Witam ogród wygląda, jak początek wiosny Cebulowe i mi wychodzą, rośliny głupieją, takie temperatury w styczniu. U nas strasznie wieje wczoraj i dziś. Tuje Teresko na nóżce to Twója produkcja, tak? Dobrze wyglądają Ci powiem. Wszystko pięknie przyozdobione. Korzystając z okazji wszystkiego najlepszego na Nowy Rok 2015 r. i aby omijały Cię wszelkie problemy. Gorąco pozdrawiam
Super święta, zazdroszczę.
Sama jakoś nie mogę się zdecydować na spędzenie świąt nad Rozlewiskiem.
Na Wigilii miałam w tym roku dwadzieścia osób - jak je zmieścić w domku na wsi?
Moniko, Twoje dekoracje świateczne mnie zauroczyły. Przyznaję bez bicia, że wrzuciłam je ku pamięci do moich inspiracji świątecznych. Pięknie ubrałaś dom.
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku
No i jeszcze kompost z praktycznym i estetycznym przykryciem przed ptakami i innymi chętnymi do wyjadania resztek.
Przed skrzynią kompostową:
A za skrzynią kompostową eM. wybudował kratkę na pnącza. Pnie się po niej już bluszcz. Który mam nadzieję szybko zasłoni rynnę odprowadzajacą wodę z daszku.
Jesienią eM. zrobił mi świetną drewutnię. Pochwalę się, choć z powodu braku czasu nie została jeszcze pomalowana. Efektu nie ma, biorąc pod uwagę poziom estetyki Ogrodowiska. Ale pokażę, a co tam
A tak wygląda "od tyłu" - drewno nie leży równo, bo równo jest od drugiej strony.
I sadzonki różniste w zadołowanych donicach. Nie mogę przestać wsadzać wszystkiego, co się urwie, ułamie, utnie... Walczę z tym nawykiem, ale lekko nie jest. Co widać
Zwróćcie uwagę na suche igliwie(?) z tuj na tych donicach. Tak właśnie śmiecą w tym roku.