Posadź platana ale pociętego na kijach w płaską ścianę, to idealne i bardzo trafione rozwiązanie w ogrodzie nowoczesnym Powalisz wszystkich na kolana.
Zamiast platana, lipa, grab.
Platan naturalny, piękna kora
Platan ogławiany, jak widać takie drzewo może rosnąć nie osiągając dużych rozmiarów
Powiem tak, ogromne liście mają tulipanowce (mam takiego jednego) i platany. Te liście zbieram dwoma paluszkami. Są zupełnie idealne i mało pracochłonne i piękne w dodatku.
W sosnach trzeba "czesać" igły a jak same spadają kiepsko to wygląda. Jak z tym sobie radzisz?
Mnie przeszkadza bardzo i dlatego jako iglaste wybrałam świerki i cisy. Dobre są choiny kanadyjskie także.
Tylko dbaj o linie, muszą być idealne - nic nie skoszone jak je będziesz wytyczać w realu. Zaraz zaczniesz rysować dla innych wariacje na temat z moich fragmentów planów. Widzę, że umiesz korzystać z podpowiedzi jak nie wiem co
Krokusy uwielbiam, są takie wdzięczne, nie łamią sobie główek od deszczu i zakwitają w tak upragnionym momencie wiosny - kiedy słoneczko ładnie przygrzeje. Sadźcie ich jak najwięcej
Powiem, że dawno tak nie byłam zadowolona z pogody jak ostatnio. Dolewałam wczoraj hidcotową, bo za mało linii mam tam położone z powodu poszerzenia rabaty i tak zostało. Mus dołożyć jedną nitkę w przyszłym sezonie, teraz sobie poleję od czasu do czasu, bo lubię tę robotę
Przy okazji podlałam także hortensje naprzeciwko furtki. Nie więdną jeszcze ale wołają o wodę