Chyba już wszyscy na ogrodowisku gościli papuga ;( Muszę coś z tym zrobić
Ania gratuluję 904 strony oby tak dalej Jesteś niezbędną osóbką na forum więc bądź
Plaża Vai jest własnie na Lagunie Elafonissi. Zapomniałam, ze też z Krety popłynęliśmy na Santorini w drodze powrotnej był szorm. Caly statek miał chorobę morską i chyba tylko ja migrenę
Co to za drzewo? dawno temu kupione w Broniszach miał być sumak, ale to nie to. kwiaty nie pozorne białe, jesienią małe strąki podobne do lipy. w 2012 r mocno podcięte dolne gałęzie . najchętniej go pozbyłabym się. Za nim jest wielki modrzew, bardzo śmieci , jest krzywy i wycinam na wiosnę .
Oj widzę, że Magnolio nie łapiesz ... kurcze, jak ci to wytłumaczyc...
Cała rabata miała być falą, o szerokosci bodajże 2m.
I zaplanowałam tam sobie taki łuczek z bukszpanu, niski żywopłocik, taki do połowy łydki (zależy jakie kto ma łydki...)
I tak sobie rysowałam na kartce to mi sie spodobał ten łuczek, że bedzie się"przebijał" przez tę rabate
mam jeszcze taki rysunek - ta rabata jest ne górze rysunku - tak, żebys wiedziała jak się ona ma do położenia domu.
Tylko tu ten łuk inaczej wyrysowałam
No i Marzenko jak Cię nie kochać skoro zawsze mówię i mam ...... Czerwień + biel kory brzozy + zieleń bukszpana, cisu w postaci kul i choiny kanadyjskiej w szpalerze i zwiewna jasna trawka ..... no będzie dobrze , będzie ......
Jest jeszcze problem włazu do szamba - to okrągłe "coś"
Czy będzie fala, czy prosta chciałabym ten właz ukryć - tzn. aby tan właz był w rabacie - dookoła posadzic rosliny które "wlazłyby" na wieko i ukryłyby tę szpetotę
c.d stawik jest naturalny pełno w nim żab, traszek i zaskrońców .
A oto 2 staw z wyspą na której rośnie lipa . niestety w tym roku uschła .; (( nie wycinami jej (bo martwe drzewo to żywe drzewo ) puściliśmy na nią kokornik i milin a obok jest posadzona żółta metasekwoja.