Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Lek na całe zło czyli mój ogród

Lek na całe zło czyli mój ogród

monteverde 01:46, 19 lut 2013

Aldonko moja inkarwilla też była jeden sezon, więcej nie kupowałam, może rosła w złym miejscu?

hosty masz bardzo ładne
Kuklik 20:22, 19 lut 2013

aldonaz napisał(a)

Witaj Izo, chciałabym żeby moje ciemierniki panoszyły się tak jak u Ciebie. Funkie czeka przesadzanie w tym roku. Muszę całkowicie zmienić rabatę obok schodów wejściowych. Mam zamiar posadzić kilka niskich iglaków, ponieważ grządka wygląda fatalnie przez wiele miesięcy gdy funkie są w stanie spoczynku.
Co do ciemierników, bardzo trafne spostrzeżenie. Czasami kładę się na ziemi, żeby zrobić zdjęcie kwiatkom. Pozdrawiam
Moja grządka funkiowa do likwidacji

No nie wiem, taką rabatę do likwidacji...? I ta piwonia, cudo! Ja nie darzę sympatią iglaków (kolczaków jak mówi mój syn) więc musisz mi wybaczyć. A może miłorząb na pniu, jakaś azalia i tulipany z krokusami zanim hosty się obudzą? przepraszam, że się wymądrzam, u mnie tak jest przed wejściem Strona północna, oczywiście hosty, orliki, miodunki, a wyżej azalia, miłorząb szczepiony na pniu i całkiem już spora leszczyna pogięta. Tak to wygląda teraz

a tak w sezonie letnim

Ciekawa jestem co wymyślisz, koniecznie potem pokaż
monteverde 20:50, 19 lut 2013

Iza jaka ładna ta Twoja Contorta ile już ma lat? z 10?
aldonaz 23:07, 19 lut 2013

barbara_krajewska napisał(a)
dzięki.
I ja mam cos dla Ciebie, Aldonko...

Ale doborowe towarzystwo! Dziękuję Basiu!
aldonaz 23:10, 19 lut 2013

Bożenko, Aniu, Irenko inkarvilla rośnie u mnie bezproblemowo, nawet ją rozsadzałam. Kwitnie naprawdę długo.
aldonaz 23:17, 19 lut 2013

marzena napisał(a)
Aldonko, pozdrawiam
a te białe metalowe bardzo fajne są, takie 'zgrabniutkie' , a ten wazon przy drewnianych mebelkach też super

Dzięki za pamięć. Mebelki nie najgorsze, nie lubię plastiku. A wazon marzy mi się taki

Mala_Mi 23:24, 19 lut 2013

Oj zaraz marzy, ten co masz tez nie gorszy
Moje inkarwille też wszytkie wymarzły i bardzo mi ich było żal bo były śliczne i faktycznie długo kwitły... jakim cudem u Ciebie one zimują?
aldonaz 23:35, 19 lut 2013

Kuklik napisał(a)

No nie wiem, taką rabatę do likwidacji...? I ta piwonia, cudo! Ja nie darzę sympatią iglaków (kolczaków jak mówi mój syn) więc musisz mi wybaczyć. A może miłorząb na pniu, jakaś azalia i tulipany z krokusami zanim hosty się obudzą? przepraszam, że się wymądrzam, u mnie tak jest przed wejściem Strona północna, oczywiście hosty, orliki, miodunki, a wyżej azalia, miłorząb szczepiony na pniu i całkiem już spora leszczyna pogięta. Tak to wygląda teraz

a tak w sezonie letnim

Ciekawa jestem co wymyślisz, koniecznie potem pokaż

Iza, ja także nie przepadam za iglakami, ale poza sezonem ogród staje się pusty. Tą grządkę oglądam najczęściej, bo jest przy wejściu do domu i dlatego postanowiłam jednak zasadzić na niej kilka iglaków. Będą dwa stożki, dwie sosny varella, świerk srebrny karłowy i jeszcze jeden rozłożysty, dwa iglaki na nóżce. Część host pozostawię, pozostałe pójdą w inne miejsce. Śliczna Twoja grządka, ale widzę jakąś kosodrzewinę.
aldonaz 23:38, 19 lut 2013

asc napisał(a)
Oj zaraz marzy, ten co masz tez nie gorszy
Moje inkarwille też wszytkie wymarzły i bardzo mi ich było żal bo były śliczne i faktycznie długo kwitły... jakim cudem u Ciebie one zimują?

A co to za jaskóła na tym avatarku? Nie wiem, jakim cudem, ale wcale o nią nie dbam. Kupiłam sadzonkę trzy lata temu w Biedronce.
Kuklik 00:01, 20 lut 2013

Wypatrzyłaś iglaka Mam ich całkiem sporo Co nie znaczy że je lubię Tak poważnie, to doceniam ich obecność zimą, ale nie zasadziłam ani jednego. Ogród jest z projektu, pani projektant pasowały u mnie iglaki. Rosną od 10 lat, ale wiele z nich, szczególnie kosodrzewiny, tnę bez litości, bo wydaje mi się, że zajmują co roku za dużo miejsca, a tego brakuje w obliczu moich corocznych zakupów. Wyglądają coraz bardziej jak bonsai. Pozbywam się też jałowców...nie mają u mnie lekko