Mało wyraźne zdj. to z telefonu komórkowego. Lobelia
Clematis Rouger Cardinal Przemarzł w kwietniu ubiegłego roku.
Hortensja ( Nikko Blue ) najłatwiej się wybarwia i nadaje się do cienia. w ubiegłym roku kwiat miał 35 cm średnicy ale wybarwiałam.
Aldonko można dać wokół rośliny odrobinę wapna i wymieszać go razem z kompostem, a czasie wegetacji jak tylko ustaną mrozy zaczną powstawać łodygi i pąki kwiatowe warto zasilać je Florovitem zarówno doglebowo jak i dolistnie. Aldonka mam korsykański, a w tamtym roku kwiatki jego zamiast całe seledynowe były takie
pozdrawiam wszystkich zaglądających do mojego wątku
właśnie mija rok jak odkryłam ogrodowisko - przypadkiem szukając ławki angielskiej - no i mnie tak wcięło że minął już rok - więc pozdrawiam wszystkich ciepło i chciało by się rzec wiosennie
do wiosny jeszcze trochę więc trzeba się zdjęciami pocieszać i obmyślać nowe plany i robić już zakupy
jest to też dla mnie okazja do zminy avataru - czas najwyższy zgasić światełka na choince i wypatrywać słoneczka
Z czasów granatowej ławki podpatrzonej w pismach.Scieżki też śledziłam . Cały teren w koło domu był beton, na ten beton woziłam piach , ułożyłam płytki kółek , obok kamień tłuczony. to wydzielony zaułek od wschodniej części domu. Trawka na betonie.
Jaka to może być hortensja?
Przed granatową ławką z czasów kiedy stało i wisiało ok. 500 doniczek. Beczki cięte na pół, a w nich hosty
Marlena nie czytam nic co jest prędzej, bo czas już iść spać . Pomyślałem, że wstawię tylko fotki, które w przyszłości mogą Ci pomóc podczas wykonywania faszyn.
Akurat zajmuje się rekultywacją stawu, to i faszyny musiałem zrobić. Pisałem Ci już jak to się robi, cytuję:
A teraz zdjęcia do opisu.
Zbijamy kobyłki i rozkładamy patyki wierzbowe
Kantaki
Ściskamy patyki - to ja z wielkim poświęceniem dla idei kiszek faszynowych
Łańcuch musi obejmować patyki, pazury ściskasz do środka jak nożyce do żywopłotu. Tutaj masz przykład już na zrobionej.
Druga osoba za kantakami wiąże drutem, po przywiązaniu powoli popuszczasz kantaki.