Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mazury i mój kawałek ziemi 08:39, 08 lut 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

tu próbuję zasłonić słup

Bluszcz lub winobluszcz lepiej to zrobi, a powojnik potem na niego możesz puścić

masz rację tak zrobię bo ten powojnik to tylko tam w mniarę osłonięty od wiatrów.chyba na winobluszcz się zdecyduję bo ładne kolory będą jesienią
Rododendronowy ogród II. 08:31, 08 lut 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Bogdziu.....zamiast zamartwiania ...zajęcia na forum szukaj

Dziękuje za podróż do Australii
ja w zamian proponuję inną podróż

Gdzie jest tak pięknie?

Bogdziu....niedaleko mnie....szkółka japońska w Pisarzowicach obok tych słynnych azalii
Ogrodnik Mimo Woli cd 08:31, 08 lut 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Ale u Ciebie kwitną ciemierniki!!!! le mają lat?

A te to chyba posadziłam...... no właśnie poszłam szukać... kiedy posadziłam.. po fotach..... i hura, znalazłam nawet nazwę Odpowiedź będzie full profesjonalna..... posadzony w 2010, nazywa się PRETTY ELLEN WHITE
To jego pierwsze kwitnienie w 2011

Latem mi chorował i zdychał, ale dosypałam mu skorupek jajek coś na grzyba ..... i rok później...

A w tym siedzi pod śniegiem..

Dokupiłam sobie ciemierników, bo nie dość ,że wcześnie kwitną to baaaardzo długo ) Mam inne ale głupio posadzone , nie mam jak wykopać wiec dogorywają... ale wiosną będę mieć kolejne
Ogródek Hanusi po zimie 08:24, 08 lut 2013

Do góry
Witaj Haniu piątkowo

U mnie sypnęło ,humorek od rana dopisuje ,czego i Tobie życzę

Tu odpoczywam 08:13, 08 lut 2013

Do góry

Fiu ,fiu
Przesyłam serdeczności
Moje poletko 08:10, 08 lut 2013

Do góry
Sypnęło w nocy. I dobrze! będzie kołderka ,bo czuję ,że jeszcze przymrozi.!
A bez okrycia naszym ulubieńcom może być nie fajnie i narobi szkód

Koniec tygodnia tuż, tuż i trochę oddechu!
Dzisiaj świat niech będzie różowy

Pozdrawiam

Gdzieś na końcu świata... 08:10, 08 lut 2013

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)
.. pali z góry i z boku trzeba będzie coś wykombinować.

Winobluszcz pięciolistkowy Murorum plus powojniki botaniczne i trzmielina

Przyjazny ogród 06:32, 08 lut 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)

koniec marca, kwiecień

Bardzo mi się podobają te roślinki powtykane w skały/ drewno. Mariusz, masz szersze ujęcie tego miejsca?

Spróbuje znaleźć, nie jest to jednak jakieś wyjątkowe miejsce, dlatego też kadrowane .
Do usłyszenia
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 02:42, 08 lut 2013

Do góry
I ja różę dla Cię zostawiam
Mój kawałek raju II 00:51, 08 lut 2013

Do góry
Upsss.. nadrobiłam..... przeleciała mi taka okrągła półtysiączka... ale co tam kwiatucha zostawiam..... gratuluje....... 1505 stron

Ogrodnik mimo woli 00:46, 08 lut 2013

Do góry
Gratulacje
Ogród niby nowoczesny ale... 00:43, 08 lut 2013

Do góry
Spóźnione,ale szczere gratulki
Mój kawałek raju II 00:19, 08 lut 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Grzyby

są przy 4 krzakach porzeczki jutro jajecznica

A mnie w tym roku nie udało sie spotkać smakowitej Płomiennicy zimowej, zimówką aksamitnotrzonową również zwaną
Wypadałoby soldniejszy rekonesans zrobić

Basiu one są u mnie na ogrodzie

Wiem, Aniu, wiem. Już w ub.r. na porzeczkach ci owocowały.
Ja szukam ich w pobliskim parku.
Wyobraź sobie, że właśnie dzisiaj na kępkę trafiłam. Zmrożone całkiem i brudne bardzo były, ale i tak je zabrałam, porządnie umyłam i... usmażyłam z jajkami
Wiem już gdzie rosną i co roku będę tam zaglądać

A to na przegapioną 500

ja dzisiaj po obiedzie zebrałam, włożyłam do lodówki, jutro będą na śniadanie z jajkiem i szczypiorkiem
Mój kawałek raju II 00:07, 08 lut 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

Grzyby

są przy 4 krzakach porzeczki jutro jajecznica

A mnie w tym roku nie udało sie spotkać smakowitej Płomiennicy zimowej, zimówką aksamitnotrzonową również zwaną
Wypadałoby soldniejszy rekonesans zrobić

Basiu one są u mnie na ogrodzie

Wiem, Aniu, wiem. Już w ub.r. na porzeczkach ci owocowały.
Ja szukam ich w pobliskim parku.
Wyobraź sobie, że właśnie dzisiaj na kępkę trafiłam. Zmrożone całkiem i brudne bardzo były, ale i tak je zabrałam, porządnie umyłam i... usmażyłam z jajkami
Wiem już gdzie rosną i co roku będę tam zaglądać

A to na przegapioną 500

Kolorowy ogród na piasku 23:48, 07 lut 2013

Do góry
Dobranoc

Pustynia, która będzie kiedyś ogrodem 23:36, 07 lut 2013

Do góry
Niestety mam kiepskie zdjęcia pustyni i w zasadzie zero wyboru.
Taki pomysł na żywopłot. Łączenie świerka serbskiego z tują aureospicata.
Tak może wyglądać po ... wielu latach

Narożniki (lewe) działki również po latach . Z tym, że będzie dłuższy pas świerków może po 7 w jedną i w drugą stronę. Jak rozrysuję to może się okazać, ze świerków musi być więcej bo działka ogromna.

Narożniki prawe. I tutaj tak samo jak wcześniej ilość tuji oczywiście większa.

Bez dobrych zdjęć nie da się tego dobrze pokazać.
A po prawej stronie może być odwrotność. Świerk tam gdzie tuje a tuje tam gdzie świerk. Wypadnie to akurat tak, że w przyszłosci świerki będą na przeciwko okien sąsiadki i nie będzie nam kukała . Zresztą ona również ma posadzone bardzo wysokie iglaki ( tylko łyse dołem) więc nie będzie mogła narzekać, że przez nasze drzewa ma cień
Muszę sobie to wszystko rozrysować w odpowiedniej proporcji, nanieść budynki i wtedy będę wiedziała gdzie
co posadzić aby tam gdzie chcę mieć słońce nie było w przyszłości zbyt dużego cienia .
Tylko teraz jak gęsto sadzić świerki i tuje? Zależy mi na całkowitej prywatności w przyszłości. Ten pas po lewej stronie ma aż 115 m, tył ok. 47m ( tam mamy dodatkową bramę ) i prawa strona ok. 113m.

Sylwia pomysł ze świerkami przy składziku i drewutni super. Dzięki wielgachne

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:34, 07 lut 2013

Do góry
Kochaniutkie ....cieszę się, że Wam się spodobał mój drapieżnik.... może i wzrok trochę gamoniowaty, ale widać dostojeństwo...
Hogata...proszę, proszę kolejna mistrzyni świetnych tekstów ... Ależ się uśmiałam.. liczę na przyjazd tego notatnika i saperki......
Lux coś tam nie wiem czy pachnie, bo rośnie w różach...... trudno tam podejść, a co dopiero wejść i powąchać

Chyba na wszystko odpowiedziałam ... sorki, że nie każdemu z osobna, ale czasu brak...terminy gonią..... trza pracować ....

Ciemiernik rośnie za runianką, a koło perukowca.... runianka by trzymała ładny pasek jest w ograniczniku posadzona ..

Tak t owygląda.. jakoś lepszego foto na szybko nie potrafię znależć..

Kolorowy ogród na piasku 23:18, 07 lut 2013

Do góry
viva napisał(a)
Basiu, Grootendorst kwitnie prawie cale lato. Zdjęcie jest z pierwszego kwitnienia. Drugie nie jest już tak obfite ale kwiaty ma do samej jesieni.

Poszukałam, to zdjęcie robiłam 18 października.

Ona jest śliczna ma takie postrzępione płatki jak wysoka jest u Ciebie?
Kolorowy ogród na piasku 23:11, 07 lut 2013

Do góry
Basiu, Grootendorst kwitnie prawie cale lato. Zdjęcie jest z pierwszego kwitnienia. Drugie nie jest już tak obfite ale kwiaty ma do samej jesieni.

Poszukałam, to zdjęcie robiłam 18 października.

Zakładam ogródeczek 23:04, 07 lut 2013

Do góry
hania78 napisał(a)
Porobiłam kilka projektów i.... nadszedł mąż.... spojrzał na wszystkie i stwierdził, ze miały być iglaki a ja tu coś ćwiczę. Więc zgodził się ewentualnie na taką wersję.... minimalistyczną... nie wiem co o tym myśleć. Myślałam że uda mi się wrzucić tu kilka gatunków roślin...
Zastosowałam: Cis pospolity 'Elegantissima' i znalazłam hortensję drzewiastą, ale nie wiem gdzie taką dostanę (mówię o zakupie takiego drzewka jak widać dość wysokiego)?

Co prawda nie wiem czy i gdzie można byłoby kupić taką hortensję jak chciałabyś ale zerknij tutaj:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2807-formowanie-malego-drzewka-z-sadzonki
może zainteresuje Cie jak można hortensję wyprowadzić na drzewko
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies