Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:19, 30 sty 2013

Do góry
Sebciu gratulacje.

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 20:14, 30 sty 2013

Do góry
Lena napisał(a)

Żywopłociki ,pod oknem trzy trzmieliny pienne i trawy...

Lenko Droga, zastanawaiałam się i ja nad żywopłocikiem, tym bardziej że mam już dwa - jeden na rabacie koło schodów a drugi wokół różanki koło oczka.
Tylko nie wiem czy na takiej długiej rabacie nie będzie go za dużo...?
Poza tym, wjazd do garażu będzie równolegle do domu i nie wiem czy jeszcze jak zrobię taki podkreślający równoległość żywopłot to mi się nie zrobi trochę "efekt lotniska".
Ale te trawki wystające znad żywopłotu fajnie wyglądają

Ogród Sylwii od początku cz.II 20:14, 30 sty 2013

Do góry
Syla, ten pomysł jest niepopularny i bardzo fajny - można użyć łupka, bez ostruych krawędzi na zewnątrz i woda fajnie leci tutaj.

Przycięłam zdjęcie - sposób ułożenia płyt kamiennych

MIKRO ogród - czyli 1 m2 nagrzanego betonu 20:12, 30 sty 2013

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
wiosenna przesyłka - pierwszy przebiśnieg

No to nadzieja, że i do nas powoli przyjdzie i polskie zwiastuny zobaczymy. Pozdrawiam Agatko

Ozz, a u Ciebie na balkonie odwilż czy jeszcze zima?
Ogród Sylwii od początku cz.II 20:08, 30 sty 2013

Do góry
butterfly napisał(a)

Syla wrzucam Ci czerwień

Woooow !!!!! Robi wrażenie !!!!

Danusiu, skąd ty takie perły wynajdujesz ?

A z Chelsea poskanowałam zdjęcia
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:05, 30 sty 2013

Do góry
W poniedziałek - albo we wtorek? przyjechały moje osłonki na storczyki - o wiele fajniej wyglądają wszystkie identyczne ( No dobra - miniaturka ma ciut niższą, ale już była )

No i trzy coubi, w których jednak będą skrzydłokwiaty Jednego wielkoluda już mam - jeszcze muszę znaleźć dwa - albo 7 małych

I jeszcze wrzucę moje kulki Blomusa Żartuję Ale są identyczne Będę jeszcze szukać jednego kompletu (są małe, ale tej dużej nigdzie nie ma..) bo straszliwie mi konweniują w domu )

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:54, 30 sty 2013

Do góry
Danusiu, wiosna idzie! Pierwszy tegoroczny przebiśnieg

Jak to u Was szybko postępuje, zatrąbisz mi jak będzie ciepełko i cosik będzie w holenderskich ogrodach.?
Ogród w budowie - nieustającej 19:49, 30 sty 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Piękne prezenty dostałas. Dobrze by było miec jeszcze takie róże w ogrodzie.Pozdrawiam.

A wiesz, że mam odmianę rosa centifolia "Cristata", ale nie zdążyłam w zeszłym roku zrobić zdjęcia, bo późno zakwitła i zrobiła to w czasie kiedy mnie nie było, więc nie mam zdjęcia.
Ale obkupiłam się w róże historyczne, mam też kilka zamówionych na wiosnę, więc na razie rosa mundi, która też rosła w XVIII wieku a nawet jeszcze wcześniej.

Wsadziłam obok jeszcze inne pasiaste- Variegata di Bologna i Ferdinand Pichard. Zobaczyłam je w Anglii i spodobały mi się bardzo, bardzo.
A na wiosnę powstanie u mnie kolejna aleja różana i nie tylko...
Zapraszam na balkon 19:46, 30 sty 2013

Do góry
Jeszcze jedno dla pewności
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 19:46, 30 sty 2013

Do góry
Spartyna grzebieniasta -ledwo ją widać spod host - początkiem czerwca:

I 3 mce później, początkiem września:

A tu początkiem października:
Zapraszam na balkon 19:44, 30 sty 2013

Do góry
Dla zainteresowanych lądowaniem

Ogródek na trzy lata 19:41, 30 sty 2013

Do góry
Dzisiaj koło 18.00 popatrzyliśmy przez okno i stwierdziliśmy, że gdyby nie te chmury to byłoby jeszcze jasno.
No, ale niestety chmury są i w praktyce było ciemno.

Śniezne widoki zniknęły.....

.... i cały świat jest zapłakany:

Co z tym ogródeczkiem począć 19:39, 30 sty 2013

Do góry

jak go kupiłam dwa lata temu miał trzy gałązki i jednego kwiatka ,w zeszłym roku już był taki jak na zdjęciu .
Musze go wsadzić do większej doniczki.i ciekawe co pokaże w tym roku
Ogródek Hanusi po zimie 19:35, 30 sty 2013

Do góry
Marlenko,Miło ,że wpadłaś!
Krowy, staw i my... 19:32, 30 sty 2013

Do góry
Macham łapką!
Miłego wieczoru!

Ogród, a może coś więcej..... 19:28, 30 sty 2013

Do góry
Teraz coś o planach na przyszłość.
Z racji, że planuję u siebie otwarcie punktu sprzedaży roślin to chce mieć również mały ogród pokazowy, który będzie inspiracją dla moich przyszłych klientów.
Dlatego zastanawiam się, czy części terenu nie przeznaczyć na rabatę w stylu francuskim.
Nurtuje mnie pytanie, czy nie będzie się gryzła z pozostałą częścią ogrodu, który będzie w tradycyjnym stylu?
Plac, który mógłbym przeznaczyć na tą rabatę ma mniej więcej 6m na 12m.
Tu jest pierwszy projekcik tego miejsca.

W linku poniżej prawie ideał miejsca jakie chce stworzyć.
Rabata marzeń
Ogród w budowie - nieustającej 19:27, 30 sty 2013

Do góry
EPODLAS napisał(a)
To moje pudełko z różami. Ta jedna bardzo mi przypomina twoją różyczkę z okładki z kalendarza.

Tak, to może być Redoute, albo jakaś kopia. Dokładnie takiego rysunku nie znalazłam w moich zbiorach, no ale przecież nie mam wszystkiego.
Pojemnik jest śliczny, też lubię takie rzeczy.
Codziennie zaglądam do Jotki i jej zdjęć z kalendarza, bo tylko niektóre obrazki się powtarzają.

Tęsknię już za sianiem, za oknem leje deszcz, śnieg się topi w amerykańskim tempie, oglądam wiosnę u was i też planuję w wolnych chwilach co to ja nie zrobię i nie posadzę na wiosnę.
Ogród Sylwii od początku cz.II 19:26, 30 sty 2013

Do góry
Syla, dla Ciebie pierwszy tegoroczny przebiśnieg

Dziękuję .... takie obrazki zawsze radują U mnie lodowisko choć w ogrodzie jeszcze dużo śniegu zostało ..... Wczoraj miałam akcję strącania śniegu z thuj bo je zaczęło wyginać a z bukszpanów i cisów ściągałam czapki pięknie uformowane ..... Strat nie zauważyłam na szczęście .... choć jeszcze zima straszy

Wczoraj wzdłuż aleji lip nie dało się iść piechotą .... sople spadające z drzew atakowały wszystko i wszystkich a jadąc samochodem była presja co by szyby nie poszły .... ale to już za nami byle do wiosny
Ogród Sylwii od początku cz.II 19:22, 30 sty 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Syla wrzucam Ci czerwień

Dziękuję za czerwień ....... właśnie ona jest tak stonowana , choć na obrazku to zawsze trochę inaczej niż w rzeczywistości ....... Poddałaś mi myśl Danusiu ..... bo jak widać nie koniecznie musi być granit ..... Wacham się teraz pomiędzy granitem (którego poza żwirkiem w ogrodnie nie mam w innej postaci) a tym kamieniem który mam na ogrodzeniu ..... No ale jeszcze będzie okazja na obgadanie sprawy buziam
Dla odmiany czas na zmiany... 19:21, 30 sty 2013

Do góry
Beatko,dziś bez buraczków do Ciebie,chociaż ja robię je od lat.W różnych wariantach.I krojone,i tarte, i z kminkiem,i z cebulą i z czosnkiem.I zawsze wychodzą.Musiałaś mieć nie zagotowane ,.......może?
Ja zawsze pasteryzuję chociaż na krótko.
Ale miało nie być o buraczkach.......

Dziś zapowiadają sztorm na Bałtyku....na razie jeszcze względny spokój,ale w nocy.......
Kto wie jak będzie,całe szczęście,że wiatr idzie wzdłuż wybrzeża i raczej skręca na północ,to cofki się nie spodziewamy..

Trzymaj się mocno!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies