Witaj Gabrielo. Nie sposób zajrzeć na wszystkie wątki i ciągle nowe osoby dołączają do Forum. Z pewnością jest wiele ogrodów, które oglądałabym z przyjemnością, ale nie ma na to czasu.
Obejrzałaś cały wątek, nie jest aż tak obszerny, lecz trochę czasu musiało Ci zająć - miło mi.
Zawsze chciałam mieć swój ogród i lubiłam rośliny, ale nie sądziłam, że aż tak mnie to pochłonie. Dużo jeszcze pracy przede mną, wiosna wkrótce i nowe plany.
Nie wiem, jak to jest z tymi brzozami, ale wszędzie były takie powyginane. Pozdrawiam
Nasiona ciemiernika mają bardzo krótki okres żywotności i najlepiej wschodzą z samosiewu. Nie wiedziałam o tym zamawiając nasiona czarnego z Anglii i jeszcze inne na Allegro. Nie wzeszło ani jedno. Miałam kilkuletniego cuchnącego, ale padł po ubiegłej zimie. Dobrze, że nie plewiłam wokół niego, bo widzę kilka malutkich roślinek. Niczym ich nie karmię, jakoś im u mnie pasuje, ale w tym roku biorę się ostro za nawożenie.
Ja też pozdrawiam. Miałam kiedys ciemiernika tego białego, na początku rozsiewał się jak szalony , nawet w kostce rósł ale jak sie postarzał to już tak sie nie rozsiewał albo nasiona nie miały już tej siły kiełkowania wiec trzeba sobie zostawiac trochę tych siewek bo on jednak sie starzeje.
Ja też pozdrawiam. Miałam kiedys ciemiernika tego białego, na początku rozsiewał się jak szalony , nawet w kostce rósł ale jak sie postarzał to już tak sie nie rozsiewał albo nasiona nie miały już tej siły kiełkowania wiec trzeba sobie zostawiac trochę tych siewek bo on jednak sie starzeje.