami i świętujcie dalej

jakoś mimo choroby dałam radę, ciut lepiej, ale nos dalej dokucza, zatoki...oskrzela i krtań już ok

ale mimo to zrobiłam obiecane wianki dla moich dzieci...nie miałam kleju, więc igła i nici szły w parze!
1. dla syna...2. córci...i stroik na stół...to wiankowanie jednak sporo mnie nauczyło...a z powodu choroby ozdoby świąteczne musiały być pomysłowe, aby jakiekolwiek mogły być!

coś musiałam z tymi bombkami zrobić
Mój jesienny ogród 08:53, 26 gru 2012

Do góry
Obiecałem to i jestem, ino tylko trasę skróciłem bo było zimno jak diabli. Zaczem dojechałem do

parku strasznie się zmęczyłem, było tak około 10 może 12 km i cały czas pod górę. Jak wstałem było -5 a jak wyjeżdżałem było -4 a na dodatek dziś lekko powiewał wiaterek który bardzo mi przeszkadzał, strasznie marzły mi ręce. Nad samo jezioro nie dojechałem, bo było cały czas z górki i

bałem się że nie dam rady wrócić. Wiecie, łażę sam, niechby się coś stało to masakra, więc nie chciałem ryzykować, już miałem założone podwójne rękawiczki i bałem się że będzie jeszcze gorzej, a jeszcze śnieg zapowiadali. Jak bym był autkiem, to co innego, odpaliłbym silnik i zaraz było by

cieplutko a ja z powrotem na rowerku. Jak zawróciłem i doszedłem do szlaku rowerowego którym przyjechałem i poszedłem pieszym na skróty i zaraz zrobiłem sobie piknik na głazie pod wielką sosną.
Jak tak siedziałem i posilałem się to wyszło słonko i zrobiło się cicho jak zawsze i mnie też było cieplej. Tam pobyłem z godzinkę albo i dwie zrobiłem kilka fotek i zabrałem się w dalszą drogę. Ludzi mijało mnie nawet sporo i wszyscy życzyli mi wesołych Świąt.

Aniu, śnieg wyszedł tak biały że go nie widać, Jak kupię książkę to nie będzie problemu z rozpoznaniem. Współlokator niestety z polski, brudas, leniuch o wszystko muszę go ganiać jak mnie wnerwi to go wywalę, prędzej bym się z Kolumbijczykiem dogadał jak z nim, wolał bym już chyba ze świnią Terrego mieszkać
Bogdziu, oba lubią siadać na czubku iglaka tylko tam ich widzę. Jutro jak będzie otwarte to kupie książkę. Jasno było i śnieg wyszedł jak powinien, czyli biały. Tu palą gazem lub prądem, bo tanio i przez to śnieg taki biały. Bogdziu uważam na siebie ale takie wypady samemu już są niebezpieczne, czy jakiś upadek czy zasłabnięcie to już masakra, aja nawet telefonu nie mam ale co zrobić trzeba mieć nadzieję że się nic nie przytrafi.

Rododendronowy ogród II. 08:43, 26 gru 2012

Do góry
Poziomka napisał(a)
"Na Wilię , na Święta , na Rok Nowy
Życzenia szczęścia znów nad światem mkną
Niech moc truchleje a nadziei płomyk
Niechaj ogrzeje ciepłem swym nasz dom"

Zdrowych i szczęśliwych Świąt życzy Jasia

Jasiu dzięki i wzajemnie miłych świąt.
Przyjazny ogród 05:51, 26 gru 2012

Do góry
Witaj Mario, dziękuję za kartkę i życzenia świąteczne. Widzę że metraż u Ciebie równie wielki, ja już czasami nie jestem wstanie ogarnąć swojego ogrodu, latek przybywa a z siłą odwrotnie. Zauważyłem że mamy podobne zamiłowania, irysów mam sporo i liliowców też z piwoniami mam kłopot i przesadzałem je od nowa, zobaczę czy w tym roku mi zakwitną. Czy irysy kupowałeś w skalniakowie? Widziałem brzozę youngi i jakieś wierzby. Ja ze swoich wierzb się wyleczyłem, zamieniłem na ładniejsze drzewka. Cały rok śmiecą a te drobne gałązki które wiatr łamie doprowadzają mnie do szewskiej pasji, została mi jedna wielka i też muszę się jej pozbyć, chociaż mi szkoda bo zrobi się wielka pustka a ja nie mam siły łazić przy niej na okrągło.
Liliowce też bardzo lubię widziałem u Ciebie niezły zagon . Powiem że nie wiedziałem że Medyka była takim zagłębiem zielonym Jak zobaczyłem Twoje hosty, to aż mi się gęba uśmiechnęła, jak tylko wrócę to od razu będę montować z Tobą jakąś wymianę. Na Hosty całkiem rozchorowałem się na ogrodowisku, gdyż nawet nie zdawałem sobie sprawy że tego tyle jest a umnie rosną jak głupie i są wręcz bezobsługowe. Ja też jak i Bogdzia ciesze się że lubisz ptaki i znasz się na nich. Ja bardzo często jeżdżę nad Biebrzańskie bagna. Twoje fotki kosa rewelka. Pomysł z aparatem fajny ja kupiłem teraz siatkę maskującą i zrobię sobie taki lekki przenośny szałas a za pilotem luknę w necie. Tu w Kanadzie niby przyroda prawie dzika i mało ludzi ale ptaków niestety bardzo mało, aż nie raz to jakoś tak dziwnie i smutno u mnie w domu to rejwach, nie ma co porównać. Jak ktoś u mnie kiedyś ładnie napisał tu jest wszystko spasteryzowane.Będę kończył bo się trochę zapędziłem a i u siebie trza cuś maznąć. Żegnam się fotką
Lek na całe zło czyli mój ogród 00:58, 26 gru 2012

Do góry
Zdrowych , szczęśliwych i radosnych Świąt życzy Jasia

Ogród zapachów u Jasi 00:24, 26 gru 2012

Do góry
Jasiu, na pozostałą część świąt życzę spokoju i radości.

Hirutkowy raj:)) 00:21, 26 gru 2012

Do góry
Krysiu, na pozostałą część świąt życzę spokoju i radości.

Ogród zapachów u Jasi 00:13, 26 gru 2012

Do góry
Zdjęcia październikowe br.(koniec miesiąca), bardzo łatwy w uprawie i późno kwitnący złocień arktyczny

skarpę obsadziłam na nowo, ale jest bardzo pechowa bo jakiś samochód wjechał niedawno na nią i zniszczył część roślin

Przedogródek w jesiennych barwach

Pozdrawiam Jasia

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 00:09, 26 gru 2012

Do góry
czyż nie są sliczne ? wszystkie możliwe pozy

Sójek i dzięciołów u mnie sporo

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 00:09, 26 gru 2012

Do góry
czyż nie są sliczne ? wszystkie możliwe pozy

Sójek i dzięciołów u mnie sporo

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 23:57, 25 gru 2012

Do góry
Troszkę lepsze ujęcie

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 23:53, 25 gru 2012

Do góry
Jeden między dzwońcami tez wydaje mi się inny .Niewątpliwie różni się kolorem od reszty choć bardzo podobny

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 23:49, 25 gru 2012

Do góry
Święta ,.Świętami ale ja wolę widok ptaszków nie znudzi mi się nigdy
Mam nowego gościa ale jeszcze nie wiem jak się zwie .

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 23:46, 25 gru 2012

Do góry
A, i pierniczki popełniłam w tym roku, ale chyba byłam tak zaaferowana, że zapomniałam z tego wszystkiego zrobić zdjęcia...
Mam tylko już takie zapakowane - dla gości i kolędników.

To jest może 1/10 z tego co zrobiłam...
M. stwierdził, że chyba bardzo mi się nudziło...

I w razie gdybym mi brakowało inspiracji na następny rok to zdjęć tylko tyle...

Miałam jeszcze w planach wianki zrobić - widziałam zdjęcia piękności.które tu dziewczyny porobiły...
Ale czasu brakło...
Zostaną na następne święta, nic nie zginie.

mam nadzieję, że będę częściej tu zaglądać, bo straaaasznie się stęskniłam....
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 23:40, 25 gru 2012

Do góry
Mocno zaniedbałam swój watek........

Zapadłam chyba w sen zimowy....

Ale teraz już będzie lepiej - dzień będzie się wydłużał, pozostaje czekanie na wiosnę...

Korzystając z okazji, że naszło mnie na pisanie chciałabym w tym miejscu złożyć najserdeczniejsze życzenia dla podglądaczy i czytaczy tego wątku (życzenia dla wszystkich złożyłam w stosownym wątku - nie dałabym rady odwiedzić wszystkich i złożyć każdemu z osobna... )

Tak więc kochani moi;

Serdecznych Świąt otulonych śniegiem i ciepłem rodzinnym
oraz wiele szczęścia w Nowym Roku !!!!

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 23:37, 25 gru 2012

Do góry
Na pozostałą część świąt życzę spokoju i radości.

Ogródeczek jagody99 23:34, 25 gru 2012

Do góry
Na pozostałą część świąt życzę spokoju i radości.

Życzenia świąteczno-noworoczne 2012 / 2013 23:32, 25 gru 2012

Do góry
Aby Święta Bożego Narodzenia
były Bliskością i Spokojem,
a Nowy Rok - Dobrym Czasem

Życzenia dla wszystkich forumowiczów
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies