A te to chyba posadziłam...... no właśnie poszłam szukać... kiedy posadziłam.. po fotach..... i hura, znalazłam nawet nazwę Odpowiedź będzie full profesjonalna..... posadzony w 2010, nazywa się PRETTY ELLEN WHITE
To jego pierwsze kwitnienie w 2011
Latem mi chorował i zdychał, ale dosypałam mu skorupek jajek coś na grzyba ..... i rok później...
A w tym siedzi pod śniegiem..
Dokupiłam sobie ciemierników, bo nie dość ,że wcześnie kwitną to baaaardzo długo ) Mam inne ale głupio posadzone , nie mam jak wykopać wiec dogorywają... ale wiosną będę mieć kolejne
Grzyby
są przy 4 krzakach porzeczki jutro jajecznica
A mnie w tym roku nie udało sie spotkać smakowitej Płomiennicy zimowej, zimówką aksamitnotrzonową również zwaną
Wypadałoby soldniejszy rekonesans zrobić
Basiu one są u mnie na ogrodzie
Wiem, Aniu, wiem. Już w ub.r. na porzeczkach ci owocowały.
Ja szukam ich w pobliskim parku.
Wyobraź sobie, że właśnie dzisiaj na kępkę trafiłam. Zmrożone całkiem i brudne bardzo były, ale i tak je zabrałam, porządnie umyłam i... usmażyłam z jajkami
Wiem już gdzie rosną i co roku będę tam zaglądać
A to na przegapioną 500
ja dzisiaj po obiedzie zebrałam, włożyłam do lodówki, jutro będą na śniadanie z jajkiem i szczypiorkiem
Grzyby
są przy 4 krzakach porzeczki jutro jajecznica
A mnie w tym roku nie udało sie spotkać smakowitej Płomiennicy zimowej, zimówką aksamitnotrzonową również zwaną
Wypadałoby soldniejszy rekonesans zrobić
Basiu one są u mnie na ogrodzie
Wiem, Aniu, wiem. Już w ub.r. na porzeczkach ci owocowały.
Ja szukam ich w pobliskim parku.
Wyobraź sobie, że właśnie dzisiaj na kępkę trafiłam. Zmrożone całkiem i brudne bardzo były, ale i tak je zabrałam, porządnie umyłam i... usmażyłam z jajkami
Wiem już gdzie rosną i co roku będę tam zaglądać
Niestety mam kiepskie zdjęcia pustyni i w zasadzie zero wyboru.
Taki pomysł na żywopłot. Łączenie świerka serbskiego z tują aureospicata.
Tak może wyglądać po ... wielu latach
Narożniki (lewe) działki również po latach . Z tym, że będzie dłuższy pas świerków może po 7 w jedną i w drugą stronę. Jak rozrysuję to może się okazać, ze świerków musi być więcej bo działka ogromna.
Narożniki prawe. I tutaj tak samo jak wcześniej ilość tuji oczywiście większa.
Bez dobrych zdjęć nie da się tego dobrze pokazać.
A po prawej stronie może być odwrotność. Świerk tam gdzie tuje a tuje tam gdzie świerk. Wypadnie to akurat tak, że w przyszłosci świerki będą na przeciwko okien sąsiadki i nie będzie nam kukała . Zresztą ona również ma posadzone bardzo wysokie iglaki ( tylko łyse dołem) więc nie będzie mogła narzekać, że przez nasze drzewa ma cień
Muszę sobie to wszystko rozrysować w odpowiedniej proporcji, nanieść budynki i wtedy będę wiedziała gdzie
co posadzić aby tam gdzie chcę mieć słońce nie było w przyszłości zbyt dużego cienia .
Tylko teraz jak gęsto sadzić świerki i tuje? Zależy mi na całkowitej prywatności w przyszłości. Ten pas po lewej stronie ma aż 115 m, tył ok. 47m ( tam mamy dodatkową bramę ) i prawa strona ok. 113m.
Sylwia pomysł ze świerkami przy składziku i drewutni super. Dzięki wielgachne
Kochaniutkie ....cieszę się, że Wam się spodobał mój drapieżnik.... może i wzrok trochę gamoniowaty, ale widać dostojeństwo...
Hogata...proszę, proszę kolejna mistrzyni świetnych tekstów ... Ależ się uśmiałam.. liczę na przyjazd tego notatnika i saperki......
Lux coś tam nie wiem czy pachnie, bo rośnie w różach...... trudno tam podejść, a co dopiero wejść i powąchać
Chyba na wszystko odpowiedziałam ... sorki, że nie każdemu z osobna, ale czasu brak...terminy gonią..... trza pracować ....
Ciemiernik rośnie za runianką, a koło perukowca.... runianka by trzymała ładny pasek jest w ograniczniku posadzona ..
Tak t owygląda.. jakoś lepszego foto na szybko nie potrafię znależć..
Porobiłam kilka projektów i.... nadszedł mąż.... spojrzał na wszystkie i stwierdził, ze miały być iglaki a ja tu coś ćwiczę. Więc zgodził się ewentualnie na taką wersję.... minimalistyczną... nie wiem co o tym myśleć. Myślałam że uda mi się wrzucić tu kilka gatunków roślin...
Zastosowałam: Cis pospolity 'Elegantissima' i znalazłam hortensję drzewiastą, ale nie wiem gdzie taką dostanę (mówię o zakupie takiego drzewka jak widać dość wysokiego)?