Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój kawałek raju II 01:30, 04 lut 2013

Do góry
Kochani goście, życzę dobrej nocki i kwiatek zostawiam na dobranoc
Grembosiowo 01:09, 04 lut 2013

Do góry
Klimaty, które lubimy...

Ogród w Holandii 00:59, 04 lut 2013

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)

Piękny. Szkoda, że nie wiedziałam o istnieniu tego arboretum rok temu. Bylismy wtedy w Arhem i w Driel, a to już całkiem niedaleko. Kurcze, jakie fajne miejsca są na swiecie.
Kolorowy ogród na piasku 00:31, 04 lut 2013

Do góry
Opuszczam Ogrodowisko do środy ....... zostawiam kwiatuszka

Co z tym ogródeczkiem począć 00:16, 04 lut 2013

Do góry
nieszka napisał(a)
No to właśnie podałaś nam wszystkie brakujące dane do tego miejsca
Nie da się połączyć i przysłonić. Ale np drzwi można by poddać jakieś małej renowacji np przemalować na mniej przyciągający wzrok kolor lub wymienić.
Mi jeszcze tylko nie pasuje ten łuk z bukszpanów, skoro ta obok ma być w prostokącie.
Może te bukszpany też wyprostować a za tymi betonami dać jakieś drobne kamyczki?

Aga te drzwi to mój M dopiero pół roku temu wstawił !!!!! Ubije mnie na stojąco jak tylko coś o nich pisnę .
Nie jestem cykor ,ale ja chce żyć
A posadzić ten bukszpan w linii prostej czy w prostokącie nie będzie problemu .
A co z tamtą rabata ?
Padła też ciekawa propozycja od Kasi z tą róża pnąca co o tym myślisz ?
Co z tym ogródeczkiem począć 00:07, 04 lut 2013

Do góry
No to właśnie podałaś nam wszystkie brakujące dane do tego miejsca
Nie da się połączyć i przysłonić. Ale np drzwi można by poddać jakieś małej renowacji np przemalować na mniej przyciągający wzrok kolor lub wymienić.
Mi jeszcze tylko nie pasuje ten łuk z bukszpanów, skoro ta obok ma być w prostokącie.
Może te bukszpany też wyprostować a za tymi betonami dać jakieś drobne kamyczki?

Kolorowy ogród na piasku 00:06, 04 lut 2013

Do góry
viva napisał(a)

Pozdrawiam Vivo

Marto dziękuję . Mogę Ci wręczyć taki bukiecik ?

Ale piękny bukiet Vivo
Dziękuję ,życzę miłego poniedziałku i dobranoc
Kolorowy ogród na piasku 23:59, 03 lut 2013

Do góry
Ależ łubiny... cudne.....
ja też przesadziłam ciemiernika... i dobrze mu to zrobiło I mówią by nie przesadzać... dałam skorupek od jajek i przesadziłam..... rok wcześniej nie było nawet co fotografować , nawet 1 kwiatka nie miał

Mój 4 arowy azyl... 23:57, 03 lut 2013

Do góry
Martek napisał(a)

Zbliża się koniec karnawału, to i na faworki czas Napiekłam sporo, ale wszystke przez gości zjedzone))
Pewnie nową porcję trzeba będzie upiec

Upiec czy smażyć Basiu ?

Hehehe, oczywiście, że smażyć, Martku
Mój 4 arowy azyl... 23:47, 03 lut 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Zbliża się koniec karnawału, to i na faworki czas Napiekłam sporo, ale wszystke przez gości zjedzone))
Pewnie nową porcję trzeba będzie upiec

Upiec czy smażyć Basiu ?
Moje ukochane miejsce na ziemi 23:40, 03 lut 2013

Do góry
Agatko ja też lutowa ....... wszystkiego naj, naj, naj, naj, naj..... i niech Ci ogród pięknie się rozwinie i kasa na niego się znajdzie...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:36, 03 lut 2013

Do góry
Konstancjo.. jeszcze masz czas dla nieletniej... sadź malwy.. one i tak krótkowieczne.. a ja kprzyjdzie pora to.....wyciepiesz.. Jak nie będziesz wiedziała jak to służę radą
Te różowe jak różyczki.... hmmm by pasiły pod ceglany mur....

Ogród u stóp klasztoru 23:36, 03 lut 2013

Do góry
Ulka dzieki - to jednak zasługa Marty . sama bym nigdy nie wpadła żeby nabyć amrylisa .
miałam awersje od dziecinnych czasów kiedy mam stawiała tego kwiatka na stole w kuchni a ja tego nie cierpiałam .
sama była zdziwiona jak go u mnie zobaczyła i skwitowała to oświadczeniem że robię się bardzo do niej podobna .......

acha znalazłam jeszcze przetacznika z różami , żeby nie było że tych fotek mam na lekarstwo

Moje ukochane miejsce na ziemi 23:33, 03 lut 2013

Do góry
Wszystkiego Najlepszego w dniu Urodzin

Co z tym ogródeczkiem począć 23:32, 03 lut 2013

Do góry
nieszka napisał(a)
Widziałaś Ewa rabatę u Ani?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/667-ania-z-zielonego-wzgorza?page=62

Aga właśnie ta rabata była moją inspiracją ale masz nosa

Tych brązowych drzwi nie da rady zamurować,nawet nie da rady zrobić tak jak radzi Małgosia (swoja droga ślicznie ) dlatego ze tam przy tych drzwiach jest studnia do której musi być dobry dostęp,latem mąż bierze wodę do oprysków itp.

Jedziemy dalej
Ten żywopłocik na tej rabacie będzie przesadzony ,bedzie tak

Tuz obok widać na zdjęciu wąż tu zaraz jest ta studnia ,więc nasadzeń z tej rabaty nie da rady przedłużyć,bo nie dojdę do studni ani do tych brązowych drzwi
Może tu będzie to lepiej widać

Żeby te dwie rabaty zrobić w jednej linii jak Aga radziła to ta rabata ,która teraz planujemy musiałaby
być z 2,5 metra od ściany wysunięta w podwórko
Acha nie wiem czy pisałam miejsce na rabatę jest bardzo zaciszne i słoneczne a długość na oko koło 4m

Wydaje mi się że nie można tych rabat połączyć muszą tylko grac ze sobą.
Ale pomysł Gosi żeby drzwi zasłonić jest fajny ,i nie twierdze że kiedyś go nie wykorzystam jak studnia wyschnie
Kolorowy ogród na piasku 23:19, 03 lut 2013

Do góry
asc napisał(a)
Vivo... ogród powinien się nazywać ogród różany na piasku ....... dziwne, ale możliwe

Wstawiaj fotki, bo aż humor od razu się poprawia po takim festiwalu barw i kolorów cudnie

A skorupki jajek też zbieram.. i też wrzucam ciemiernikom.... i innym co lubią ziemię zasadową. Mama moja miele.. a ja tylko biorę tłuczka i ubijam jak najdrobniej... i potem mieszam z ziemią
Ciemiernik nie chciał rosnąć, a jak zaczęłam sypać to od razu ruszył jak głupi

Aniu ja też tłukę skorupki i podkładam pod korzenie, na mielenie nie mam czasu a może jestem leniwa

To, że mój ogród jest aż tak różany to chyba złudzenie, ja mam naprawdę dużo bylin i wiele innych inszości Może już w tym roku będę mogła to pokazać
A na dowód, ze mój ogród nie samymi różami stoi trochę starej wiosny

Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 23:17, 03 lut 2013

Do góry
Joanko te hiacynty trochę osłoń bo pójdą w liście a kwiat będzie słaby , no i narcyzy szybko do ziemi a tu masz kwiatka na 3 rocznicę

Bajkowy ogród Weroniki 23:11, 03 lut 2013

Do góry
Bogdziu, masz rację, że dzisiaj coś drgnęło w kierunku wiosny, jakiś promyczek słonka wpadł przez okno, a hiacynty "ząbkują" zielonymi kiełkami. Kajtek się próbował wykąpać w resztkach śniegu, chyba czuje, że kończą się jego zimowe przygody, które lubi.
I coś mnie rozśmieszyło pierwszy raz tej zimy, wiesz, bo o "obuwiu" pisałam u Ciebie.

Kwiatka nie mam. Znudzonego Kajtka chyba wstawię. On obskakuje laptopa, a jak nic z tego to zadowala się skokami narciarskimi. Przedtem próbował wylizać (przez stary telewizor) psią miskę z filmu "Hotel dla psów", myślę, że nie z głodu, tylko z ciekawości albo łakomstwa.

Mój M. zapytał czy już może iść na górę.
Idź kochanie pieszo bo windy nie ma, a ja Cię nie wniosę bom nie zielona żabka...cha, cha. Popłakałam się ze śmiechu, widzisz Bogdziu jak ten jeden promyk słonka zadziałał?
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 23:03, 03 lut 2013

Do góry
Historia jednej rabaty dziś u mnie
maj 2009

maj 2010

maj 2011

maj 2012

sierpień 2012

Kolorowy ogród na piasku 22:56, 03 lut 2013

Do góry
Martek napisał(a)
Pozdrawiam Vivo

Marto dziękuję . Mogę Ci wręczyć taki bukiecik ?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies